Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 2 juli 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

 1. Doopdiensten | zondag 3 juli 2022
 2. Terugblik Muskathlon@home | In beweging voor Mozaiek Kenia
 3. Even voorstellen: Marlies Zegwaard
 4. Sabbatical Kees Kraayenoord
 5. LIFE-camp 2022 | 9 t/m 16 juli 2022
 6. Gezocht: clanleiders in Woudenberg, Leersum, Barneveld en Bennekom
 7. Terugblik nacht van groep 8
 8. aWAYke Night | zondag 3 juli 2022 
 9. Familieberichten
 10. Agenda


Doopdiensten | zondag 3 juli 2022

Morgen spreekt Nelinda Troost tijdens onze beide diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4.

Tijdens beiden diensten gaan we ook dopen. Benieuwd naar de getuigenissen van de 41 (!) dopelingen? Je leest ze hier. Overigens wordt er zondag niet alleen in Mozaiek0318 gedoopt, maar in totaal 10 locaties door het land. Wat een feest zal dat worden, we zien er naar uit!

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De kids gaan samen met Ollie en Sophie meer ontdekken over de Bijbel. Elke keer komt er iemand op bezoek om een boek te lenen uit de Bieb van Ollie en Sophie. En zij zullen dan ook iets meer vertellen over iets uit de Bijbel. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Terugblik Muskathlon@home | In beweging voor Mozaiek Kenia

Zaterdag 25 juni hebben tal van Mozaiekers in (omgeving) Veenendaal, Nijkerk, Apeldoorn en Rijssen een sportieve prestatie geleverd waarmee ze geld hebben ingezameld voor Mozaiek Kenia. In totaal is er deze dag een opbrengst behaald van € 42.564 en zijn er zes kinderen gesponsord. Wat een mooie opbrengst! Met het ingezamelde geld kunnen drie projecten en 300 huishoudens worden voorzien van zonne-energie. We zijn trots op deze toppers! 

Meer weten over ons project Mozaiek Kenia en/of foto's van de Muskathlon@home bekijken? Klik dan hier.Even voorstellen: Marlies Zegwaard

Het secretariaat van Mozaiek0318 is uitgebreid met Marlies Zegwaard. In deze nieuwsbrief stelt ze zich graag voor:

"Sinds 1 juni mag ik het secretariaat team van Moziek0318 versterken. Mijn naam is Marlies Zegwaard, getrouwd met Martijn en moeder van 3 kinderen Mirjam, Daniel en Levi. Wij zijn nu ruim 6 jaar deel van Mozaiek0318. In deze periode heb ik meer en meer het besef gekregen wie God is en wat het betekent om een relatie met God te mogen hebben. Als bevestiging op dat vertrouwen dat God er altijd voor mij is, heb ik mij afgelopen Pasen ook laten dopen. Ik kreeg het verlangen om te werken op een plek waar dit uitgedragen kan worden naar andere mensen. Zodat ze ook de liefde van God leren kennen. Toen deze vacature voorbij kwam bij Mozaiek wist ik gelijk dit is de plek waar ik graag wil zijn. Hier kan ik meewerken aan onze prachtige gemeente Mozaiek, waarbij het mijn verlangen is dat steeds meer mensen God mogen leren kennen en we met elkaar een mooie gemeente mogen zijn. Door op het secretariaat te werken, kan ik daaraan bijdragen."Sabbatical Kees Kraayenoord

Tijdens de dienst van 19 juni liet voorganger Kees Kraayenoord weten dat hij er per 1 juli een paar maanden tussenuit gaat voor een sabbatical. Een moedig besluit waar we als Mozaiek volledig achter staan.

Heb je de dienst gemist, klik dan hier om het verhaal van Kees (nogmaals) te bekijken. LIFE-camp 2022 | 9 t/m 16 juli 2022

Ook dit jaar wordt weer LIFE (Love Is For Everyone)-camp georganiseerd op Boerderij de Toekomst in Maarsbergen. LIFE-camp is een vakantie voor mensen die niet op vakantie kunnen of dit niet geregeld kunnen krijgen. In deze week hopen, ruim 130 mensen, waarvan ruim de helft kinderen, een onvergetelijke week te beleven. Het enige waar de mensen zelf zorg voor moeten dragen is het regelen van een kampeermiddel. Iedere dag worden er 3 maaltijden verzorgd en de hele dag is er koffie, thee en limonade. 

Het belooft weer een supergave week met sport, spel, een mooi ochtendprogramma voor de kinderen en een gezinsdienst op zondag te worden. Evert en Martine Legemaat zijn dankbaar voor de vele sponsors en vrijwilligers die meehelpen om dit mogelijk te maken. Het is bijna rond, er staan nog een aantal vragen open, voor wie graag mee wil helpen, neem even contact op met Evert en Martine Legemaat via life-camp@hotmail.com of 0343-431502.

Wat is er concreet nog nodig?

 • Begeleiding van aanbidding tijdens de campingdienst op zondagmiddag 10 juli 14:00 
 • Een helper op woensdagochtend 13 juli van 8.00u-14.00
 • Bidders die meebidden > laten we bidden dat het een onvergetelijke week wordt en dat alle deelnemers zich gezien en geliefd voelen.

Ga voor meer informatie over LIFE-camp naar: https://boerderijdetoekomst.nl/activiteiten/life-camp/Gezocht: clanleiders in Woudenberg, Leersum, Barneveld en Bennekom

In september starten we met een nieuw WAY seizoen. Voor dit seizoen zijn we dringend opzoek naar clanleiders. Heb jij een hart voor jongeren en zie je het zitten om 1x in de 3 à 4 weken met ze samen te komen? Meld je dan nu aan (als koppel of alleen). We zijn op zoek naar clanleiders in Woudenberg, Leersum, Barneveld en Bennekom. Je kan gebruik maken van Mozaiek Centrum als je zelf geen plek hebt thuis. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het super toffe materiaal van YFC. We zien uit naar je aanmelding via wayclans@mozaiek0318.nl en hopen snel kennis met je te maken!

Klik hier voor meer informatie over WAY Clans en om je aan te melden voor een clan!Terugblik nacht van groep 8

Vorige week hadden we de nacht van groep 8. Op vrijdagavond kwamen 36 groep 8-ers naar het Mozaiek Centrum om daar te genieten van een feestelijk programma én overnachting. We deden allerlei leuke dingen zoals lekker eten, toffe spellen waaronder lasergamen en aan het eind van de avond gingen we worstenbroodjes roosteren boven een vuurtje. Ook was er tijd om met elkaar te praten over de overgang naar de middelbare school en om voor de kinderen te bidden. We hebben deze nacht georganiseerd vanuit het verlangen dat de kinderen zich (weer) verbonden voelen met elkaar en vanuit deze verbinding samen kunnen doorstromen naar WAY. En wat was het een feest! Hieronder wat foto’s zodat jullie met ons mee kunnen genieten…aWAYke Night | zondag 3 juli 2022 

Morgenavond 3 juli is het tijd voor de allerlaatste aWAYke Night van dit seizoen. Zorg dus dat je erbij bent! Het belooft een fantastische avond te worden, waar ruimte is voor ontmoeting, gezelligheid en samen aanbidden. Joël Treuren zal gaan spreken en we zien onwijs uit naar wat hij te vertellen heeft.

De dienst begint om 19.30 uur in de Basiliek en je kan binnen lopen vanaf 19.00 uur. Ben jij erbij om er een geweldige avond van te maken? Klik hier om je tickets te reseveren.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee Mozaiekdeeltjes verwelkomen en drie huwelijken aankondigen.

Geboren
Op 13 juni is Thomas Joas geboren. Thomas is de zoon van Robin en Paola Hart en broertje van David. Ze zijn heel trots en dankbaar en alles gaat goed. 

Op 22 juni is Seth geboren. Seth is de zoon van Harm en Roelien Bosma. Zij zijn trots en het goed met het gezin. De dankbaarheid overheerst. 

Huwelijk
Op 7 juli 2022 trouwen Samantha de Bruin en Tom van Langevelde in de Grote Kerk in Wageningen. Voorganger is Jan van Langevelde.

Op 9 juli trouwen Amanda Leuvenink  en Henk Horjus bij herberg de Woeste Hoeve in Beekbergen. Voorganger is Ferry Gerritsen.

Op 10 juli 2022 trouwen Anna Petre en Marcel Oosterkamp in Boekarest, Roemenië. Voorganger is Christian Tan.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser