Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 11 december 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

 1. Samenkomsten en Livestream | zondag 12 december
 2. Reactie op dienst zondag 5 december jl.
 3. Mozaiek kerstpakkettenactie (update)
 4. Vier Kerst met Mozaiek
 5. WAY | Solarproject in Kenia
 6. Oliebollenactie voor Serve - heb jij al een bestelling gedaan?
 7. Stuur ons jouw digitale kerstgroet
 8. KidsConnect | vrijdagavond 17 december
 9. Oproep: foto's gezocht van de eerste Mozaiek diensten
 10. Familieberichten
 11. Agenda


Samenkomsten en Livestream | zondag 12 december

Morgen spreekt Johan Ravesloot tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Gezien de aangescherpte maatregelen hebben we ervoor gekozen om het aantal bezoekers van onze diensten terug te brengen. Op deze manier kunnen we de anderhalve meter afstand onderling goed bewaren. Daarnaast vragen we je een mondkapje te dragen als je in de Basiliek en/of Mozaiek Centrum loopt. 

Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor alle kinderen van de basisschool. We zien er naar uit elkaar zondag te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De komende weken staan in het teken van Advent en tellen we met de kids af naar Kerst. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om via de Mozaiek app te doneren aan onze gemeente.Reactie op dienst zondag 5 december jl.

Zondag 5 december jl. sprak Gor Khatchikyan in onze samenkomst. Gor, al jaren een vriend van Mozaiek, is ook medicus en verleent zorg aan mensen op de eerste hulp. In die hoedanigheid heeft hij, als gastspreker, uitspraken gedaan over vaccineren. We weten van mensen die daar enthousiast over waren. Anderen voelden zich er juist onprettig bij. En die tweedeling is ook niet zo gek, want er wordt in de samenleving alsook in de kerk heel verschillend over vaccineren gedacht wat kan leiden tot verdeeldheid en polarisatie. Als Mozaiek hebben we in deze pandemie altijd geprobeerd een verbindende rol in te nemen. We hebben ons als kerk nooit uitgesproken voor of tegen het Coronabeleid in het algemeen en vaccineren in het bijzonder. Dat willen we nu ook nu niet doen. 

Wel willen we wijzen op de preek van zondag 14 november j.l., van één van onze eigen voorgangers, Arjen ten Brinke. Hij riep ons allemaal op, of je nu voor of tegen vaccineren bent, een stap naar voren te zetten, naar elkaar toe. Zoek de verbinding. Ga met elkaar het gesprek aan. Juist nu willen we onze cultuurwoorden benadrukken: 

 • Vraag komt voor conclusie
 • Ontmoeting komt voor standpunt
 • Begrijpen komt voor begrepen willen worden

Op die manier willen we als Mozaiek voor iedereen een veilige plek zijn en blijven.

We zijn dankbaar voor hoe Gor als arts onze samenleving dient. We zijn dankbaar voor hem en al die andere helden in onze ziekenhuizen en op de IC’s. We bidden voor hen, en ook voor onze regering, voor Gods wijsheid in deze crisis.Mozaiek kerstpakkettenactie (update)

"Wat was het fantastisch om een pakket uit te delen. De tranen stonden in de ogen bij de ontvanger."

Een van de reacties van een kerstpakketmaker vorig jaar. Wat is het tof en bijzonder om te zien dat er in de afgelopen weken al meer dan 800 mensen zijn aangemeld voor een kerstpakket! En dat er ook al meer dan 400 mensen zijn die een kerstpakket willen maken. 

Ken je ook een persoon of huishouden die dit jaar tijdens de feestdagen wel een extra bemoediging kan gebruiken? Dan kun je tot 15 december (9.00 uur) adressen aanmelden via onze website. Wil je je aanmelden als maker en bezorg van een pakket, klik dan hier

Als kerk willen we omzien naar elkaar. De landelijke kerstpakkettenactie wordt georganiseerd vanuit onze bediening Serve. Ieder jaar weer zien we dat dit zowel voor de makers als de ontvangers weer een grote bemoediging is.Vier Kerst met Mozaiek

Kerst is een feest van hoop, juist in deze tijd! We hopen zo dat we met Kerst fysiek bij elkaar kunnen komen om dit te vieren. Helaas moeten we nog wachten op de persconferentie van 14 december voordat we hier een beslissing over kunnen nemen. Wat we wel alvast met je willen delen, is dat we zowel op kerstavond (24 december) als 1e kerstdag (25 december) diensten via livestream uitzenden! De kerstavonddienst om 20.00 uur en op 1e kerstdag onze familiedienst om 11.00 uur.

Zodra er meer bekend is communiceren wij dit via onze website, nieuwsbrief en social media kanalen.WAY | Solarproject in Kenia

November stond voor ons in het teken van het thema ‘a sky full of stars’. We wilden letterlijk de armste plekken in Kenia voorzien van licht! Voor € 10,00 kunnen we één gezin voorzien van licht. We wilden dat voor 1.000 huishoudens doen en dus €10.000,- ophalen. Een groot doel dat we tijdens onze aWAYke night met de jongeren deelden.

Met elkaar hebben we het mooie bedrag van €12.336,70 opgehaald. Dat betekent dat we ons doel ruim hebben behaald. We kunnen zelfs ruim 1200 gezinnen helpen. Wat een zegen! Via deze weg willen we iedereen die gedoneerd heeft bedanken. We zijn onwijs blij met dit fantastisch cadeau voor onze vrienden in Kenia!Oliebollenactie voor Serve - heb jij al een bestelling gedaan?

Heb jij al oliebollen enof appelbeignets via Mozaiek0318 besteld? De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan onze bediening Serve. 

Op vrijdag 31 december zijn de bestellingen tussen 8.00 en 14.00 uur af te halen bij de Basiliek. Uiteraard houden we hierbij de RIVM maatregelen in acht, het afhalen is dit jaar buiten en de betaling kan alleen digitaal vooraf tijdens het bestelproces. Klik hier om direct je bestelling te doenStuur ons jouw digitale kerstgroet

Mozaiekers, opgelet! Voor de livestream hebben we van zoveel mogelijk Mozaiekers een kerstgroet nodig. Doe je mee? 

Film met je telefoon in portretfunctie (dus niet over dwars). Het zou leuk zijn als jullie zelf al een beetje in de kerststemming zijn. Denk aan een kerstboom op de achtergrond, een kersttrui aan en/of een kerstmuts op je hoofd. 

Wat moet er op dit korte filmpje komen?

 1. Je zegt wie je bent/wie jullie zijn
 2. Deel in 1 zin een kerstgroet aan Mozaiek

Stuur het filmpje voor 14 december aanstaande naar selfie@mozaiek0318.nl.KidsConnect | vrijdagavond 17 december

Voor alle kids in groep 5 tot en met 8 is er op vrijdagavond 17 december weer een toffe KidsConnect avond! Een avond vol plezier met leuke quizzen, spellen en uitdagingen, maar dan online!  

Vanaf 19.15 uur kun je alvast gezellig kletsen via de chat, om 19.30 uur starten we met de activiteit. 

Wil je hier ook weer bij zijn? Geef je dan snel op via de website. We hopen je te zien!Oproep: foto's gezocht van de eerste Mozaiek diensten

In januari bestaat Mozaiek0318 alweer 10 jaar! Uiteraard laten we dit niet ongemerkt voorbij gaan.Binnenkort vertellen we hier meer over. 

We zijn benieuwd wie er nog foto's heeft van onze diensten in The Shelter of de Veenendaalhal? We ontvangen ze graag via contact@mozaiek0318.nl

 Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen.

Geboorte
Op 24 november 2021 is Brent Joshua Hendriksen geboren. Hij is de zoon van Steven en Marloes. Het gaat goed en ze genieten volop met elkaar!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser