Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 6 mei 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!


 1. Nieuwe Mozaiek gemeente: Mozaiek033
 2. We Are Young #Travel
 3. Omzien naar elkaar
 4. Agenda 2018
 5. Uitgaande activiteiten Mozaiek WorshipNieuwe Mozaiek gemeente: Mozaiek033

Onze gemeente groeit. We mogen met elkaar meemaken dat levens veranderen. We zien herstel en vernieuwing in relaties. Onze invloed in Nederland groeit door onze contacten en door de producten die wij mogen maken. Wat een zegen en wat een verantwoordelijkheid. Wat een kansen om nog meer te mogen en te kunnen doen vanuit een gezamenlijke gedragen passie: dat Jezus erkend wordt als Heer en dat Zijn naam verheerlijkt wordt. Of zoals ons jaarthema zegt: bouw Uw Koninkrijk.

Toen we nadachten over de groei van de gemeente, spraken we al gauw over het houden van een derde dienst op de zondag. Dat was ook een logische volgende stap. We hebben gesprekken gevoerd over de voors en tegens en we hebben een pilot gedraaid (met Kerst) om de logistieke knelpunten in kaart te hebben. We waren er klaar voor... 

Na de Kerst ontstond bij ons de vraag of dit de weg is die we moeten gaan. Of de “logische” stap ook de juiste stap was en we hebben de volgende zaken op een rij gezet:

 • Een belangrijke roeping van onze gemeente is om onze visie te vermenigvuldigen: God aanbidden, van elkaar houden, onze omgeving dienen.  Dat kan ook op andere manieren dan groei op de huidige locatie.
 • We spreken over de kracht van de lokale kerk, maar zijn inmiddels een regionale kerk aan het worden als je kijkt waar onze bezoekers allemaal vandaan komen. In ons visiestuk over Mozaiek0318 hebben we het volgende verlangen geschreven:
  • die lokale gemeenten (waar dan ook) opricht, dan wel (op-)bouwt en bemoedigt, waarbij deze gemeenten worden geholpen en worden toegerust om te groeien in aanbidding, want wij geloven dat de lokale kerk de hoop voor de wereld is.
 • We hebben twee beelden ontvangen die wij ervaren als door God gegeven: 
  • het beeld van de steen in de vijver die rimpelingen veroorzaakt die steeds verder gaan
  • het beeld van vuur dat in het midden van Nederland ontstaat (een kaart) en dat vuur verspreidt zich steeds verder.
 • We hebben meer dan tien reacties/vragen gekregen (op heel verschillende wijze) of wij als Mozaiek0318 niet een gemeente zouden willen starten in de regio 033, omgeving Bunschoten-Spakenburg.

We zijn ervan overtuigd geraakt, in onze gesprekken als VT, binnen de OR en in het coördinatorenteam, dat we de voorbereidende stappen mogen zetten voor de start van Mozaiek033 in Bunschoten-Spakenburg.

Inmiddels hebben we op twee zondagen, na de tweede dienst, een ontmoeting gehad met een aantal mensen uit Bunschoten-Spakenburg en de directe omgeving (18 maart en 22 april jl.).

Tijdens onze tweede ontmoeting waren er zo’n 35 mensen aanwezig die een steeds groter wordend verlangen hebben, net als wij, dat Mozaiek033 gaat ontstaan.
Daarom hebben we besloten om met een groep mensen uit Bunschoten-Spakenburg en omgeving concrete stappen te zetten om ons voor te bereiden om de geboorte van Mozaiek033, zonder dat we nu al weten wanneer we daadwerkelijk naar buiten zullen treden als Mozaiek033.

Daarnaast ontvangen alle kerken in Bunschoten-Spakenburg vandaag een mail om hen, naast jullie, als eerste te informeren over onze plannen. In deze mail nodigen we hen uit voor een ontmoeting in Bunschoten-Spakenburg om elkaar te ontmoeten en daarnaast onze plannen met hen te delen en eventuele vragen te beantwoorden.

Graag vragen we jullie gebed voor deze ontwikkelingen. Als we zo bezig zijn om onze plannen handen en voeten te geven, beseffen we eens te meer dat we alles willen doen in afhankelijkheid van onze Heer en Heiland die het Hoofd is van Zijn kerk en willen we daarin Zijn eer zoeken. Hij is het die Zijn gemeente bouwt (waarvan Mozaiek maar een heel klein deel is) en wij willen de weg volgen die Hij wil dat we gaan.
We Are Young #Travel
Na de kerstbomen, Valentijn en paasbroden actie hebben we in totaal 8.000 van de 14.000 euro opgehaald. We willen jullie hartelijk bedanken voor alle ondersteuning voor onze reis naar Roemenië!
Maar we zijn er nog niet helemaal en daarom willen we je van harte uitnodigen om bij ons te dineren.

Op maandag 28 mei bereiden en serveren wij (met een beetje hulp van professionals) een heerlijk viergangendiner voor slechts 49,50 euro. We zouden het leuk vinden als jij ook bij ons komt eten! Dus reserveer snel je plekje door te mailen naar contact@mozaiek0318.nl

 
 


Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten  van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.
Agenda 2018
zondag 06 mei 2018 Samenkomsten
We are Young #Worship
dinsdag 08 mei 2018 Uur van Gebed
woensdag 09 mei 2018 Bidden met de zieken
GROW - Wie ben ik? & wat kan ik? 3
GROW - Parenting Children Course (3)
GROW - Premarriage Course (3)
GROW - Heer leer ons bidden (3)
GROW - Introductie mei 2018 eerste avond
GROW - Bijbel en wetenschap (1)
GROW - Informatieavond opdragen
zondag 13 mei 2018 Samenkomsten
dinsdag 15 mei 2018 Uur van Gebed
zondag 20 mei 2018 Samenkomsten
dinsdag 22 mei 2018 Uur van Gebed
woensdag 23 mei 2018 Bidden met de zieken
GROW - Wie ben ik? & wat kan ik? 4
GROW - Parenting Children Course (4)
GROW - Premarriage Course (4)
GROW - Heer leer ons bidden (4)
GROW - Bijbelstudie 'Het koninkrijk van God' (1)
GROW - Introductie mei 2018 tweede avond
GROW - Je lichaam is fantastisch (2)
GROW - Informatieavond 'Doop op geloof'
donderdag 24 mei 2018 generale repetitie
zondag 27 mei 2018 meewerken aan de Worship in de dienst
Samenkomsten
We are Young #Connect
maandag 28 mei 2018 We are Young #Travel - Diner actieUitgaande activiteiten Mozaiek Worship

 

 • 12 mei – Strandheem Festival
  Bandconcert Mozaiek Worship
   
 • 19 mei - Opwekking Spiegeltent
  Accoustisch Concert Mozaiek Worship
   
 • 23 juni - Hardenberg
  Bandconcert Mozaiek Worship
Copyright © 2018 Mozaiek0318, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deel/gast bent van Mozaiek0318 of omdat u zich heeft ingeschreven via de website www.mozaiek0318.nl