Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 30 april 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Inzegening Martha Jansen Van Rensburg | zondag 1 mei 2022
  2. Uitbreiding crèche tijdens dienst van 9.00 uur
  3. Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022
  4. Clanleiders gezocht!
  5. Inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 15 mei 2022
  6. Ondernemers ontmoeting voor Mozaiek Kenia | donderdag 2 juni 2022
  7. Familieberichten
  8. Agenda


Inzegening Martha Jansen Van Rensburg | zondag 1 mei 2022

Morgen, zondag 1 mei, zijn er om 9.00 uur en 11.00 uur twee bijzondere diensten bij Mozaiek0318. We mogen namelijk onze nieuwe voorganger Martha Jansen Van Rensburg voorstellen. Ook zullen we haar inzegenen. 
Spreker is Cees van Harten. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4.

Reserveren van tickets 
Ondanks dat alle maatregelen rondom corona zijn losgelaten blijven we voorlopig werken met tickets voor onze diensten. Op deze manier voorkomen we dat de diensten té vol worden. De tickets zijn te reserveren via onze website. Voor de crèche en kinderdienst zijn geen tickets nodig. We zien er naar uit om elkaar zondag zowel live als online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie over helden uit de Bijbel, deze week gaat het over Gideon. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Uitbreiding crèche tijdens dienst van 9.00 uur

Vanaf aankomende zondag (1 mei) is het niet meer nodig om een ticket te reserveren voor de crèche. We gaan namelijk uitbreiden in groepen, want we hebben voldoende enthousiaste en liefdevolle kinderwerkers!

We zijn er ontzettend blij mee dat we nu tijdens de 1e dienst om 9.00 uur elk kind welkom kunnen heten bij ons kinderwerk. 

Vanaf zondag is er voor elke leeftijd een eigen groep en ruimte:

Crèche 0 jaar: Crèche 1
Crèche 1 jaar: Crèche 2
Crèche 2 jaar: Constatijnkamer    
Crèche 3 jaar: De Taverne

Let op: het inchecken van de kids gebeurt op 1 centrale plaats, voor de ruimtes Crèche 1 en Crèche 2. Zie ter illustratie ook onderstaande plattegrond van de Basiliek.Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022

Energie; we hebben het allemaal nodig, zowel om te leven als ook om te kunnen sporten! In landen als Kenia is dat echt anders. Vooral in het noorden van Kenia leven nog veel mensen bij een vuurtje, een kaars of een kerosine lamp die gevaarlijk is en slecht voor de gezondheid. Stroom is beperkt of zelfs helemaal nog niet aanwezig. Wanneer de zon om 18:30 uur ondergaat, is het werk gedaan, moet je stoppen met studeren en kan je het beste maar gaan slapen. De droom van Mozaiek is om dit jaar via de Muskathlon@home drie projecten en 300 huishoudens te voorzien van zonne-energie. Hiervoor is nog een bedrag nodig van € 40.000,-

De Muskathlon@home is het grootste Nederlandse sportevenement voor gerechtigheid en vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022. Tijdens deze dag lever je een sportieve sportprestatie en haal je fondsen op, dit jaar kun je via Compassion ook meedoen voor ons project Mozaiek Kenia. Je kan jouw sportprestatie letterlijk vanuit huis uitvoeren of ergens in jouw omgeving uitvoeren. Kom ook in beweging voor Mozaiek Kenia!

Doe mee - gebruik jouw energie!
Wil jij je energie gebruiken om de mensen in Kenia te voorzien van zonne-energie? Meld je dan aan bij het Mozaiek0318 team!
 
Klik hier voor meer informatie en meld je aan bij een van de Mozaiek teams! Wil je eerst nog meer informatie of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar muskathlon@mozaiek0318.nl.Clanleiders gezocht!

In september zijn er 136 (!) kids die doorstromen naar WAY. We zijn dus dringend opzoek naar clanleiders. Heb jij hart voor jongeren en zie je het zitten om 1x in de 3 à 4 weken met ze samen te komen? Meld je dan nu aan (als koppel of alleen). We zijn op zoek naar clanleiders in Veenendaal én omgeving (denk aan Arnhem, Leersum, Bennekom, Ede, Barneveld etc.). Je kan gebruik maken van Mozaiek Centrum als je zelf geen plek hebt thuis. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het materiaal van YFC. 
We zien uit naar je aanmelding via contact@mozaiek0318.nl en hopen snel kennis met je te maken!

Bekijk hier ook de oproep van Eli en Deborah Vlot, clanleidercoaches WAY. Inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 15 mei 2022

Lente, tijd voor een grondige voorjaarsschoonmaak! En wellicht ook de hoogste tijd om de kledingkasten weer te reorganiseren! Ga je kleding uitzoeken en opruimen? Denk dan eens aan de kledingbank.

Op zondagochtend 15 mei wordt er voorafgaande aan onze diensten kleding ingezameld voor de kledingbank in Veenendaal. Door de extra afname van de gevluchte Oekraïners is er behoefte aan extra kleding. Kinder-, dames - en herenkleding alles is bruikbaar. Ook schoenen zijn welkom! Voorwaarde is dat de kleding en schoenen nog goed zijn. Vraag je dus af of je de kleding en schoenen zelf nog kunt dragen en zorg dat alles wat je inlevert schoon en netjes is. Ondernemers ontmoeting voor Mozaiek Kenia | donderdag 2 juni 2022

We zijn alweer een aantal jaren met elkaar onderweg om samen met Compassion, de lokale kerken in het Noorden van Kenia (Marsabit, Isiolo) te helpen om hoop te brengen in dit eens vergeten gebied! En wat is er al veel bereikt! 

-    Meer dan 1.300 sponsorkinderen zijn inmiddels ondergebracht bij de leden van onze gemeenten
-    Muziekinstrumenten en geluidsinstallaties ondersteunen de worship in de Keniaanse kerken
-    Er zijn 22 watertanks aangelegd die zorgen voor directe toegang tot schoon drinkwater
-    Vorige maand is de eerste waterput opgeleverd

Wat kan er veel gebeuren in korte tijd wanneer we als gemeenten opvolging geven aan de woorden van Jezus die Zelf gezegd heeft: “Het is zaliger te geven dan te ontvangen.”

Al in 2019 heeft zich ook een groep van ondernemers gevormd om gezamenlijk de schouders te zetten onder het mogelijk maken van de projecten in het noorden van Kenia. 
In de afgelopen twee jaar heeft Corona het moeilijk gemaakt om elkaar op te zoeken. Maar ondertussen is er wel heel veel moois gebeurd in Noord-Kenia. Ook zijn er door de zeven nieuwe Mozaiek gemeentes een heleboel nieuwe ondernemers bijgekomen. Alle reden om nu het weer kan als ondernemers bij elkaar te komen, te vieren wat er al gerealiseerd is en te kijken naar de dromen die onze 16 partnerkerken in Noord-Kenia hebben om hoop te brengen voor de mensen in hun omgeving. 

Graag nodigen wij je uit op donderdagavond 2 juni a.s. voor de Mozaiek Kenia ondernemers ontmoeting in de Basiliek in Veenendaal. Ben jij ondernemer, groot of klein, met of zonder personeel? Wil je meer weten over de projecten binnen Mozaiek Kenia en de impact die zij hebben voor de kerken en bewoners in het Noorden van Kenia? Draag je onze visie voor Mozaiek Kenia een warm hart toe en wil je steen(tje) bijdragen? Of heb je ideeën of vragen of over de projecten? Allemaal goede redenen om elkaar te ontmoeten op 2 juni. Je bent van harte welkom!

Het programma start om 20.00 uur, maar je bent vanaf 19.30 uur welkom voor een kop koffie of thee. We sluiten om 21.30 uur af met een hapje en een drankje. Klik hier om je direct aan te melden.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen en twee huwelijken vermelden!

Geboren
Op 13 april is Jacobus Hendrik Luuk (roepnaam Luuk) geboren. Luuk is de zoon van Jan en Rianne den Hartog en het broertje van Aron, Ruben, Marette en Inge. Op het geboortekaartje staat:
Een stille wens
Een diep verlangen
Jij hebt hoop door geluk vervangen


Een paar dagen na de geboorte van Luuk is Rianne opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts. Een deel van de placenta had niet goed losgelaten en moest operatief verwijderd worden. Een paar dagen daarna werd Luuk met hoge koorts opgenomen. Hij heeft een virusinfectie en waarschijnlijk ook een bacteriële infectie. De start is dus heftig. Laten we als gemeente voor dit gezin bidden. Huwelijk
Op 26 april 2021 zijn Reinier en Martine Segers-Pennings getrouwd voor de wet. Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief op 30 april 2022 houden zij een dienst in ‘De Kookplaats’ in Oosterbeek. Voorgangers zijn Ferry en Mariska Gerritsen. 

Op 7 mei 2022 trouwen Marlinda Werkman en Jan Willem Rigters in de Oude Kerk in Ede. Voorganger is Gerald Troost. We wensen hen een feestelijke dag toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser