Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 11 juni 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 12 juni 2022
  2. Bid mee voor de vervolgde kerk
  3. Mozaiek Conference | vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022
  4. Tolk(en) Nederlands-Engels gezocht! 
  5. Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022
  6. GROW avonden 'Leven zonder financiële stress' - 14 juni en 28 juni
  7. Update uitzending Joost en Eliana van Leeuwen
  8. Afsluiting school voor gemeenteleiders
  9. Familieberichten
  10. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 12 juni 2022

Morgen spreekt Joël Treuren, voorganger Mozaiek055, tijdens onze beide diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Reserveren van tickets 
Ondanks dat alle maatregelen rondom corona zijn losgelaten blijven we voorlopig werken met tickets voor onze diensten. Op deze manier voorkomen we dat de diensten té vol worden. De tickets zijn te reserveren via onze website. Voor de crèche en kinderdienst zijn geen tickets nodig. We zien er naar uit om elkaar zondag zowel live als online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Dit keer gaat het over Jij bent een Held!. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Bid mee voor de vervolgde kerk

Afgelopen zondag 5 juni sprak broeder Abraham tijdens onze diensten. Hij vertelde ons zijn indrukwekkend verhaal over de christenvervolging in Bangladesh. Deze week heeft hij nog een persoonlijke boodschap voor ons ingesproken met de vraag om voor de vervolgde kerk te blijven bidden.

Klik hier om de video te bekijken.Mozaiek Conference | vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022

Conference

Heb jij je al aangemeld voor de Mozaiek Conference op 17 en 18 juni aanstaande? Bij het reserveren van jouw tickets voor de Mozaiek Conference kun je kiezen uit maar liefst 19 totaal verschillende seminars! Er zit dus altijd wel wat voor je tussen. Per dag kun je 2 seminars volgen, dus als je niet kunt kiezen kun je in ieder geval 4 seminars selecteren. 

Op deze tweedaagse landelijke conferentie nemen we ruimte voor gebed en aanbidding, delen we onze verhalen van verandering en strekken we ons uit naar wat God ons wil geven. In de middag zijn er seminars te volgen die ons helpen te groeien in ons geloof, onze samenwerking en bediening. In de avonden zijn er Worship & Prayer concerten. Kortom, twee dagen vol toerusting en inspiratie om samen onze plek in Gods Koninkrijk te ontdekken of te vervullen!

Bekijk ook deze promovideo en meld je direct aan via onze websiteTolk(en) Nederlands-Engels gezocht! 

We zijn op zoek naar mensen die onze zondagse diensten kunnen vertalen van Nederlands naar Engels. Op die manier kunnen de gasten die geen Nederlands verstaan toch deel zijn van onze diensten! Het tolkenteam bestaat al enkele jaren en is recent uitgebreid met een aantal enthousiaste Oekraïense/Russische tolken. Het zou fijn zijn om ons team verder te kunnen uitbreiden met Engelse tolken.  

Ben of ken jij iemand die dit goed zou kunnen? Mail dan naar contact@mozaiek0318.nl.  Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022

Aanstaande 25 juni wordt de Muskathlon@home georganiseerd, waar we vanuit verschillende Mozaiek gemeenten in beweging willen komen voor Mozaiek Kenia. De Muskathlon@home is een landelijk evenement waarbij je een sportieve prestatie levert om geld in te zamelen, vanuit huis of ergens in jouw omgeving. Kom jij ook in beweging? 

Daar waar de reguliere Muskathlon vaak behoorlijke fysieke prestaties vraagt, is de Muskathlon@home voor iedereen toegankelijk: De deelnemer bepaalt zijn eigen ‘sportieve’ doel. Van tien keer de gang op en neer met een rollator of vijf keer een rondje om het huis op een driewieler tot een triatlon of (halve) marathon, wandeltocht, fietstocht, skaten of suppen. Je kunt je individueel inschrijven. Natuurlijk kan je ook samen met vrienden hetzelfde doel hebben en gezamenlijk je prestatie leveren. Wil je graag meedoen, maar vind je het leuk om dit met anderen te doen? We kunnen je ook in contact brengen met andere deelnemers met hetzelfde doel als jij. 

Je kan je aanmelden via de website van Mozaiek Kenia. Hier staat meer informatie over het doel en hoe je je kan inschrijven bij het team van Mozaiek0318. Wil je voordat je meedoet meer weten? Stuur een e-mail naar muskathlon@mozaiek0318.nl .GROW avonden 'Leven zonder financiële stress' - 14 juni en 28 juni
Herken je dat je weleens vastloopt in jouw financiën? Of wil je naar aanleiding van de preek van zondag 29 mei jl. doorpraten over geven? Voel je dan welkom op de GROW avonden rondom financiën.

We gaan, met de Bijbel in de hand, kijken naar de praktische kant van financiën. De helft van de mensen maken zich weleens zorgen om geld, dus laten we het bespreekbaar maken en elkaar helpen. Tijdens deze GROW avonden hebben we het verlangen om met elkaar in gesprek te gaan over de stress die financien met zich mee kan brengen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden


 

Update uitzending Joost en Eliana van Leeuwen

Afgelopen november stond er in de nieuwsbrief een artikel over de uitzending van Joost en Eliana van Leeuwen. Zij hoopten in maart naar Lesbos te vertrekken om daar aan de slag te gaan voor Stichting Christian Refugee Relief (CRR). Ze willen jullie graag informeren over de afgelopen periode:

"Vlak voor ons vertrek naar Lesbos kwam de vraag vanuit de stichting waar we door uitgezonden zijn of we naar Polen zouden willen om ons in te zetten voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Hier hebben we ja op gezegd en zo hebben we de afgelopen 7 weken in Polen gewerkt. Het werk houdt hier nu langzamerhand op en we gaan een volgende stap zetten in het werk. Morgenochtend hopen we te vertrekken naar Oekraïne om daar in Kiev en de omliggende dorpen ondersteuning en hulp te bieden. Een spannende stap waar we jullie gebed voor willen vragen. Gebed om bescherming en moed om ons werk daar te kunnen doen. Intussen ben ik (Eliana) ook 18 weken zwanger van ons eerste kindje wat een extra lading aan dit werk geeft. 

We geloven dat God met ons mee gaat en we mogen in vertrouwen deze stap zetten maar het brengt ook de nodige onzekerheden, vragen en zorgen met zich mee. Hartelijk dank voor jullie gebed!"Afsluiting school voor gemeenteleiders

"Mozaiek College voor gemeenteleiders? Wat een programma! Absolute aanrader voor iedereen in een startende gemeente en iedereen die wil groeien in identiteit, samenwerking met anderen en persoonlijk leiderschap - of dat nu thuis op je werk of in de kerk is."   

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen met een leidinggevende bediening binnen Mozaiek zich verder kan ontwikkelen, hebben we in samenwerking met Royal Mission de school voor gemeenteleiders opgezet. Hiermee willen we onze leiders helpen om te groeien in hun bediening van leiderschap binnen de kerk. 

Op 1 oktober 2021 is de school voor gemeenteleiders gestart met 38 deelnemers uit verschillende Mozaiek gemeentes en onlangs is het eerste cursusjaar succesvol afgerond. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen en een (vernieuwd) huwelijk aankondigen. Ook zijn er twee mededelingen van overlijden binnen onze gemeente.

Geboren
Op 28 mei is Olivia Hannah geboren. Olivia is de dochter van Daniël en Céline de Wit. Het gaat goed met moeder en dochter. Zij zijn dankbaar voor dit nieuwe leven.  

Huwelijk
Op 18 juni 2022 bevestigen Pauline en Gerwald Hullegien hun 25 jarig huwelijksjubileum met een inzegening in ‘Ons Genoegen’ in Veenendaal. Voorganger is Cees van Harten.

Overleden
Op 7 juni 2022 is Theo van Beek in de leeftijd van 87 jaar overleden. We wensen zijn vrouw, kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte bij dit verlies. 

Op 8 juni 2022 is Walther Westeneng overleden. Walther is slechts 41 jaar geworden. Hij laat een vrouw en vier kinderen achter. Laten we bidden voor rust en sterkte voor dit jonge gezin bij het verwerken van dit grote verlies.Via deze link kun je, als je bent ingelogd via Mijn Mozaiek, de adresgegevens van de nabestaanden vinden. 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser