Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 13 oktober 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Mozaiek Kenia | Terugblik start project en uitnodiging informatieavond
  2. Kingdom come - Uw koninkrijk kome | 13 oktober
  3. Inzameling voor Kledingbank Veenendaal | 27 oktober
  4. Kids zoekt beamisten
  5. Programma Mozaiek KIDS
  6. Anouk van de Glind
  7. Omzien naar elkaar
  8. Agenda
  9. Activiteiten Mozaiek Worship


Mozaiek Kenia | Terugblik start project en uitnodiging informatieavond

Een aantal weken terug zijn we gestart met het project Mozaiek Kenia. Fantastisch dat velen van jullie meebouwen aan dit project door een kind in jullie hart te sluiten, door gebed of door financieel of praktisch bij te dragen. Afgelopen week belden we met Compassion Kenia om het te vertellen dat we twee keer zoveel kinderen konden sponsoren dan verwacht. Tijdens onze diensten vanochtend hebben jullie de video met de reactie gezien. Bekijk het filmpje hier nog eens terug!

Op 12 november organiseren we in Veenendaal een informatie avond voor iedereen die iets extra’s voor dit project wil betekenen. Mensen die hun kennis en expertise hebben aangeboden, willen helpen bij schrijfavonden, het inrichten van de website, ondernemers of op wat voor manier dan ook vrijwillig willen bijdragen. Wil jij deze avond ook bijwonen? Meld je dan aan via contact@mozaiek033.nl.Kingdom come - Uw koninkrijk kome | 13 oktober

Als gezamenlijk kerken in Veenendaal willen we bidden voor de plaatselijke overheid, de samenleving en onze kerken, zodat meer van het koninkrijk van God zichtbaar wordt in onze plaats. Dit gaan we vanavond doen tijdens de interkerkelijke gebedsavond "Kingdom come | Uw koninkrijk kome" in de Basiliek.

Wat geweldig dat we als gezamenlijke kerken, vanuit onze verschillende achtergronden, onze eenheid in ons geloof in Jezus Christus mogen belijden. Dat we verwachtingsvol mogen uitzien naar wat God doet en nog meer wil doen in onze kerken en in onze woonplaats tot Zijn eer.

De avond start om 19.30 uur en bestaat uit gebedsmomenten afgewisseld met samenzang. De gebedsmomenten worden door de voorgangers ingeleid met een Bijbeltekst waarna er gelegenheid is om samen te bidden.

Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te bidden en het voorrecht te hebben om betrokken te zijn bij het invulling geven aan ons verlangen: Gods Koninkrijk te zien doorbreken in onze wereld.Inzameling voor Kledingbank Veenendaal | 27 oktober

De herfst is aangebroken,  de hoogste tijd om de kledingkasten weer te reorganiseren! Op zondagochtend 27 oktober wordt er voorafgaande aan onze diensten weer kleding ingezameld voor de kledingbank in Veenendaal.

Ongeveer 200 gezinnen in Veenendaal maken gebruik van de kledingbank die draaiende wordt gehouden door circa 30 vrijwilligers. 

De kledingbank zoekt bruikbare kleding, schoenen en textiel (handdoeken, theedoeken). Vraag jezef dus af of je de kleding zelf nog kunt dragen en zorg dat de kleding schoon en netjes is. Ook beddengoed kan de kledingbank gebruiken, mits de artikelen praktisch nieuw zijn en absoluut niet vies of kapot.  

Kapotte en vieze kleding schoen en textiel kunnen ook worden ingeleverd ten behoeve van recycling. Dit graag in een aparte zak met daarop geschreven ‘vodden’, dat scheelt de vrijwilligers een hoop uitzoekwerk. 

We hopen op een mooie opbrengst!Kids zoekt beamisten

Binnen het kinderwerk hebben we voor groep 5-7 elke dienst worship. We gebruiken daarbij ook altijd een beamer. We zijn op zoek naar beamisten die één dienst per maand zouden willen draaien. Afhankelijk of jij de eerste of de tweede dienst draait sluit je de laptop aan of ruim je deze op en je bedient de beamer op het moment van worship. We maken gebruik van ProPresenter; geen zorgen als je hier niet mee bekend bent, dat kun je snel leren!

Word jij onze nieuwe beamist? Je bent van harte welkom! Je kunt een mailtje sturen naar contact@mozaiek0318.nl.Tot snel!Programma Mozaiek KIDS

Vandaag hebben we met de kinderen stil gestaan bij Hebreeën 13:5. De schrijver herinnert ons eraan dat niets wat we bezitten ons ooit gelukkig kan maken. Het gaat om onze relatie met God. We mogen dankbaar en blij zijn met de dingen die we hebben, maar we hopen dat de kinderen begrijpen dat je echte vreugde en geluk bij God vindt. 
Doel van deze zondag: Ik leer dat spullen mij niet gelukkig kunnen maken.

Voor thuis
Een mooi moment om met je kind in gesprek te gaan over hoe je omgaat met geld en spullen. We ontvangen het van God en daar mogen we dankbaar voor zijn. Maar op welke manier haal jij je vreugde bij God in plaats van in je geld of spullen? Dat is niet altijd even makkelijk.

Bijbeltekst van de maand
Toen zei hij tegen hen: 'Kijk uit! Wees op je hoede tegen het willen hebben van steeds meer dingen. Het leven bestaat niet uit hoeveel een persoon heeft. (Lucas 12:15)Anouk van de Glind

Op 15 oktober aanstaande vertrekt Anouk van de Glind voor 7 maanden naar India om daar in een ziekenhuis in een van de armste, minst onderwezen, achtergestelde staat vrijwillig te gaan werken als verpleegkundige. In 2017/2018 heeft Anouk daar ook al 6 maanden gewerkt.

De mensen die naar het Christelijke ziekenhuis komen zijn vooral hindoeïstisch of boeddhistisch en hebben nog nooit van de van de liefde van onze Vader gehoord. Dus naast het medische deel is er ook veel mogelijkheid en plek om deze liefde uit te dragen en te vertellen wat Hij doet. 

Lees meer over Anouk's werk en het ziekenhuis
 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda

donderdag 10 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 11 oktober 2019 Mozaiek ontmoetinGsweekend
zaterdag 12 oktober 2019 Mozaiek ontmoetinGsweekend
zondag 13 oktober 2019 Samenkomsten
Kingdom Come | Uw Koninkrijk kome
We Are Young #Grow
maandag 14 oktober 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 15 oktober 2019 Uur van Gebed
woensdag 16 oktober 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie oktober 2019 tweede avond
GROW - Leven in Christus (2)
GROW - Luisterend bidden (2)
GROW - Vrede met jezelf - als eten je leven beheerst (1)
donderdag 17 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zaterdag 19 oktober 2019 We Are Young #Connect
zondag 20 oktober 2019 Samenkomsten
Informatie Opdragen
maandag 21 oktober 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 22 oktober 2019 Uur van Gebed
woensdag 23 oktober 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 24 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zaterdag 26 oktober 2019 We Are Young #Connect
zondag 27 oktober 2019 Samenkomsten
YNG Revolution #Church
maandag 28 oktober 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 29 oktober 2019 Uur van Gebed
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zaterdag 12 oktober 2019 Mozaiek Worship College
zaterdag 26 oktober 2019 Studiedag - De Nieuwe Rank in Westland
zondag 10 november 2019 Medewerking dienst - Surhuisterveen
vrijdag 15 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 16 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 30 november 2019 Studiedag - Loppersum
zaterdag 14 december 2019 Mozaiek Worship College
 
 Bekijk dit bericht in uw browser