Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 22 oktober 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 23 oktober 2022
  2. Reisverslag Mozaiekers in Kenia
  3. Ben jij de coördinator catering die Mozaiek0318 zoekt?
  4. Start Marriage Course | donderdag 3 november 2022
  5. Nieuws vanuit Care-Ministry-Serve
  6. Ministry cursus, iets voor jou?
  7. Mozaiek036 (Almere) zoekt een tweede voorganger
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 23 oktober 2022

Je bent morgen van harte welkom tijdens onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur. Spreker is Nelinda Troost. De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan eveneens een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Daarnaast is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels.

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.Reisverslag Mozaiekers in Kenia

Vandaag, zaterdag 22 oktober, komt de groep weer terug van hun reis aan Kenia. Vol verhalen, bemoedigingen en indrukken. Er was een bezoek aan Mathare (Nairobi), de grootste sloppenwijk van Kenia waar het onrecht en de armoede zo intens voelbaar is. En toch brengt de kerk er hoop in uitzichtloze situaties. Daarna ging de reis via Isiolo naar Marsabit waar diverse projecten bezocht zijn. Het is mooi om te zien wat hier in de afgelopen 4 jaar gerealiseerd is: klaslokalen, watervoorzieningen en op sommige plaatsen ook zonne-energie in de huisjes. 

Ook is er een Worship & Prayer avond geweest met alle pastors in het gebied. Wat mooi om ook op deze manier met elkaar in verbinding te staan. Desondanks was er op sommige momenten binnen de groep ook machteloosheid over de ongelijkheid tussen het leven hier en het leven in Nederland. Maar de pastors en medewerkers van de projecten zijn vooral dankbaar en getuigen ‘Dit is onze plek en wij geloven dat God voorziet. Hij is goed’.

Uiteraard hebben alle 16 kerken in het Noorden van Kenia een grote stapel met kaarten ontvangen uit alle Mozaiek-gemeenten. Wat een bijzondere en mooie bemoedigingen en groeten hebben jullie voor onze broers en zussen geschreven!  We mochten honderden kaarten afgeven aan de voorgangers van de kerken die we allemaal hebben ontmoet. Zij hebben op hun beurt voor ons gebeden en gezongen. 

De komende tijd blijven we verhalen vanuit deze bijzondere reis delen. In het bijzonder op zondag 6 november, het is dan Keniazondag in alle Mozaiek gemeentes. Ben jij de coördinator catering die Mozaiek0318 zoekt?

Heb jij oog voor mensen en heb jij gastvrijheid door je bloed stromen? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Mozaiek0318 is namelijk op zoek naar een ‘Coördinator Catering’. In deze vrijwilligersfunctie heb je overzicht over alle activiteiten waar catering bij nodig is. Het gaat dan om vaste terugkerende activiteiten zoals de WAY activiteiten, maar ook andere losstaande bijeenkomsten binnen Mozaiek0318. Je bent het vaste aanspreekpunt voor de kokers en zorgt dat iedere cateringaanvraag goed wordt ingevuld.  
 
Ben je geïnteresseerd of wil je meer info, stuur dan een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl.Start Marriage Course | donderdag 3 november 2022

Als Mozaiek geloven wij in de kracht van sterke huwelijken, daarom organiseren wij de Marriage Course. De Marriage Course is een korte cursus voor iedereen die het huwelijk serieus neemt. Of je nu 2 of 50 jaar getrouwd bent, het uitgangspunt is dat de Marriage Course je de mogelijkheid biedt om je relatie te verdiepen of te intensiveren. Liefde is immers een werkwoord. Juist als je het samen fijn hebt, dan wil je dat graag zo houden en dan is het een aanrader om deze cursus te volgen. En ook als het minder goed gaat, kan het goed en fijn zijn om samen deze cursus te volgen.

Er start weer een Marriage course op donderdag 3 november aanstaande. Klik hier voor meer informatie en aanmeldenNieuws vanuit Care-Ministry-Serve

Alweer ruim een half jaar is Gerda te Roller-van den Broek aan de slag als Pastor Care-Ministy-Serve. In dit artikel neemt ze je graag mee in wat er speelt in deze, soms wat onzichtbare, maar zo belangrijke pijlers. Achter de schermen gebeurt er namelijk heel veel en ze deelt graag wat highlights met jullie zodat jullie als delen van de gemeente, geïnformeerd en geïnspireerd, aangehaakt kunnen zijn.

Gerda: "Als eerste wil ik graag Carola en Richard bedanken, zij hebben als de voormalig coördinatoren Care en Serve, samen met de teams, fantastisch werk binnen en buiten de gemeente verzet! Nogmaals veel dank voor jullie inzet Carola en Richard!"

Ze vervolgt: "Binnen en buiten de kerk mogen we God aanbidden, van elkaar houden en onze omgeving dienen. We kunnen vertellen dat we alweer met de voorbereidingen voor de landelijke kerstpakkettenactie bezig zijn en dat er de laatste maanden weer vele handen licht werk hebben gemaakt binnen Serve. Er is financieel meegedacht, gekookt, gepoetst, geklust, gesjouwd en gereden. Hoe gaaf! Er zijn vele pastorale gesprekken gevoerd met delen door delen. Hoe goed is het om elkaar te zien, het verhaal van de ander te horen en samen in gebed te gaan, wat een zegen. 
Er was ontmoeting en toerusting voor delen en niet delen die zorgen hebben.  In samenwerking met GROW en andere Mozaiekers, zijn er o.a. thema-avonden georganiseerd over Financiën en Anders samen zijn. Er is veel gebeden in de diensten en daarbuiten door een prachtig team van bidders, zij hebben het verlangen om naast voor de gemeente en de activiteiten van de gemeente, ook voor iedereen met een gebedsverzoek te mogen bidden. In gebed zit zoveel Kracht, we mogen geleid door Gods Geest luisteren en vragen, komen met alles wat er is bij de Vader, wetend dat Jezus de Redder is, hoe troostend en mooi is dat.
 
Je mag komen zoals je bent, dat is niet zomaar een uitspraak, dat willen we met elkaar als Mozaiek vormgeven, juist in de gebrokenheid, in jouw situatie willen we naar je omzien. De grote van onze gemeente is een zegen, maar soms ook een zorg als het hierop aankomt. Want het lukt ons niet als teams alleen om iedereen te zien, daar hebben we elkaar als gemeente voor nodig, we zijn met elkaar de kerk. Als iedereen naar iemand omziet, is iedereen gezien, maar hoe? Als eerste is het goed voor de ontmoeting en verbinding met elkaar om de diensten te bezoeken, ook kun je bij GROW bijeenkomsten-scholingen aanhaken.  Verder zou je je kunnen aansluiten bij een Mozaiek family of love to meetgroep. Wellicht kun je je talenten inzetten in de vele taken die er binnen Mozaiek te doen zijn. Dat is uitstappen en aansluiten, het is helpend als het gaat om elkaar ontmoeten, elkaar te zien en de dingen van het leven te mogen delen met elkaar. 
 
Toch kan het zijn dat dit niet voldoende is, er is meer nodig, dan doen we echt de warme uitnodiging om te komen met je verhaal, je zorg en mogelijke vraag om hulp te delen met ons. Hopelijk gaat het goed met jou, maar weet je van leed bij anderen, leef met die ander mee, moedig de ander aan om hulp te vragen of bied je hulp hierbij aan. Het kan zijn dat je wanneer je dit leest pijn ervaart, omdat jij je niet gezien hebt gevoelt, dan is dat een verdrietige uitkomst die we zo graag anders hadden willen zien. Zou je met ons in contact willen komen?  Zodat we dit hopelijk en waar mogelijk kunnen herstellen en dat we van je mogen leren voor de toekomst? Je kunt in contact met ons komen door te mailen naar Care@Mozaiek0318.nl of Serve@Mozaiek0318.nl of Ministry@Mozaiek0318.nl.
 
Helpers gezocht
We willen heel graag naar elkaar omzien, een elkaar dienende en liefhebbende gemeente zijn. We willen iedereen met een hulpvraag helpen, maar dat kunnen we niet met de huidige bezetting in de teams. We hebben jullie, we hebben elkaar, niemand uitgezonderd, hiervoor nodig. Iedereen kan en mag iets bijdragen. We zoeken delen die willen helpen binnen Care-Ministry-Serve door hun handen te vouwen, de handen uit de mouwen te steken en een luisterend oor hebben voor een ander. Heel concreet zoeken we pijler brede communicatieve creatievelingen, allerhande helpers bij Serve, bidders bij Ministry en zoeken we naar Care kernteamleden en pastorale helpers. Doe je mee om zo samen de kerk van Jezus zijn? Kom met ons in contact, ook als je wilt helpen en je voelt je nog niet bekwaam, je mag je ontwikkelen, je mag leren. Of datgene waar jij bij wilt helpen staat er nu niet bij, voor het nieuwe seizoen zijn we volop bezig met nieuwe ideeën, wie weet sluit dit aan, dus schroom niet en kom in contact met ons via contact@mozaiek0318.nl."Ministry cursus, iets voor jou?

Heeft de Heilige Geest een verlangen in jou doen groeien om anderen biddend te bemoedigen en te versterken? Wil je graag deel gaan uitmaken van een ministry team binnen Mozaiek0318 of binnen jouw Mozaiek Family? Dan is het deelnemen aan een ministry cursus een goede voorbereiding en een stevige basis om aan de slag te gaan!

Op 2, 9, 16 en 23 November organiseren wij een ministry cursus waarin we samen nadenken over de bijbelse visie op gebed, het luisteren naar de Heilige Geest en de praktische invulling van het gebedsmodel dat we in Mozaiek hanteren.

Locatie is Mozaiek Centrum in Veenendaal, de avonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via deze link.Mozaiek036 (Almere) zoekt een tweede voorganger

De visie van Mozaiek is God aanbidden, van elkaar houden en onze omgeving dienen. Mozaiek is een kerk die in beweging is om op een eigentijdse manier mensen bij Jezus te brengen. Wij geloven in en sturen op gedeeld leiderschap.

Mozaiek036 in Almere is, naast de huidige voorganger Arjen ten Brinke, op zoek naar een tweede voorganger voor twee dagen per week. Lees hier meer info over de vacature.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee nieuwe deeltjes verwelkomen. 

Geboren
Op 2 oktober is Jessie Maeve geboren. Maeve is de dochter van Bart en Lisa Hoogmoed. 

Op 12 oktober is Julian Klaas geboren. Julian is de zoon van Erik en Janneke Aalbers en broertje van Luuk. Zij zijn dankbaar en ontzettend blij met de geboorte van Julian en het gaat goed met het gezin. 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser