Mozaiek Kids | Nieuw thema: Ik voel mij...

Hoi ouders/verzorgers van onze kids uit groep 1-4!

In deze mail willen we je graag meer vertellen over het thema waar we met onze kids van de onderbouw vanaf zondag 4 september mee aan de slag gaan.

Ollie en Sophie Thema Ik voel me

Thema: Ik voel mij...

We voelen ons allemaal wel eens boos, blij, bang of verdrietig. Gevoelens mogen er zijn, want God heeft ieder van ons gemaakt met gevoel. Gevoelens noemen we ook wel emoties. En elke emotie is belangrijk en nodig. Emoties maken ons alert in een bepaalde situatie, ze zijn functioneel en hoeven niet gelijk opgelost te worden.

Olllie en Sophie campingWe gaan met de kids meer ontdekken over deze 4 basisemoties: boos, bang, blij en verdrietig. Ollie en Sophie gaan deze serie kamperen in een tent bij tante Beppy op de boerencamping en tijdens elke dienst gebeuren er situaties wat een gevoel losmaakt. Ze ontdekken steeds meer over een bepaald gevoel en hoe ze hier woorden aan kunnen geven. Ook ervaren Ollie en Sophie dat het soms niet leuk is om je zo te voelen, maar dat het wel oké is.

We verlangen er naar dat door deze serie heen, kinderen meer zullen ontdekken over hun eigen gevoelens, hier woorden aan durven geven en ook hulp zoeken bij iemand waar zij zich veilig bij voelen.

Zondagen:

  1. Ik voel mij boos (4 september)
  2. Ik voel mij bang (11 september)- geen fysieke kinderdienst ivm start dag, kijken jullie thuis?!
  3. Ik voel mij verdrietig (18 september)
  4. Ik voel mij blij (25 september)

Deze serie zingen we ook een aantal nieuwe liederen. We hebben een spotify playlist gemaakt met de liederen die we deze weken zingen. Zingen jullie thuis ook mee?

Spotify

Open de nieuwe playlist op Spotify

Parelkids

Onze kids van de Parelkids hebben hun eigen ruimte waar ze met elkaar spelen. Ze hebben een vaste opbouw van hun dienst. Ze proberen aan te sluiten bij de onderbouw als we gaan kijken naar Ollie en Sophie. Hierna zullen zij weer in hun eigen ruimte aan de slag gaan met de verwerking op hun eigen niveau.
Belangrijk: Als je voor de eerste keer komt met je parelkind is het de bedoeling dat je je kind vooraf aanmeldt via parelkids@mozaiek0318.nl.

 

Ben je benieuwd naar onze kinderdiensten en vind je het leuk om een keer te komen kijken, dan ben je van harte welkom!

Mocht je vragen hebben over het programma of over het kinderwerk, dan kan je ons mailen: kids@mozaiek0318.nl.

Vriendelijke groet,
Namens het hele team van Mozaiek kids

Frieda van De Hoef & Lisanne Koudijs
Kidspastors

 


Bekijk dit bericht in uw browser