View this email in your browser

Update #LDVA17

Nog 25 dagen en dan is de tweede editie van de Landelijke dag van Aanbidding een feit. Mogelijk heb jij je ook al aangemeld en heb je zin in deze dag (wij wel in ieder geval!) om samen God te aanbidden, van elkaar te leren en krijg je nieuwe inspiratie om zo je eigen kerk/gemeente te dienen. Je mag deze dag 'even op adem komen'. 

In deze nieuwsbrief krijg je een update rondom de vele seminars die je deze dag kan bezoeken en is dit misschien een stimulans om je alsnog op te geven voor deze fantastische dag. 

N.B. Als jij reeds tickets hebt besteld via Events4Christ dan krijg je binnenkort een inschrijfformulier voor deze seminars. 

Bestel hier snel je tickets!
Seminar 'Zingen in een kerkband'
door Joke Buis

Een interactief en praktisch uur waarbij een aantal deelnemers worden gecoacht in het zingen en presenteren. De rest van de deelnemers hebben een actieve rol in meedenken en vragen stellen. Ook is er ruimte om ter plekke onderwerpen aan te dragen. Het doel van de workshop is bewustwording over stemgebruik en presentatie, en het belang daarvan om te groeien in je bediening, leren door te kijken naar anderen, en nieuwsgierig en enthousiast te worden naar wat er nog meer aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te behalen valt door thuis verder aan de slag te gaan (bijvoorbeeld bij een plaatselijke zangdocent). Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn: de rol/taak van de zanger/aanbiddingsleider op het podium, stemgebruik, uitstraling, unisono/meerstemmig zingen, kleuring, registergebruik en dynamisch zingen.
 
Seminar 'Arrangeren, hoe doe je dat?'  
door Rob Buis en Jeroen van Santen

Ook Rob en Jeroen bieden twee niveau`s aan voor deze seminar.
Beginners: Op deze vraag gaat deze bandworkshop. We bouwen het arrangement van een  lied op van 1 piano tot een complete bandbezetting.
We gaan aan de slag met bestaande arrangementen: We nemen de muzikale lagen van een liedje onder de loep door te analyseren wie wat speelt en wat de basis is van  het lied. Vervolgens bouwen we die basis op met muzikanten uit de zaal en we kijken naar samenspel, dynamiek, tempo en timing.

Gevorderden: We gaan kijken naar hoe je zelf een eigen arrangement kan maken. Hoe kunnen we de tekst en melodie zo goed mogelijk hun werk laten doen. Welke sfeer, klankkleur, groove past goed bij een lied.
Het doel van de workshop is om praktische handvatten en nieuwe inzichten mee naar huis te nemen en daarmee aan de slag te gaan in de plaatselijke gemeente. Er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.
Seminar 'De aanbiddingsleider als ceremoniemeester'
door Peter Dijkstra en Amanda Lock

Als aanbiddingsleider heb je een prachtige, veelzijdige maar soms ook lastige taak. Je bent zowel theologisch-inhoudelijk als muzikaal-praktisch bezig. Je geeft leiding aan creativelingen en staat voor een groep. Je wilt authentiek leidinggeven, maar dat maakt je direct ook kwetsbaar. Daarbij kunnen er binnen je eigen gemeente vele muzikale voorkeuren, tradities, verwachtingen en ingewikkelde discussies zijn. In deze seminar geven we vanuit de praktijk allerlei tips en adviezen over het uitvoeren van jouw rol. Van voorbereiding tot afronding; je krijgt allerlei handvaten om direct mee aan de slag te gaan. Met veel ruimte om je vragen te stellen en van elkaar te leren. 
 
Seminar 'Geluid in de kerk' 
door Jan Pronk

Hier zijn twee sessies ingepland; een voor beginners en een voor gevorderden. De volgende thema`s komen aan bod:
Sessie 1 workshop : Geluid in de kerk (basis / beginners)

Workshop met praktische tips en trucs over geluidstechniek. Gericht op kerken / worshipbands.
Sessie 2 workshop : Geluid in de kerk (gevorderden)
Workshop met aandacht voor “de extra’s” zoals compressie, effecten en gevorderde microfoon technieken.
 
Seminar 'Echte aanbidding leidt tot recht' 
door Tiemen Westerduin

Aanbidding is pas dan echt als het inspireert tot het doen van recht. Aanbidding en gerechtigheid. Deze 2 kunnen niet los van elkaar. We willen het ook niet los van elkaar. Het mogen geen woorden worden die het leven niet beïnvloeden.  
In dit seminar gaan we in gesprek over de relatie tussen dat wat we zingen en dat wat er om ons heen gebeurt. Hoe kan onze aanbidding ons Inspireren en troosten als er om ons heen veel onrecht is. Hoe kunnen de woorden die we zingen, ons hart raken en onze handen in beweging brengen?   

 
Bestel hier snel je tickets!
Seminar 'Wat komt er na de #LDVA17?' 
door Heine Bosma

De LDVA is geweldig. Je wordt bemoedigd, geïnspireerd en gaat vol vuur straks aan de slag in je eigen kerk! Maar er komen straks momenten dat je even niet meer weet hoe je bepaalde zaken moet aanpakken. Hoe doe ik dat ook alweer in een repetitie, dienst, gesprek met muzikanten, zangers of mijn dominee? Wat is de volgende stap die ik moet zetten? Hoe moet ik nu verder? Dan is het te gek als je kan terug vallen op anderen. Dat kan in een HUB van Worship Central! In een HUB verbinden we mensen en kerken met elkaar om door het jaar heen elkaar te kunnen blijven bemoedigen, op te bouwen en toe te rusten. Weten hoe zo’n HUB er uit ziet en hoe het werkt? Kom dan naar deze seminar! 
 
Seminar 'Een boekje open over aanbidding' 
door Bart Visser

Na hun ontmoeting met Jezus, riepen de Emmaüsgangers uit ’Brandde ons hart niet toen hij onderweg met ons sprak en de Schriften voor ons ontsloot?’ (Luk 24:37). Dat is precies wat goede theologie doet: het leidt tot lofprijzing en verlangen naar God.

Aanbidding is één van de grote thema’s in de Bijbel. In dit seminar laat ik je zien waarom God het zo belangrijk vindt voor ons. En ik hoop je (opnieuw) in vuur en vlam te zetten voor Jezus.