Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 20 mei 2023

Beste #naam#,

In de maand mei staan onze diensten in het teken van de Heilige Geest. Verschillende Mozaiek sprekers nemen ons mee in dit thema, morgen is dit Kees Kraayenoord.

We kijken uit naar onze ontmoeting tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 11.30 uur! En reminder: voorafgaande aan beide diensten kun je je kleding inleveren voor de kledingbank. Heb je vorige week tijdens de dienst een kaart meegenomen om deze week te schrijven? Ook de kaart kun je morgen inleveren. Verderop in deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Reminder: morgenochtend inzameling voor kledingbank Veenendaal
  2. Nieuw leven leren door de kracht van de Heilige Geest: bemoediging via een kaart
  3. Nacht van groep 8: ben jij erbij op 23 juni 2023?
  4. Terugblik opdraagdienst 14 mei 2023
  5. KidsConnect: ideeën voor workshops gezocht!
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Reminder: morgenochtend inzameling voor kledingbank Veenendaal

Nog even een korte reminder dat we morgenochtend voorafgaande aan onze diensten kleding inzamelen voor de kledingbank. Een praktische manier om onze directe omgeving te dienen! 

Op dit moment maken ongeveer 380 gezinnen gebruik van de kledingbank en gemiddeld worden er 400 kledingstukken per week uitgegeven. De voorraad van de kledingbank is op dit moment zeer beperkt, klik hier voor een overzicht wat er ingeleverd mag worden

Laten we met elkaar zorgen voor een goede nieuwe voorraad voor hen die het nodig hebben!Nieuw leven leren door de kracht van de Heilige Geest: bemoediging via een kaart

We verlangen ernaar om als kerk het nieuwe leven te leren door de kracht van de Heilige Geest!  Tijdens de diensten van zondag 14 mei zijn er kaarten uitgedeeld met de vraag om deze week samen met de Heilige Geest een tekst, een bemoediging, op deze kaart schrijven voor iemand die je niet kent. De kaart kun je morgenochtend inleveren, bij binnenkomst in de Basiliek is een inleverpunt. De geschreven kaarten worden tijdens de feestelijke generatiediensten op 1e Pinksterdag uitgedeeld. 

Was je vorige week niet in de dienst? Tijdens de dienst van morgen is er ook ruimte om nog een kaart te schrijven.Nacht van groep 8: ben jij erbij op 23 juni 2023?

Op vrijdag 23 juni start de nacht van groep 8, een fantastisch feest wat bestaat uit toffe spellen (waaronder lasergamen), lekker eten, in gesprek en gebed voor de overgang naar de middelbare school, gezellig chillen en natuurlijk een overnachting in het Mozaiekcentrum. Deze activiteit is speciaal voor alle kinderen uit groep 8 die betrokken zijn bij Mozaiek0318. 

De afgelopen tijd hebben we zo goed mogelijk proberen na te gaan welke kinderen binnen deze doelgroep vallen en inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd. Mocht jouw kind deze gemist hebben en toch écht in groep 8 zitten, dan horen we dat graag zo snel mogelijk zodat we hem/haar nog kunnen bereiken! Let op: aanmelden kan tot uiterlijk aanstaande vrijdag 26 mei via onze websiteTerugblik opdraagdienst 14 mei 2023

Afgelopen zondag mochten we onderstaande kinderen opdragen, zegenen en samen met hun gezin voorstellen aan de gemeente. We zijn dankbaar voor deze mooie kinderen én hun families!

Johnny van der Meulen
Fien Capelleveen
Joah Maulany
Joep Mast
Sam van de Vendel
Selah Verheij
Roos van Hoek
Mae van den Berg
Pepijn Snoei 
Melle Snoei

Yara Valkenet
Bowe Valkenet
Naomi Pater
Emma Pater
Ziva Scheepmaker
Aron van de Geest
Pim HardemanKidsConnect: ideeën voor workshops gezocht!

Iedere maand organiseren we een KidsConnect avond voor de kids uit de groepen 5 t/m 8. Vrijdag 12 mei was er een vossenjacht in het centrum van Veenendaal. Met 75 kinderen zochten we 12 verschillende vossen. Wat was het leuk! Heerlijk weer, gezellige sfeer en een hoop lol en competitie! Ook op deze manier ervaren kinderen hoe het is om samen kerk te zijn! 

Onze laatste avond van dit seizoen is vrijdag 9 juni. We organiseren dan een workshopavond in Mozaiek Centrum. Hiervoor zijn we nog op zoek naar workshops en mensen die een workshop willen geven. We zoeken creatief, sportief, muzikaal talent! De workshop zal op vrijwillige basis gegeven moeten worden, maar de materiaalkosten kunnen worden gedeclareerd. En niet onbelangrijk, je krijgt er als workshopgever een supergezellige avond met fantastische kids voor terug!

Ben jij iemand of ken jij iemand die een leuke workshop kan geven aan een groep kinderen van groep 5 t/m 8? Laat het ons dan weten via kidsconnect@mozaiek0318.nlFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw deeltje verwelkomen én een huwelijk aankondigen. 

Geboren
Op 11 maart is Johnny Oliver Zeph geboren. Johnny is de zoon van Joël en Annelie van der Meulen. Johnny is zo welkom in het gezin. Op het geboortekaartje staat:

And through it all, through it all
My eyes are on You
And it is well, with me
So let go my soul and trust in Him
The waves and wind still know His name

Huwelijk
Op 25 mei trouwen Rebecca Voorrips en Rick Hendriks. Ze trouwen in de Oude kerk in Oosterbeek. Cees van Harten is de voorganger. We wensen het bruidspaar een prachtige en liefdevolle dag toe!

Onze zieken
Op de website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  

Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

En denk ook eens aan de mensen in je directe omgeving die niet in het overzicht genoemd worden, maar wel een bemoediging kunnen gebruiken. Ga eens langs, stuur een appje of kaartje. Ook dat is samen kerk zijn!

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser