Mozaiek0318 Nieuwsbrief Augustus 2017
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>>  <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Voor de meesten zit de vakantie er al weer (bijna) op. In deze nieuwsbrief aandacht voor activiteiten in het nieuwe seizoen, waaronder het startweekend op 2 en 3 september. Veel leesplezier! 

Startweekend Mozaiek0318

Zaterdag 2 september organiseren we een feestelijke opening van het seizoen. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur kunnen kinderen (en hun ouders) zich heerlijk uitleven op het springkussen of zich vermaken met andere spelen. Ook voor de jongeren is genoeg uitdaging... zo is er een klimwand en een pannakooi.

Vanaf 17.00 uur gaat de 'Food Market' open: diverse heerlijke snacks zijn verkrijgbaar variërend van pizza tot broodje hamburger met friet. Voor elk wat wils! Als we klaar zijn met eten, willen we elkaar ontmoeten in de feestelijke openluchtdienst. Een moment om God te aanbidden, onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en het nieuwe seizoen vol verwachting af te trappen.

We hopen dat we met zoveel mogelijk Mozaiekers deze bijzondere dag kunnen meemaken. De kosten zijn €7,50 per volwassene en €5,- per kind (t/m 17 jaar). Om de Food Market goed te kunnen voorbereiden is inschrijving vereist. Je kunt je inschrijven via Mijn Mozaiek en tevens ook meteen de betaling regelen*. 

Tot slot: de organisatie van deze dag kunnen we niet zonder de inzet van een aantal vrijwilligers. Daarom doen we vrijmoedig de oproep om te komen helpen. Er is hulp nodig voor 1) de opbouw, 2) de catering, 3) kids activiteiten en 4) het opruimen. Je kunt je opgeven via Mijn Mozaiek of door een mailtje te sturen naar contact@mozaiek0318.nl. Mogen we op jouw hulp rekenen?

Zondag 3 september is de eerste zondag van het nieuwe seizoen. Kees Kraayenoord gaat voor in beide diensten (9.00 uur en 11.30 uur). We zien vol verwachting uit hoe God Mozaiek0318 wil inzetten tijdens dit nieuwe seizoen!

*Mochten de kosten een probleem zijn, stuur dan even een mailtje aan contact@mozaiek0318.nl

We are Young: het nieuwe jeugdwerk van Mozaiek0318

Het is bijna september en dat betekent dat we starten met We are Young. Op 3 september is de eerste #Worship avond met drie sprekers die ieder zeven minuten zullen spreken.

Het weekend daarna is het We are Young kamp. Een tof weekend voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar, met veel tijd om God en elkaar te ontmoeten. Opgeven kan nog tot 21 augustus via deze link

In de week daarna beginnen de #clans. We hebben tot nu zo’n 150 aanmeldingen, maar je kan je nog steeds opgeven, klik hier! Diegenen die zich al opgegeven hebben horen voor 1 september in welke clan ze ingedeeld zijn.

We kijken uit naar een mooi seizoen van We are Young! Wil je meer weten over deze nieuwe vorm van jeugdwerk mail dan naar weareyoung@mozaiek0318.nl
 
Voor het We are Young communicatie team zoeken we nog versterking. Vind jij het leuk om ons te helpen en heb je ervaring met teksten schrijven of vormgeving. Neem contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl!

Stadsakkers Veenendaal verkoopt iedere zaterdag in augustus

Deze maand kun je iedere zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur onbespoten groente naar keuze kopen op de Veenendaalse Stadsakker aan de Dragonderweg 16a te Veenendaal. Stadsakkers verbouwt met vrijwilligers onbespoten groente voor de voedselbank. Momenteel is het aanbod hoog en daarom kunnen we ook aan particuliere liefhebbers verkopen tegen een aantrekkelijke prijs.

Er is keuze uit broccoli, witte kool, rode kool, spitskool, rode biet, prei, snijbiet, snijbonen, sperziebonen, aardappelen, andijvie, koolrabi, courgette en pompoen. De opbrengst wordt gebruikt om zaai- en plantgoed te kopen voor volgend jaar. Je kunt alleen contact betalen, een donatie geven mag natuurlijk ook! 

24 uur bidden en vasten voor Mozaiek0318

Op maandag 4 september starten we in @home om 9.00 uur met 24 uur bidden en vasten voor Mozaiek0318. We staan voor een nieuw seizoen waarin we Gods grootheid en heerlijkheid mogen gaan ervaren. Ook willen we horen wat God tot ons, Mozaiek0318, te zeggen heeft. Bid, vast en luister jij ook mee? 

We starten 4 september 9.00 uur en eindigen op 5 september om 9.00 uur. Binnenkort kun je je aanmelden via Mijn Mozaiek. Voor vragen stuur je een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl

Thema avonden 'Anders samen'

Mozaiek0318 Care, Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal, Axius Advocaten & Mediators, Familieraad, Praktijk Petra en Praktijk Aafke organiseren op 6 september, 20 september en 4 oktober drie bijzondere thema avonden over echtscheiding. 

Tijdens deze avonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

Relatieproblemen | Echtscheiding | Stem en rol van het kind | Het netwerk (familie, vrienden, gemeenteleden) en echtscheiding | Samengestelde gezinnen

Iedere avond vindt een andere inleiding plaats, daarna zijn er workshops. Tijdens de inleidingen worden volgende thema's behandeld:
  1. Hoe kijken de Bijbel en de kerk naar relatieproblemen en echtscheiding en wat kan de kerk in deze situatie betekenen?
  2. Kind en echtscheiding.
  3. Hoe moet je verder na een echtscheiding?
De volgende deskundigen verlenen hun medewerking aan de avonden: voorganger en pastoraal medewerker, advocaten, opvoedingscoaches, relatie- en systeemtherapeuten en ambulant kinder- en jeugdwerkers.

De avonden zijn kosteloos en worden gehouden in de Basiliek. Aanvang vanaf 19.30 uur met inloop (thee en koffie), inhoudelijk starten we om 20.00 uur en we eindigen om 21.30 uur.

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! 
 
Jaap Lammers, Diepenbrockdreef 6, 3906 BH Veenendaal
Jaap is inmiddels geopereerd en de artsen zijn tevreden over de operatie. Ze hebben veel van de tumor weg kunnen halen. Helaas was het vervolggesprek begin deze week best heftig.
 
Wilma van Bekkum, Harderwijker Bank 12, 3752 TP Bunschoten-Spakenburg.
Er is bij Wilma naar aanleiding van foto's longkanker geconstateerd. De eerste onderzoeken hebben 14 augustus plaats gevonden. 
 
Jannie Versteeg, Clematis 3, 3904 LR Veenendaal
Bij Jannie zit er een kwaadaardige plek in de mond, uit onderzoeken zijn gelukkig nog geen uitzaaiingen gevonden. De planning is dat ze 5 september in het AZU geopereerd gaat worden, waarbij er een stuk van de tong en de eerste klier(schildwachtersklier) wordt verwijderd.

Ronald Hollen, De Palmen Grift 35, 3901 NA Veenendaal
Ronald is met onderzoeken bezig in verband met heftige buikpijn klachten.

Agenda augustus - begin september 2017

• zo 20 aug : Samenkomsten met Ido Buwalda - 9.00 en 11.30 uur
• di 22 aug :  Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• di 22 aug : Informatie avond Dopen - 19.45 uur @home
• zo 27 aug : Samenkomsten met Jan Pool - 9.00 uur en 11.30 uur   
                    (avondmaal)       
• di 29 aug :  Uur van Gebed - 20.00 uur @home   
• za 02 sept: Startevent nieuw seizoen - vanaf 15.00 uur
• zo 03 sept: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 en 11.30 uur
• di 04 sept:  Bidden en vasten - vanaf 9.00 uur @home   
• di 05 sept:  Uur van Gebed - 20.00 uur @home   
• vr 08 sept:  Start We are Young kamp
• zo 10 sept: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 en 11.30 uur
                    (doopdiensten)


Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website