Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 18 februari 2023

Beste #naam#,

Morgen ontmoeten we je graag tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Nelinda Troost spreekt. Voorafgaande aan de diensten kun je wederom producten inleveren voor de voedselbank. Verderop in deze nieuwsbrief lees je meer over deze actie.

De afgelopen weken is de Mozaiek0318 nieuwsbrief ten onrechte door een aantal e-mailproviders geweigerd. Heb je een editie gemist? Je kunt ze teruglezen op onze website.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

 1. L2M uitgelicht: 'We hebben mooie vriendschappen opgebouwd.'
 2. Word jij gespreksleider bij de GROW cursus Leven in Christus?
 3. Ruim 100 deelnemers voor Mozaiek Kenia Muskathlon
 4. Onze omgeving dienen: voedselbankestafette in februari
 5. Meebouwen aan ons kinderwerk: crèche 0-4 jaar
 6. Help de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië
 7. Start 40-dagentijd
 8. Pre-order het nieuwe album van Mozaiek Worship | Nieuw Leven
 9. Save the date: Family Connect | 25 maart 2023
 10. Familieberichten
 11. Agenda


L2M uitgelicht: 'We hebben mooie vriendschappen opgebouwd.'

Rense en Woudianne Kloosterboer zijn al bijna 5 jaar onderdeel van L2M Jonge Stellen. In deze nieuwsbrief vertellen ze graag meer over deze bijzonder groep.

"Onze L2M bestaat uit drie stellen. Allemaal hadden we de behoefte om binnen zo’n grote gemeente als Mozaiek ook op een intiemere manier andere mensen te leren kennen. Van te voren kenden we elkaar nog helemaal niet. We starten de avond door gezellig met elkaar te eten en bij te kunnen praten. Vervolgens bespreken we het tweede deel van de avond een thema wat één stel heeft voorbereid. Inmiddels zijn we zo’n 5 jaar verder, hebben we elkaar veel beter mogen leren kennen en vreugde en verdriet met elkaar gedeeld. Wat we zo bijzonder en waardevol vinden aan onze L2M is dat we, ondanks dat we allemaal zo verschillen, zulke mooie vriendschappen hebben opgebouwd waarin we met elkaar mee kunnen leven en open naar elkaar kunnen zijn."

Sluit je ook aan bij een L2M groep!
De afgelopen maanden zijn er weer veel nieuwe groepen gestart, waaronder Vrouwen - Eten&Film | Mozaiek0318 - Jonge Edenaren 25-35 jaar | Mozaiek0318 - Veenendaal Dragonder | Mozaiek0318 - Veenendaal West Componistenbuurt | Mozaiek0318 - Samen Zingen | Mozaiek0318 - Creatief met Bloemen | Mozaiek0318 - Arnhemse 30'ers | Mozaiek0318

Wellicht gaat je interesse uit naar een van deze groepen, je bent van harte welkom om aan te sluiten Ben je benieuwd bij welke L2M groep je je kunt aansluiten of wil je wellicht zelf een groep starten? Je vindt meer informatie op onze website. Tevens vind je hier een overzicht van alle groepen en de mogelijkheid om zelf een L2M groep te starten. Word jij gespreksleider bij de GROW cursus Leven in Christus?

Zodra je tot geloof komt ontvang je een nieuw leven. Soms is het best lastig dit leven in de praktijk vorm te geven. Kun jij daar uit ervaring over meepraten en ben je met vallen en opstaan nog in dat proces? Ben je een goede luisteraar, een bemoediger en past de rol van gespreksleider jou? Lees dan vooral verder!

Voor de cursus 'Leven in Christus' zijn we op zoek naar gespreksleiders. Ons verlangen is om zoveel mogelijk mozaiekers te helpen ontdekken wat Leven in Christus in het alledaagse leven betekent. In de cursus komen thema’s als 'identiteit', ‘waarheid vs. leugen’, 'genade' en 'dagelijks wandelen in vrijheid' langs. Elke avond begint met een inleiding op het thema waarna deelnemers in vaste groepjes uiteen gaan om over dit onderwerp door te praten.

Lijkt het jou mooi zulke gesprekken te begeleiden? En ben je beschikbaar op de volgende woensdagavonden: 22 en 29 maart, 19 april, 10 en 24 mei en 7 juni? Neem dan contact met ons op via grow@mozaiek0318.nl.

Lees hier meer informatie over de cursus ‘Leven in Christus'. Ruim 100 deelnemers voor Mozaiek Kenia Muskathlon

Na twee succesvolle informatie-avonden in Nijkerk en Voorthuizen is vorige week de inschrijving voor de Mozaiek Kenia Muskathlon 2024 geopend. Binnen een week tijd hebben zich maar liefst 117(!) mensen aangemeld. Wat mooi om te zien dat zoveel mensen een sportieve presentatie willen afleggen en daarmee onze broers en zussen in het Noorden van Kenia gaan supporten! 

