Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 29 oktober 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

 1. Samenkomsten en livestream | zondag 30 oktober 2022
 2. Inzamelactie voor Oekraïne
 3. KidsConnect Filmavond | vrijdag 4 november 2022
 4. Oproep van Aline uit Cambodja
 5. Inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 13 november 2022
 6. Uit eten voor Oekraïne
 7. WAY Worship X Prayer | zondag 6 november 2022
 8. Familieberichten
 9. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 30 oktober 2022

Je bent morgen van harte welkom tijdens onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur. Spreker is Kees Kraayenoord. De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan eveneens een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Daarnaast is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels.

Inzegening
Tijdens de tweede dienst om 11.30 uur worden Harm Hardeman en Mirjam Kooistra ingezegend als leden voor de Raad van Opzieners (RvO).

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.

SamenkomstInzamelactie voor Oekraïne

Als Mozaiek hebben we aan het begin van dit jaar twee keer een vrachtwagen vol met goederen ingezameld voor de mensen in Oekraïne. Vooralsnog doen we dit niet opnieuw, maar wijzen wij je graag op de actie van een mede-Mozaieker. Lees hieronder snel verder hoe je weer je steentje kunt bijdragen.

Rond 14 November vertrekt er opnieuw een vrachtwagen met een humanitair transport naar Kiev in Oekraïne. Dit is inmiddels het vierde transport van stichting 'Woudenberg voor Oekraïne' in samenwerking met 'Renswoude voor Oekraïne'. Onze vervoerder rijdt door tot in Kyiv. Daar wordt alles gelost en verdeeld over gebieden in Oekraïne waar de nood het hoogst is. De mensen maken zich vooral zorgen over de winter die aanstaande is. Daarom zoeken wij met name:

Vrachtwagen Oekraine
 • warme kleding
 • beddengoed
 • slaapmatten / matrassen
 • slaapzakken
 • (houdbaar) voedsel

Daarnaast zijn we op zoek naar (partijen):

 • elektrische kachels
 • gaskooktoestellen (liefst met lege gasflessen; vullen kan in Oekraïne)
 • generatoren
 • verbandtrommels

Inzamelpunt:
Molenstraat 30B in Renswoude.

Openingstijden:
Iedere donderdag van 18.00-20.00 uur en elke zaterdag van 9.00-15.00 uur.

Contactpersoon:
Hage Nap (06-5362429).

Grotere partijen zijn ontzettend welkom. Heeft u hier een idee voor? Stuur dan een appje, e-mail (bengschmidt@gmail.com) of bel (06-46340911) naar Ben Schmidt.

Kijk hier voor een compleet overzicht. Wij zijn dagelijks in contact met onze vrienden in Oekraïne en weten dat alles op de goede plek aankomt.

Je hulp is onmisbaar en zeer welkom.
Alvast veel dank namens de betrokkenen!
Ben SchmidtKidsConnect Filmavond | vrijdag 4 november 2022

Het is weer tijd voor een te gekke KidsConnect avond voor kinderen uit groep 5 t/m 8! We starten dit seizoen met een filmavond op vrijdag 4 november in de bovenzaal van de Basiliek. We hopen dat er zoveel mogelijk kids bij zijn, zodat ze door samen plezier te hebben, elkaar beter leren kennen.

Zit jij in de bovenbouw van de basisschool? Misschien heb je al vrienden of vriendinnen die je kent vanuit de kerk: doe dan samen mee!

De KidsConnect filmavond start om 19.00 uur in de Basiliek, maar je kunt al vanaf 18.45 uur naar binnen. Rond 21.00 uur is de avond weer afgelopen. Belangrijk: Neem je eigen kussen of kleedje mee waarop je lekker zit of ligt! Wij zorgen voor de rest.

Kom jij ook? Geef je dan hier snel op!

Zet ook vast de andere avonden in je agenda:

 • Vrijdag 9 december Kerstbingo
 • Vrijdag 20 januari Sportavond
 • Vrijdag 10 maart JumpXL
 • Vrijdag 12 mei Vossenjacht
 • Vrijdag 9 juni Workshopavond

Kids ConnectOproep van Aline uit Cambodja

Hallo mede-Mozaiekers,
Een hartelijke groet vanuit Cambodja! Na mijn verlofperiode in Nederland, ben ik inmiddels alweer twee maanden hier om te werken in de sloppenwijken onder kansarme kinderen. De kinderen zijn door het dolle heen en ook de volwassenen laten blijken blij te zijn dat ik er weer ben. De relaties worden steeds dieper en daar dank ik God voor!

Aline in CambodjaMede dankzij de hulp van verschillende mensen in Nederland, heb ik de afgelopen drie jaar mijn werk in Cambodja kunnen doen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld bemoedigingen, waren er bidders, sponsoren en een penningmeester. Helaas heeft de huidige penningmeester haar functie neergelegd en ben ik op zoek naar een vervanger.
Daarnaast zou ik ook goed een relatiebeheerder kunnen gebruiken: iemand die niet bang is om op mensen af te stappen en te inspireren om betrokken te raken bij het werk wat ik mag doen in Cambodja. Zou je willen bidden over de vraag of een van deze twee functies iets voor jou is?

Mail me gerust voor meer informatie op alinewisse@hotmail.com.

Kijk ook eens op www.gewoonincambodja.nl voor meer informatie over mijn werk.

Groeten en zegen,
Aline WisseInzameling kledingbank Veenendaal | zondag 13 november 2022

KledinginzamelingDe herfst is een mooie tijd om eens kritisch door je kledingkast te gaan! Ben je van plan om je kleding uit te zoeken en op te ruimen? Denk dan eens aan de Kledingbank. Door onder meer afname van kleding door gevluchte Oekraïners en een toename van hulpvragen van gezinnen door de energiecrisis, is er behoefte aan extra kleding. 

Daarom zamelen we zondagochtend 13 november voorafgaande aan onze diensten, kleding in voor de Kledingbank in Veenendaal. Kinder-, dames - en herenkleding: alles is bruikbaar. Ook schoenen zijn welkom! Voorwaarde is, dat de kleding en schoenen nog goed zijn. Vraag je dus af, of je de kleding en schoenen zelf nog kunt dragen en zorg dat alles wat je inlevert, schoon en netjes is.Uit eten voor Oekraïne

Kom je ook dineren in het Benefietrestaurant in Renswoude? De opbrengst van het restaurant gaat naar Oekraïne.

Oekraine

Waar:
Barneveldsestraat 36, Renswoude.

Wanneer:
8 en 22 oktober
5 en 19 november
3 en 17 december

Kosten:
€40 p.p.

Aanmelden kan hier of mail voor meer informatie naar karin@grootwagensveld.nl.

Wil je een bijdrage storten?
Dit kan op Stichting de Wilgenhoeve (ANBI-status), o.v.v. Oekraïne, IBAN: NL11 RABO 0345987217 

BenefietrestaurantWAY Worship X Prayer | zondag 6 november 2022

Op zondag 6 november is het weer tijd voor een WAY Worship X Prayer Night. Deze avond is speciaal voor jongeren en zal helemaal in het teken staan van gebed en aanbidding. Zoals je misschien wel weet, is Mozaiek verbonden met Kenia. Tijdens de Worship X Prayer Night zullen we hierbij stilstaan. Het belooft een toffe avond te worden!

De deuren zullen om 19.00 uur opengaan en de avond zelf begint om 19.30 uur. Ben je erbij? Meld je dan hier aan. We zien naar je uit!

WAY Worship X PrayerFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we vier nieuwe deeltjes verwelkomen. 

Geboren
Niels en Marije van Capelleveen zijn op 13 oktober ouders geworden van Fien Eva. Fien is het zusje van Sep. Zij zijn ontzettend dankbaar voor dit nieuwe leven. Het gaat goed met alle vier.

Op 13 oktober is Noé geboren. Noé is de dochter van Gerwin en Ivonne Blotenburg en zusje van Fayen en Vinz.
Op het geboortekaartje staat: Een derde kindje ontvingen wij, stil verwonderd en heel blij.

Fien Eva   Noe
Fien Eva   Noé

 

Op 14 oktober is Anne Jannica (Sanne) geboren. Sanne is de dochter van Gerard en Joyce Hutten. Zij zijn na een moeilijke tijd dankbaar voor dit mooie geschenk van God.
Op het geboortekaartje staat:
Uniek
Klein
Lief
Heel bijzonder
Gods wonder

Jurjen en Jonna de Haan zijn op 15 oktober ouders geworden van Lucas Jonne Ezra. Lucas is het broertje van Jesse. Het gaat goed met het gezin. Op het geboortekaartje staat dat Lucas een parel is in Gods hand.

Anne Jannica   Lucas
Anne Jannica (Sanne)   Lucas

 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser