Mozaiek0318 Nieuwsbrief December 2017
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>>  <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je meer over onder andere onze Kerstdiensten en het nieuwe aanbod van GROW! activiteiten in 2018. Veel leesplezier! 

Geloof in groei en groei in geloof!

Geloof in groei en groei in geloof! Dat is de missie van een groep mensen binnen Mozaiek0318; het GROW! team. Dit team heeft een passie voor Jezus, voor mensen en voor groei. We willen mensen, we willen jou toerusten zodat jij kunt groeien in je relatie met Jezus en Zijn gemeente. Zodat je kunt groeien in de omgang met het vele dat er op je afkomt in het dagelijks leven. Zodat je kunt groeien in de verschillende ‘rollen’ die je vervult (man/vrouw, opvoeder, werknemer, werkgever, vriend, enz.) en die steeds meer op een Bijbelse manier in kunt nemen. Vanuit die visie werken wij met geloof, plezier en enthousiasme aan een mooi GROW! aanbod.

De GROW! avonden vinden plaats om de week op woensdagavond en zijn een doordeweekse ontmoeting voor onze delen (en ook niet-delen). We bieden je meerdere studies en workshops gelijktijdig aan, die soms bestaan uit één avond en soms uit een aantal avonden (serie). Jij kunt dan kiezen wat op dat moment het beste bij je past of wat je het meeste nodig hebt. Voor sommige activiteiten kun je gewoon aanschuiven en voor andere moet je je van te voren opgeven omdat er maar beperkt plaats is. Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan proberen we later in het seizoen deze studie/cursus nog een keer aan te bieden.

Op zondag 10 december is er een folder met het GROW! aanbod voor januari, februari en maart 2018 uitgedeeld. Deze folder bevat een duidelijk overzicht van het aanbod dat we voor je hebben vormgegeven. Heb je deze folder gemist, geen probleem. Op Mijn Mozaiek vind je ook het hele GROW! aanbod voor 2018. Ook kun je je hier meteen aanmelden voor één of meer van de studies/workshops.

Weet dat je van harte welkom bent om mee te groeien! Wil je meer weten of heb je vragen? Stel ze gerust via contact@mozaiek0318.

Kerst 2017

Het kan je bijna niet ontgaan zijn maar het thema voor Kerst 2017 is bekend: Nu is er Hoop! Juist op de plekken waar de wanhoop nabij is, is de hoop misschien wel dichterbij dan je denkt. Hoe je dit dan moet zien in deze tijd? Een tijd van oorlogsdreiging, politieke onrust, ongelijkheid en hoge prestatiedruk? Hoop? Waar dan?

Wees welkom zoals je bent tijdens één van onze Kerst 2017 diensten om te horen over de Hoop die er ook voor jou is. Vanwege de te verwachte belangstelling hebben we 6 diensten – waarbij we een onderscheid hebben gemaakt tussen 12+ en 12- diensten.

Op zondag 24 december zijn er ’s middags twee aparte diensten voor de kinderen tot 12 jaar. Zij hebben hun eigen thema: In the Spotlight!

Overzicht diensten Kerst 2017 
Zaterdag 23 december:
19.30 uur (12+)
22.00 uur (12+)
 
Zondag 24 december:
13.30 uur (12+)
(met parallel een Kids Church dienst voor kinderen tot 12 jaar + oppas)
16.00 uur (12+)
(met parallel een Kids Church dienst voor kinderen tot 12 jaar + oppas)
19.30 uur (12+) Volgeboekt
22.00 uur (12+)

Aanmelden
Meld je gratis aan via deze link en je krijgt de tickets toegestuurd per mail. Denk er voordat je de tickets besteld goed over na wie je nog meer mee wilt nemen!

Kerstgezinsdiensten 2017

Wat heerlijk om als gemeente ook op 1e Kerstdag bij elkaar te mogen komen. Samen vieren we de geboorte van Jezus en daarbij Zijn komst naar deze aarde. We zullen God aanbidden en worden daarbij meegenomen door een geweldig koor, iets om naar uit te kijken!!

Tickets reserveren voor de Kerstgezinsdiensten?
Dat klopt! Dit is voor het eerst en daarom een korte toelichting.

In de afgelopen jaren hebben gemerkt dat ook de gezinsdiensten gelukkig heel goed worden bezocht. We vieren de geboorte van Jezus en daarbij zijn we allemaal uitgenodigd. Iemand vertellen dat hij niet meer welkom is vanwege de drukte is voor ons dan geen optie. Het is echter wel een noodzaak om daarbij controle te hebben op de bezoekersaantallen per dienst. Vandaar dat we ook tijdens de kerstgezinsdiensten* gebruik maken van een inschrijfsysteem. We hopen hiervoor uiteraard op jullie begrip!

*alle kids vanaf groep 3 blijven in de dienst en hebben dus ook een kaartje nodig voor de grote dienst.

Overzicht Kerstgezinsdiensten 2017

Maandag 25 december:
09.00 uur
11.00 uur Volgeboekt
13.00 uur

Meld je aan via deze link en je krijgt de tickets toegestuurd per mail.?

Mijn Mozaiek APP

In maart van dit jaar zijn we gestart met het gebruik van Mijn Mozaiek. Momenteel zien we een toenemend gebruik van Mijn Mozaiek. Elke keer brengen we nieuwe functionaliteiten naar Mijn Mozaiek, zo hebben we deze maand het ticketsysteem voor kerst gebruikt. Op dit moment zijn er al ruim 8000 tickets uitgegeven!

Nu zijn er nog meer ontwikkelingen, namelijk een app. Deze app is al beschikbaar en heet “Mijn Gemeente” en is beschikbaar voor iOS en Android (vanaf versie 5.0).

Android:     https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kerkspot.main
iOS:          https://itunes.apple.com/nl/app/mijn-gemeente/id1267669662?mt=8

Een kijkje nemen? Download en installeer de app op je telefoon. Na het downloaden moet je een domeinnaam invullen. Voor Mozaiek is dat: mijn.mozaiek0318.nl

De app voldoet aan de nieuwste privacywetgeving (GDPR) en dat wil zeggen dat je elke keer moet inloggen. De wet vereist dat persoonsgegevens zijn beveiligd (wachtwoord). Als je telefoon een vergrendeling heeft, dan zal de app ingelogd blijven.

Als je op de app bent ingelogd, dan krijg je ook meer functies en info getoond. Ga je dan vanuit de app naar de website, dan zal hij je ook direct inloggen! Dus ook op de website krijg je dan meer info te zien.

Heb je vragen of misschien zelfs opmerkingen voor mogelijke verbeteringen, stuur dan een mail naar support@mozaiek0318.nl of klik hier. Uiteraard gaan we ervoor om ook dit communicatiemiddel te perfectioneren en steeds beter werkbaar te maken.

L2shareXmas 2017: samen aan de Amerikaanse kerstmaaltijd

Ook dit jaar willen we op 1e Kerstdag weer een Amerikaanse maaltijd houden, zodat niemand alleen kerst hoeft te vieren. Introducees zijn hierbij van harte welkom. De maaltijd is bedoeld voor bezoekers van Mozaiek0318 die om wat voor reden dan ook de Kerstdag(en) ongewenst alleen doorbrengen, maar wel behoefte hebben aan een stukje gezelligheid. Dit kunnen mensen alleen zijn, maar ook stellen die verder geen gelegenheid hebben om ergens aan te schuiven.

De maaltijd wordt gehouden op 1e Kerstdag, maandag 25 december, bij één van de deelnemers thuis. Het is een Amerikaanse maaltijd wat inhoudt dat je zelf je eigen maaltijd en drinken meeneemt, waarbij je rekening houdt met het aantal personen waarmee je komt. 

Wil jij je aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in via Mijn Mozaiek of stuur een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl

Van harte welkom op de Alpha cursus!

Alpha is met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Onderwerpen als 'Wie is Jezus?' en 'Hoe kun je bidden?' komen aan bod. Iedere avond begint met een heerlijke gezellige maaltijd, vervolgens krijg je onderwijs over het onderwerp van die avond en daarna praat je hierover door in kleine gespreksgroepjes. Ook wordt er een weekend georganiseerd waarbij we de Heilige Geest beter leren kennen (Wie is Hij, wat doet Hij en hoe kan ik vervuld raken met de Heilige Geest?). 

In het nieuwe jaar starten de volgende Alpha cursussen:

Alpha Cursus (volwassenen) – start zondag 28 januari 2018 – max. 36 deelnemers.
(In september start er weer een cursus)
Student Alpha (18+) – start dinsdag 30 januari 2018 met Launch Event 
Youth Alpha (16+) – start woensdag 14 februari 2017 – max. 25 deelnemers.
(In september start er weer een cursus)

Je kunt je aanmelden via Mijn Mozaiek of via contact@mozaiek0318.nl

Oliebollen actie voor Serve

Ook dit jaar is er weer een oliebollenactie. Dit jaar gaat de opbrengt helemaal naar Serve. Zo hopen we dat Serve in 2018 nog meer mensen kan helpen.

We bakken appelbeignets en oliebollen (met en zonder krenten). Op 30 december gaan we bakken en vanaf 08.00 uur is alles af te halen bij @home.

Je mag ook gezellig langskomen voor een kopje koffie of warme chocomel. Klik hier om je bestelling te plaatsen.

Alpha L2M Bijbel in één jaar - 2018

Vanuit Alpha Nederland wordt middels email een dagelijks rooster van de "Bijbel in één jaar" aangeboden. Hiermee kun je in een jaar tijd op een inspirerende manier de hele bijbel doorwerken.

Twee jaar geleden is met veel enthousiasme een groep mensen uit onze kerk hieraan begonnen, al dan niet samen.
In overleg met de contactpersonen van deze groep is besloten om dit nieuw leven in te blazen door het onder L2M te vatten. Hierdoor komt het meer onder de aandacht en wordt het breder gedeeld door beschikbare media.

In de preek van Tiemen Westerduin werd aangehaald dat maar weinig mensen de Bijbel echt goed kennen, laat staan teksten kunnen proclameren op het moment dat dit in situaties nodig mocht zijn.

Dus...heb je behoefte aan meer Bijbelkennis, meer discipline in bijbel lezen wilt krijgen en/of behoefte hebt om elkaar hierin te scherpen en te versterken...dan is deze L2M echt wat voor jou. Meldt je dan aan voor deze L2M en volg de instructies op de L2Mpagina om de dagelijkse teksten te ontvangen en eventueel deel te nemen aan de discussies op de besloten FBgroep.

Per 2018 start er weer een nieuwe serie in het Nederlands. Een mooie manier om het nieuwe jaar te starten.... Lees meer

Tip: landelijke ontmoetingsdag thema 'Gebroken hart'

Op 13 januari 2018 organiseert de stichting Als kanker je raakt in Doorn een landelijke ontmoetingsdag onder het thema ‘Gebroken Hart’ voor ouders van een kind overleden aan kanker of aan een andere ziekte. Deze dag staat in het teken van lotgenotencontact, ontmoeting, herkenning, bezinning en (geloofs)bemoediging. De gastspreker is Ds. Pieter Both, auteur van het autografische boek Dag zeggen - Dolen in rouw. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Meer informatie over deze dag en de stichting Als kanker je raakt

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! 
 
Marc Meeuwsen, Hof der Reflectie 24, 3823 HE Amersfoort
Marc heeft keelkanker en zit nu in een behandeltraject in Hamburg (Duitsland). Dit is een zware behandeling, ook omdat ze veel onderweg zijn, maar ze zijn vol goede hoop. Laten we ook bidden voor genezing en bescherming voor Marc, Petra en de kinderen. 

Jaap Lammers Diepenbrockdreef 6 3906 BH Veenendaal
Jaap Lammers heeft een MRI scan gehad, daar kwam uit dat de tumor niet verder is gegroeid. Samen met Jaap en Natascha en hun kinderen zijn we daar heel erg dankbaar voor. Vorige week is Jaap begonnen met de eerste van de 6 chemokuren. Dit vergt veel van hem. Jaap en Natascha ervaren zich gedragen door onze liefdevolle Vader, Hij is erbij! Ze zijn de gemeente dankbaar voor al het meeleven, kaartjes en gebeden.

Rogier Meijering, Heelkruid 22, 3903 ET Veenendaal
Rogier is een paar weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met een geperforeerde darm. Hij is twee keer geopereerd en inmiddels weer thuis om verder te herstellen.

Agenda december 2017

• zo 17 dec: Samenkomsten met Martin Koornstra (avondmaal) - 9.00 en 11.30 uur
• di 19 dec: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• za 23 dec: Kerstdiensten - 
19.30 uur (12+) en 22.00 uur (12+)
• zo 24 dec: Kerstdiensten - 13.30 uur (12+ en Kids Church), 16.00 uur (Kids Church), 19.30 uur (12+) en 22.00 uur (12+)
• zo 25 dec: Kerstgezinsdiensten - 9.00, 11.00 en 13.00 uur
• zo 31 dec: Samenkomsten met Cees van Harten - 9.00 en 11.30 uur
• di 02 jan: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• zo 07 jan: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 en 11.30 uur
• zo 07 jan: We are Young Worship - 18.45 uur
• di 09 jan: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• zo 14 jan: Samenkomsten met Ido Buwalda - 9.00 en 11.30 uur
• zo 14 jan: Kingdome Come - 19.00 uur 


Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Uitgaande activiteiten van MozaiekWorship

• 16 december: Veenendaal
  Cees van Harten spreekt in de Veense Alle dag kerk
• 20 december: Veenendaal
  Dick van Noort en Kees Kraayenoord verzorgen samen met We Are Young Worship de kerstvieringen van het CSV in de Troubadour
• 18 januari: Rotterdam
Kees Kraayenoord geeft les aan het Kingdom Life College

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website