Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 5 januari 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Gezegend Nieuwjaar
  2. Alphacursus
  3. Gebedstweedaagse
  4. Iedereen heeft invloed - Global Leadership Summit (GLS)
  5. Arno & Ina - Nooit sneeuw, altijd Kerst
  6. Programma Mozaiek KIDS
  7. Omzien naar elkaar
  8. Agenda
  9. Activiteiten Mozaiek Worship


Gezegend Nieuwjaar

De oliebollen liggen weer achter ons, de goede voornemens zijn gemaakt, 2020 is een feit. Een nieuw jaar ligt voor ons en we kijken dan ook verwachtingsvol uit naar wat God wil doen binnen Mozaiek als wel in onze persoonlijke levens. Via deze weg willen we jullie een gezegend en liefdevol nieuwjaar toewensen!

Met hartelijke groet,
Ido Buwalda, Cees van Harten, Kees Kraayenoord en Johan Ravesloot
Voorgangersteam Mozaiek0318Alphacursus

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat doe je op Alpha. Je ontmoet er leuke, nieuwe mensen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal en vervolgens is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. In circa tien bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Je praat hierover door met de andere Alpha-deelnemers in kleine groepen.  

Speciaal voor de jongeren van 14 tot 18 jaar is er Alpha Youth en ben jij student en boven de 18 dan hebben we voor jou Student Alpha! Ben jij bezig met de grotere vragen van het leven zoals ‘Bestaat God echt?’, ‘Waarom is er lijden in de wereld?’ en ‘Wat is het doel van dit leven’. Of ben je gewoon benieuwd wat het christelijk geloof precies inhoudt? Dan is Alpha Youth of StudentAlpha Veenendaal echt iets voor jou!

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op een Alpha, Youth Alpha of Student Alpha in Veenendaal! Alpha is helemaal gratis. Op 26 januari start Alpha, op 12 + 13 februari de Youth Alpha en op 28 januari Student Alpha.

Direct aanmelden of wil je meer informatie, klik dan hier. We kijken uit naar je komst!

Medewerkers Alpha
Alpha kan niet zonder vrijwilligers. We zijn nog op zoek naar Kokers en naar Gastvrouwen en –heren!! Wil je meehelpen of meer informatie? Mail naar contact@mozaiek0318.nl.Gebedstweedaagse

Donderdag 9 en vrijdag 10 januari aanstaande hebben we 2 dagen van gebed als leidinggevenden van de gemeente (voorgangers, oudsten, coördinatoren en de mensen op kantoor met al onze partners).

Sinds afgelopen jaar is steeds meer het verlangen gaan leven om vanwege alle ontwikkelingen die we zien in onze gemeente, tijd voor stilte in te ruimen, God te aanbidden en samen te zoeken naar Zijn weg voor onze gemeente. Uiteraard en gelukkig gebeurt dit elke week en door veel mensen in onze gemeente, maar juist ook op strategische momenten als nu (de mogelijke start van een 3e gemeente, de bezetting van onze 3 diensten, nog altijd geconfronteerd worden met vragen van andere kerken/gemeenteleiders, enz.) hebben we de behoefte om als leidinggevenden intensiever en gerichter tijd te nemen om Gods leiding te zoeken voor onze gemeente. Tegelijk is het ook een geweldig moment om gezamenlijk onze dank bij God neer te leggen want wat hebben we toch veel om dankbaar voor te zijn.

We hopen dat je dit bericht niet alleen leest als informatie, maar veel meer als een oproep om persoonlijk een moment te nemen in deze dagen om voor ons en met ons mee te bidden. Wij zien heel verwachtingsvol uit naar deze dagen vanuit het diepe besef dat Jezus Heer is van Zijn kerk en dat Hij zijn gemeente (en dus ook Mozaiek) bouwt  en wil gebruiken om nog veel meer van Zijn Koninkrijk zichtbaar te maken.Iedereen heeft invloed - Global Leadership Summit (GLS)

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari organiseert Stichting Opwekking weer de Global Leadership Summit (GLS) in De Basiliek in Veenendaal.

De Global Leadership Summit is een tweedaagse, unieke conferentie om samen met een team te bezoeken. Tijdens de GLS worden thema's aangereikt, die uitnodigen tot verder napraten; dat helpt je om datgene wat je geleerd hebt toe te passen in je eigen situatie. De Summit biedt visie, inspiratie en praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen.

Wil je groeien in leiderschap, en je door God gegeven mogelijkheden benutten? Kom dan naar de GLS en ontdek hoe jij op jouw plek van invloed kunt zijn. Of je nu een kerk of organisatie vertegenwoordigt, werkzaam bent bij de overheid of in het bedrijfsleven, studeert of je gezin managet: de GLS reikt waardevolle principes aan die je direct in jouw context kunt inzetten!

Mozaiek0318 is ook dit jaar weer de host voor GLS. Als host hebben we de taak om de bezoekers van GLS welkom te heten, helpen bij de catering (lunches/koffie) en helpen opruimen.

Wil jij ons komen helpen? Als vrijwilliger is de toegang inclusief de lunch(es) gratis. En tussen door is er ruimte om enkele sessies bij te wonen.

Aanmelden? Klik hier!Arno & Ina - Nooit sneeuw, altijd Kerst


Op het moment van schrijven zitten we in het huisje van broer Pankash. Met een kopje thee. Familie of niet, iedereen heet hier ‘broer’. Behalve de zussen natuurlijk. Pankash heeft dit huisje zelf gebouwd, een paar maanden geleden, schuin achter het knalroze huis waar wij wonen. Sommige huisjes om ons heen zijn van bamboe en golfplaten, maar Pankash is trots op zijn huisje, dat van een soort gipsblokken is gemaakt. Vier kamertjes, inclusief eentje voor gasten. Zoals nu een Nederlands (!) ouder echtpaar dat een ‘marriage course’ komt geven aan lokale kerkleiders.

Pankash is nog een jonge kerel. Hij is de pastor van het kleine Nepalese kerkje aan de andere kant van ons huis. Op zaterdagochtend komen hier zo’n 30-40 bezoekers, vrijwel allemaal uit ons buurtje hier. Meest vrouwen en kinderen. Veel kunnen niet lezen. En voor sommigen is niet Nepali, maar hun eigen stamtaal hun eerste taal. Maar de liedjes in de worship hebben veel herhaling, en als Pankash preekt is het meestal eenvoudig. Ook fijn voor Nederlanders met basis-Nepalees!

Het kerkje is trouwens meer een schuur. Basic, muren van klei, een golfplaten dak. Maar wel een podium, en vooral: muziekapparatuur. Want de (ook al) jonge gasten van de worshipband kunnen spelen! Soms beginnen ze al om 7 uur ’s morgens met jammen. Geen kerkklokken nodig, de hele buurt geniet mee. Dat kan dan weer wel in dit land waar je je niet mag bekeren tot een andere godsdienst. Net als dat in de afgelopen weken groepen christenen naar elkaars huis gingen om ‘christmas carols’ te zingen. Maar binnen was te klein, dus het zingen en bidden gebeurde buiten, in het openbaar. Joy to the world!

Terug in het kerkje is het kaal. Een stuk of vijf stoelen, de rest zit op de grond. Maar het is hier wél het hele jaar Kerst: de kerstversieringen van vorig jaar hangen er nog. Inclusief sneeuwpoppen van watjes. Niet dat iemand hier ooit een sneeuwpop heeft gemaakt of gezien. Want het is ’s winters wel koud in Kathmandu, maar het sneeuwt nooit. Nooit sneeuw, altijd Kerst!

Ook in Nederland dit jaar geen witte Kerst, wel hopen we dat jullie gezegende Kerstdagen hebben gehad. We wensen jullie een liefdevol nieuwjaar toe!
Arno & Ina, Jair, Ezra & Imre van Turennout

Wij zijn Arno en Ina, Mozaiekers die sinds 2015 zijn uitgezonden naar Nepal. Om hoop te brengen in één van de armste landen van Azië.

Meer over ons leven en werk in Nepal lees je in onze nieuwsbrief en op www.arnoenina.nlProgramma Mozaiek KIDS

Een nieuw jaar, een nieuw maandthema bij KIDS! We gaan deze maand aan de slag met zelfbeheersing. Het is een van de vruchten van de Geest. We beginnen met een voorbeeld dat Salomo schrijft in Spreuken 25:28. Hij gebruikt het idee van gigantische stadsmuren die mensen veilig houden als een manier om het belang van het leven met zelfbeheersing te laten zien. Kinderen zullen ontdekken dat het hebben van bescherming, zoals stadsmuren, de perfecte manier is om zelfbeheersing te krijgen. 

Doel deze zondag: Ik leer dat ik doe wat ik moet doen omdat dat mij veilig kan houden.  We hopen dat kinderen de waarde ontdekken van het vertrouwen op God voor zelfbeheersing, zelfs als het moeilijk is. 

Voor thuis
Zelfbeheersing heeft zo veel mogelijkheden! Schrijf er een paar op samen met je kind(eren). Waar kunnen jullie komende week aan werken?

Bijbeltekst van de maand
De machtige God heeft aan jullie en mij alles gegeven wat nodig is om te leven zoals hij het wil. 
2 Petrus 1:3a (BGT)Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 05 januari 2020 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 06 januari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 07 januari 2020 We Are Young #Arts
donderdag 09 januari 2020 55+ bijeenkomst (avond)
zaterdag 11 januari 2020 YNG Revolution #Grow
zondag 12 januari 2020 Samenkomsten
GROW - Informatiebijeenkomst Opdragen
We Are Young #Grow
maandag 13 januari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
woensdag 15 januari 2020 GROW - Introductie jan 2020 eerste avond
zaterdag 18 januari 2020 We Are Young #Connect
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zaterdag 11 januari 2020 Studiedag - Apeldoorn
zaterdag 18 januari 2020 Mozaiek Worship College
zondag 09 februari 2020 Studiedag - Leeuwarden
zaterdag 15 februari 2020 Mozaiek Worship College
zaterdag 22 februari 2020 Studiedag - Terneuzen
zaterdag 14 maart 2020 Mozaiek Worship College
 
 Bekijk dit bericht in uw browser