Van deze aanmeldingen komen 100 mensen direct op de deelnemerslijst. De overige 17 mensen moeten nog even geduld hebben en staan op de wachtlijst. De organisatie is het aan het onderzoeken of het mogelijk is om het aantal deelnemers aan dit sportieve evenement te verhogen om zo alsnog iedere aanmelder mee te kunnen laten doen. Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst via deze website (klik op de button 'doe mee' en vul je gegevens in). Uiterlijk 15 maart worden de mensen van de wachtlijst geinformeerd of het mogelijk is om alsnog deel te nemen aan deze bijzondere Muskathlon. Onze omgeving dienen: voedselbankestafette in februari

Afwasmiddel, boterkuipje, cacaopoeder, cornflakes, handzeep met pompje, honing, limonadesiroop, tomatenpuree, zonnebloemolie: veel van deze producten zitten vaak wel in je boodschappenkarretje. Neem je deze week extra artikelen mee voor de voedselbank? De voedselbank is een plek waar mensen geholpen worden, die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Morgen is de 3e zondag van de voedselbankestafette voor voedselbank Veenendaal.  Op alle zondagen in februari zamelen we voorafgaand aan de kerkdiensten specifieke producten in voor de voedselbank. Help jij mee onze omgeving namens Jezus te dienen? Bekijk hier de volledige productenlijst.Meebouwen aan ons kinderwerk: crèche 0-4 jaar

Wil jij invloed hebben op de volgende generatie en hen helpen om Jezus te leren kennen? Je bent van harte welkom om onderdeel uit te maken van Mozaiek Kids!  Je kunt een bijdrage leveren aan onze zondagse kinderdiensten of op een andere manier meebouwen aan het kinderwerk! De komende weken lichten we in de nieuwsbrief een plek binnen het kinderwerk uit waar je jouw hulp kunnen gebruiken. Is het kinderwerk jouw next step dit seizoen?

Kom jij het crecheteam versterken?
We ontvangen graag meer kinderen van 0-4 jaar in onze crèche tijdens de 1e dienst op zondagochtend. Maar hiervoor zijn nog extra mensen nodig die de teams komen aanvullen. Wil jij bijdragen aan dit onderdeel van het kinderwerk? Meld je aan via kids@mozaiek0318.nlHelp de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

De beelden spreken voor zich. Er is een enorme ravage na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Al meer dan 25.000 mensen zijn overleden, tienduizenden zijn gewond en mensen zitten vast onder het puin. Waar eindigt dit? Zeker nu de weersomstandigheden en het instortingsgevaar het de hulpverleners moeilijk maken om de gebieden te bereiken. Gelukkig worden er wereldwijd hulpacties opgezet. 

Als Mozaiek0318 bevelen we de hulpacties van Stichting GAiN in het getroffen gebied van harte aan. Deze organisatie biedt (nood)hulp via lokale partners en partnerkerken. Klik hier voor meer informatie en het geven van een giftStart 40-dagentijd

Komende week, op woensdag 22 februari, start de 40-dagen tijd waarmee we aftellen naar Pasen. Deze weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Kies jij ervoor om deze periode anders in te vullen? Bijvoorbeeld door te vasten van koffie, alcohol, snacks, televisie, social media of gamen? Of wil je je meer verdiepen in jouw relatie met God? 

Onderstaand een paar ideeën om op te pakken binnen jouw eigen gezin, vrienden, familie, L2M groep, team of Mozaiek Family:Pre-order het nieuwe album van Mozaiek Worship | Nieuw Leven

Op 24 februari is de release van het nieuwe Mozaiek Worship album 'Nieuw leven'. Het is nu al mogelijk om het album te bestellen, je ontvangt deze dan als één van de eerste thuis na de release. Jouw pre-order plaats je hierSave the date: Family Connect | 25 maart 2023

Family! Dat is wat we als Mozaiek willen zijn. Elkaar leren kennen, kids die met elkaar spelen, ouders die met elkaar kletsen, samen: jong en oud, het leven delen en vieren, elkaar inspireren en bemoedigen én natuurlijk veel plezier hebben en lekker lachen. Dat is Family connect!  Wij willen de mogelijkheid bieden om gezinnen (met kinderen tot en met 12 jaar) met elkaar te connecten! En daarom hopen we jullie te ontmoeten op zaterdag 25 maart van 14.00 tot 18.00 uur bij indoor speeltuin Ballorig in Veenendaal. 

Binnenkort volgt er meer informatie, maar reserveer als jong gezin deze datum alvast in je agenda!Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen.

Geboren
Met een hart vol dankbaarheid en trots laten Vincent en Lisette Maulany weten dat op 15 januari Joah Samuel is geboren. Op het geboortekaartje van Joah staat:

Zo geliefd, zo onbegrijpelijk bijzonder.
Onze kleine man, ons wonder!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser