Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 10 december 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze maand staat in het teken van 'Sharing Christ(mas)'. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

 1. Mozaiek Kerstpakkettenactie 2022 | Wie wil jij bemoedigen?
 2. Samenkomsten en livestream | zondag 11 december 2022
 3. Sharing Christ(mas) | Zichtbaar in onze directe omgeving
 4. Vier Kerst met Mozaiek0318
 5. Sharing Christ(mas) | Kerst in Veenendaal
 6. Mozaiek Magazine ligt binnenkort op de mat!
 7. Kiekeboe!
 8. Kerstknutselmiddagen voor kids én hun ouders | 21 december 2022
 9. Oliebollenactie voor Serve | Heb je je bestelling al gedaan?
 10. Geen diensten en livestream op zondag 1 januari 2023
 11. Familieberichten
 12. Agenda


Mozaiek Kerstpakkettenactie 2022 | Wie wil jij bemoedigen?

Update: er zijn al ruim 1.400 adressen aangemeld voor de ontvangst van een kerstpakket! Wow! En voor meer dan de helft van deze adressen is ook al een maker en bezorger gevonden! 

Wil je een pakket maken en bezorgen voor één van de aangemelde adressen? Dan kun je je nog tot 19 december aanmelden via de website

Ken je een persoon of huishouden die dit jaar tijdens de feestdagen wel een extra bemoediging kan gebruiken? Dan kun je nog tot aanstaande maandagochtend 12 december 9.00 uur adressen aanmelden via onze website.

Als kerk willen we omzien naar elkaar. De jaarlijkse kerstpakkettenactie, georganiseerd vanuit Serve, is bedoeld voor iedereen die dit jaar tijdens de feestdagen even wat extra aandacht verdient. Wellicht door gebeurtenissen van het afgelopen jaar, eenzaamheid of financiële zorgen.Samenkomsten en livestream | zondag 11 december 2022

Morgen ben je van harte welkom om 9.30 uur of 11.30 uur tijdens onze diensten in de Basiliek. Spreker is Wim Hoddenbagh. We zien er naar uit elkaar te ontmoeten! 

Livestream, tolken en vertaling
De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan eveneens een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Daarnaast is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. 

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8. De bovenbouw heeft iedere 2e en 4e zondag van de maand kinderdienst.

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Samen met de kids tellen ze af naar Kerst. Op de website is een leuke adventsboekje te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.Sharing Christ(mas) | Zichtbaar in onze directe omgeving

In deze decembermaand willen we Sharing Christ(mas) zichtbaar maken in onze directe omgeving. Hiervoor hebben we kraskaarten gemaakt met daarop een aantal opdrachten om praktisch Gods liefde, hoop en zegen uit te delen. Want wij zijn ervan overtuigd dat iedereen wat te delen heeft!

Wat bijzonder om te zien dat er al zoveel kaarten zijn meegenomen tijdens onze diensten én gedownload via de website!  We zijn benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen, deel ze met ons via contact@mozaiek0318.nl

Van de moeder van Noor (9 jaar) ontvingen we dit leuke berichtje:

Noor is heel enthousiast over de kraskaart, en direct aan de slag gegaan. 
Wat een gaaf initiatief vanuit jullie!🙏🙌

Meer weten of de kraskaarten downloaden? Klik dan hier.Vier Kerst met Mozaiek0318

Wie nodig jij uit voor onze kerstdiensten? 

Op vrijdag 23 december en zaterdag 24 december organiseren we vijf identieke kerstnachtdiensten om 18.00 uur*, 20.00 uur en 22.00 uur. (* alleen op zaterdag 24 december)

Zondag 25 december, 1e kerstdag, zijn er drie gelijke gezinsdiensten om 9.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn dan ook welkom in de dienst. Tijdens de diensten om 9.00 en 11.00 uur is er voor de allerkleinsten crèche. 

Evenals voorgaande jaren werken we met gratis tickets. Hierdoor voorkomen we dat diensten overvol raken en kunnen we tevens de veiligheid van de bezoekers garanderen. Je tickets bestel je eenvoudig via onze website. 

Livestream op 24 en 25 december
De kerstnachtdienst van 24 december om 20.00 uur is ook via livestream te volgen. Dat geldt ook voor de 1e kerstdagdienst van 11.00 uur.Sharing Christ(mas) | Kerst in Veenendaal

Deze maand worden er in Veenendaal (en omgeving) tal van kerstactiviteiten georganiseerd. Zo organiseert Samen zingen op zondagavond op zondagavond 11 december om 19.30 uur een interkerkelijke kerstsamenzang in de Open Hof, Ronde Erf 86. 

Zaterdag 17 december is er van 11.00 tot 13.30 uur Kerst op de Markt in de Oude Kerk, georganiseerd door de Veense Alledagkerk. Deze activiteit is ook live online te beluisteren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/758

Zo maar twee voorbeelden, laten we als Mozaiek meevieren met onze broers en zussen die deze activiteiten organiseren en daarbij uit liefde voor Hem en in navolging van Hem mogen delen van liefde, hoop en zegen. Ook dat is Sharing Christ(mas)!Mozaiek Magazine ligt binnenkort op de mat!

Houd komende week de brievenbus in de gaten, want de kersteditie van Mozaiek Magazine is per post onderweg! Als deel van een Mozaiek gemeente ontvang je automatisch een exemplaar thuis.
Vanaf zaterdag 17 december is Mozaiek Magazine ook online te lezen via de website (mozaiek.nl/magazine) en kun je een exemplaar meenemen tijdens een van onze diensten. Kiekeboe!
Kids Creche

 

Kom je ook spelen, voorlezen, kleuren, zingen en knuffelen bij onze jongste Mozaiek kids van 0-4 jaar?

Wij zoeken mensen die 1x per maand binnen een leuk team willen helpen bij de crèche.

Heb je vragen? Of ben je gelijk enthousiast? Stuur dan een berichtje naar kids@mozaiek0318.nl

Ps. Wil je helpen bij Mozaiek Kids, maar bij een andere leeftijdsgroep? Dat kan ook! Kijk dan hier op de website voor meer informatie. Kerstknutselmiddagen voor kids én hun ouders | 21 december 2022

Op woensdag 21 december organiseren we een kerstknutselmiddag in het Mozaiekcentrum voor kinderen in de basisschoolleeftijd én hun ouders/verzorgers. Wij zetten gezellige kerstmuziek aan, zorgen voor allerlei knutselmaterialen en natuurlijk iets lekkers te drinken.

En jij bent van harte welkom om samen met je kind bij ons langs te komen om iets moois te maken voor de kerst. Het is dus de bedoeling dat volwassenen erbij blijven; niet alleen om te helpen, maar ook om andere ouders te ontmoeten en lekker koffie te drinken. We starten om 15.00 uur en de middag duurt tot uiterlijk 16.30 uur. Ben jij er samen met je kids bij? Geef je dan meteen op via dit formulier, dan weten we hoeveel kinderen en ouders we kunnen verwachten! Tot dan!

Hieronder wat leuke foto’s van de kerstknutselmiddag van afgelopen week:Oliebollenactie voor Serve | Heb je je bestelling al gedaan?

Bestel dit jaar je oliebollen en/of appelbeignets via Mozaiek0318! De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan onze bediening Serve. 

Op zaterdag 31 december zijn de bestellingen tussen 8.00 en 11.00 uur of 11.00 en en 14.00 uur af te halen bij de Basiliek. Klik hier om direct je bestelling te doenGeen diensten en livestream op zondag 1 januari 2023

Na 8 kerstdiensten gunnen we het onze teams om op 1 januari 2023 een vrije zondagochtend te hebben. Dat betekent dat we ervoor gekozen hebben om deze zondag geen diensten te houden en ook geen livestream uit te zenden. 

We moedigen jullie aan om elkaar deze zondagochtend thuis te ontmoeten, bijvoorbeeld onder het genot van een oliebol van de Serve actie. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw deeltje verwelkomen!

Geboren
Op 26 januari is Zoë geboren. Zij is de dochter van Justin en Maaike Evers. Zoë is in goede gezondheid geboren. Justin en Maaike zijn dankbaar voor dit mooie geschenk.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser