Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 16 december 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Mozaiek0318 groeit in vele opzichten
  2. Kerst bij Mozaiek0318
  3. Programma Mozaiek kids
  4. Bidden voor Kerst | 17 december
  5. Omzien naar elkaar
  6. Agenda 2018


Mozaiek0318 groeit in vele opzichten

Vanochtend is er tijdens beide diensten een brief uitgedeeld waarin we aandacht vragen voor de groei van onze gemeente. Mozaiek0318 groeit in vele opzichten. Deze groei gaat ook gepaard met een groei in kosten. We weten dat veel mensen deze maand bidden en overwegen wat ze in het komende jaar aan giften mogen geven.  We willen je daarom vragen om te overwegen of je de gemeente maandelijks wil ondersteunen of misschien een extra gift wil geven. Lees hier de brief (nogmaals) online.

Wil je eenmalige een (extra) financiële bijdrage geven? Dit kan eenvoudig via onze website. Het is ook mogelijk om zelf een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL50 RABO 0314 8386 51 t.n.v. Mozaiek0318 o.v.v. ‘Kerstgift 2018’ of ‘maandelijkse periodieke bijdrage’. We zijn ontzettend dankbaar voor alle giften die gegeven worden. Het is een zegen om samen te kunnen bouwen aan Gods Koninkrijk. We kijken dan ook verwachtingsvol uit naar hoe God ons als kerk in 2019 wil gebruiken. 

 Kerst bij Mozaiek0318

Volgende week zondagmiddag om 16.00 uur start de eerst kerstdienst. Dit betekent dat er zondagochtend 23 december geen diensten zullen zijn. Wie heb jij uitgenodigd voor onze kerstdiensten op 23, 24 of 25 december?  Ook dit jaar werken we weer met gratis tickets voor alle diensten, dus ook voor de gezinsdiensten op 1e kerstdag 25 december is het belangrijk om vooraf te reserveren. Dit kan heel eenvoudig via onze website.

We zijn erg dankbaar dat er ook dit jaar wederom veel animo is voor onze kerstdiensten. De tickets gaan erg hard en een aantal diensten is al bijna vol. Wat een zegen dat we zoveel mensen mogen verwelkomen tijdens Kerst!  Mocht je onverhoopt toch te veel tickets besteld hebben, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl, dan kunnen wij deze plaatsen aan iemand anders geven.  

Om alle diensten goed te laten verlopen zijn er vrijwilligers nodig. We zijn blij dat er al veel mensen zijn ingedeeld, maar we komen nog wat handen te kort. Zo zijn er onder meer kinderwerkers nodig voor de creche op maandagmiddag 24 december en dinsdag 25 december en mensen die team Welcome willen versterken. Ook zoeken we mensen die op 3e kerstdag (27 december) willen helpen met opruimen en schoonmaken. Help jij mee? Klik dan hier voor een overzichtje van de taken en meld je direct aan. Laten we er samen negen mooie diensten van maken!Programma Mozaiek kids

Wij willen jullie graag elke zondag meenemen in wat onze kinderen hebben geleerd binnen de kinderdienst, zodat hier ook thuis over verder gepraat kan worden. 

Het grote geschenk

Je kan het niet gemist hebben: het grote cadeau bij binnenkomst van de Basiliek. Het thema van deze maand is dan ook 'het grote geschenk'. We willen de kinderen deze maand leren wat gul zijn betekent en hoe je dit in de praktijk brengt. December is een maand waarin kinderen meestal veel cadeautjes krijgen, met sinterklaas of met kerst. Kinderen (en volwassenen ook) vinden het heel leuk om cadeautjes te krijgen. Als we praten over gul zijn voor een ander, denken we snel aan het geven van mooie of dure cadeaus. Maar gul zijn is meer dan het geven van cadeautjes, we willen kinderen leren dat ze gul kunnen zijn in daden, in hun doen en laten. We hebben met de kinderen ontdekt wat  verschillende manieren van gul zijn kunnen zijn. God vraagt van ons om elkaar lief te hebben. Dit kan je op veel verschillende manieren doen bijvoorbeeld door je oma te helpen met een klusje, een tekening te maken voor je vader of een lieve brief te schrijven voor een vriendin of je broertje/zusje met iets te helpen. Doel deze zondag is: ik leer om te kijken naar bijzondere manieren om gul te zijn.

Bijbeltekst deze maand:

“Vertel de rijke mensen ook dat ze zoveel mogelijk goede dingen moeten doen. En dat ze hun bezit moeten delen met anderen.” (1 Tim 6:18)Bidden voor Kerst | 17 december

Nog een week en dan is het kerstfeest. Het feest waarin we de geboorte van Jezus vieren. Een feest waarbij veel mensen naar de kerk gaan. Zo mogen we in Mozaiek0318 9 diensten houden in drie dagen en ook nog eens 4 “aparte” diensten voor kinderen. Wat een voorrecht en wat een verantwoordelijkheid. Deze diensten worden uiteraard bezocht door veel Mozaiekers, maar ook door mensen die nog maar een enkele keer of nooit meer naar de kerk gaan en die wellicht door jullie zijn meegevraagd. Mensen die opnieuw kennis mogen maken met de echte betekenis van Kerst, de komst van Jezus. We geloven dat deze diensten hun levens kunnen veranderen.

Daarom willen we samen bidden voor deze diensten vanuit ons gedeeld verlangend dat familieleden, buren, collega’s, vrienden en wie er ook maar komen, geraakt gaan worden door Gods liefde voor hen persoonlijk. Dat willen we graag doen op maandagavond 17 december vanaf 20.00 uur bij Boerderij De Toekomst, Griftdijk 5 in Maarsbergen.Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

zaterdag 15 december 2018 55+ bijeenkomst (avond)
We Are Young #Connect
zondag 16 december 2018 We Are Young #Serve - Kerstpakketten
Samenkomsten
maandag 17 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
We are Young #sports - zaalvoetbal (16 en 21+)
dinsdag 18 december 2018 Uur van Gebed
donderdag 20 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We are Young #Sports - Bootcamp (16+)
zondag 23 december 2018 Kerst 2018
maandag 24 december 2018 Kerst 2018
We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 25 december 2018 Kerstgezinsdienst 2018
Uur van Gebed
donderdag 27 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 28 december 2018 We are Young #sports - Trailrun (16+)
zondag 30 december 2018 Samenkomsten
maandag 31 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 01 januari 2019 Uur van Gebed
zondag 06 januari 2019 Samenkomsten