Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 2 februari 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Hart voor onze jongeren
 2. Update ontwikkelingen Mozaiek gemeenten
 3. Vacature secretariaat Mozaiek0318
 4. Cursus Kerk Hulp Verlener
 5. Programma Mozaiek KIDS
 6. Omzien naar elkaar
 7. Agenda
 8. Activiteiten Mozaiek Worship


Hart voor onze jongeren

Vandaag mochten we iets delen over het jeugdwerk in onze gemeente. We zijn trots op ons jeugdwerk We Are Young. Dankbaar dat we zowel bij de groep van 12-17 jaar als bij de groep van 18 jaar en ouder (Revolution) onze activiteiten hebben. Door deze activiteiten heen willen we onze tieners en jongeren zien! We willen naast ze staan zodat ze Jezus (nog beter) leren kennen. Ja, we willen dat ze groeien en op weg gaan om in deze samenleving te dienen. En wat een mooie zegeningen zien we door het jeugdwerk heen. Prachtige getuigenissen van Gods werk in levens van tieners en jongeren. We zijn dankbaar voor onze kerk waarin we dit jeugdwerk We Are Young mogen hebben. God is goed!

Nu zijn er ook nog genoeg uitdagingen. Zo zoeken we voor onze verschillende teams namelijk passievolle jeugdleiders die willen dienen. Het zou geweldig zijn als jij hierin jouw steentje wil bijdragen. Mozaiek0318 is een grote gemeente met heel veel tieners en jongeren en toch willen we ze allemaal dolgraag zien. Als teams zijn we ons daarvan bewust. Misschien ben je als tiener of jongere al deel van ons jeugdwerk. Tof! Maar misschien ben jij die tiener of jongere die dat nog niet is. Of is het misschien jouw tiener die niet naar het jeugdwerk komt. Weet dat er jeugdleiders zijn die elke tiener en jongere willen zien, helpen en deel wil laten zijn van het jeugdwerk.

We willen jullie als kerk vragen om ons jeugdwerk te omarmen! Mogen onze tieners, onze jongeren, onze jeugdleiders ervaren dat ze gezien worden. Wil je voor hen, maar ook voor het hele jeugdwerk blijven bidden? Voor alle informatie over ons jeugdwerk hebben we een informatieboekje of neem een kijkje op onze site. Daarnaast zijn we ook actief op social media (Facebook en Instagram). Wil je meebouwen bij We Are Young? Stuur dan een mail naar weareyoung@mozaiek0318.nl.

Dank voor jouw steun, jouw hart en jouw gebed voor ons jeugdwerk!Update ontwikkelingen Mozaiek gemeenten

Lieve broers en zussen,

Graag willen we jullie informeren over de ontwikkelingen die er zijn als het gaat over (nieuwe) Mozaiekgemeenten in Nederland. We zijn heel dankbaar voor wat er allemaal gebeurt en het is ons verlangen dat het zal bijdragen aan de verheerlijking van onze God en aan de groei van de kerk van Jezus Christus. Deze ontwikkelingen hebben we in hoofdlijnen voor jullie op een rij gezet.

 • Mozaiek033 zal per 8 maart a.s. 2 diensten gaan houden op de zondagmorgen. Vanaf november 2019 zijn we naar 1 dienst gegaan omdat we gebruik konden maken van een grotere locatie (een sporthal). Maar inmiddels is de groei zodanig dat we opnieuw twee diensten mogen gaan houden.
   
 • 036 (met de focus op Almere). Voor belangstellenden uit deze regio houden we op zondag 9 februari a.s. een informatiebijeenkomst in Nijkerk (na de dienst op zondagochtend). Het is de bedoeling om met elkaar te spreken over de mogelijke start van Mozaiek036.
   
 • Mozaiek055 (Apeldoorn). Inmiddels hebben we de eerste introductiecursus achter de rug. Er hebben zich ruim 130 mensen aangemeld om betrokken te zijn bij de start van Mozaiek055. Met deze groep gaan we verder spreken over allerlei zaken die betrekking hebben op de start van Mozaiek055. Deze avonden zijn gepland in februari en maart. Gelijktijdig starten we met een tweede introductiecursus omdat zoveel nieuwe mensen ook hebben aangegeven belangstelling te hebben voor Mozaiek055.
   
 • 0548 (driehoek Nijverdal, Holten, Rijssen). Eind oktober 2019 hebben we in Notter (bij Rijssen), op verzoek van een aantal mensen, een informatiebijeenkomst gehouden over Mozaiek waar ruim 100 belangstellenden waren. De maanden daarna hebben we de overtuiging gekregen om in deze regio te starten met een introductiecursus als voorbereiding op de mogelijke start van Mozaiek 0548. Deze cursus zal in april worden gehouden.

Naast deze regio’s zijn we ons nog aan het oriënteren op andere regio’s of daar wellicht een Mozaiekgemeente mag starten. Als daar iets concreets over is te vertellen, zullen we jullie daarvan zeker op de hoogte stellen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat we jullie gebed om Gods leiding in dit alles zo nodig hebben.

Dank voor jullie betrokkenheid.Vacature secretariaat Mozaiek0318

 

Heb jij passie voor Jezus en voor Zijn kerk? Ben je een teamplayer die gelooft in de kracht van samenwerken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vanwege de groei van de werkzaamheden op ons secretariaat zijn wij op zoek naar een

SECRETARIEEL MEDEWERKER (M/V)
0,4 fte

We vinden het belangrijk dat je ervaring hebt in het werken met Microsoft Office

Herken je je daarnaast in het volgende profiel?

 • Je kunt zelfstandig werken
 • Het is voor jou belangrijk om kwaliteit te leveren en nauwkeurig en resultaatgericht te werken.
 • Het beantwoorden van de telefoon en het verwerken en beantwoorden van inkomende en uitgaande post doe je op een accurate en vriendelijk manier.
 • Je bereidt vergaderingen voor en maakt de notulen.
 • Je vindt het leuk om diverse administratieve werkzaamheden te verrichten.
 • Je bent deel van Mozaiek0318 of bereid deel te worden.

Als je belangstelling hebt voor deze bediening laat het ons dan weten door je sollicitatie uiterlijk 16 februari a.s. te sturen naar contact@mozaiek0318.nl.

Wellicht gaan we elkaar dan persoonlijk ontmoeten om te kijken of dit jouw plek binnen Mozaiek0318 mag worden.Cursus Kerk Hulp Verlener

Regelmatig zijn we met grote groepen mensen en kinderen samen rondom de Basiliek. Bij al deze activiteiten worden ook altijd BHV-ers ingezet. Op veler verzoek gaan we een toerusting aanbieden om meer mensen bekwaam te maken in hulpverlening. Zo ben je straks in staat om, samen met het Team BHV, al de bezoekers te kunnen dienen op gebied van eerste hulp en veiligheid.

We hebben een ervaren instructeur bereid gevonden ons hierin te onderwijzen en bieden een Grow cursus KHV (kerk hulp verlener) aan. Een aantal onderwerpen komen hier aan bod zoals omgaan met AED, reanimatie en evacuatie inclusief de praktijk. Zo krijg je dus de kans om te trainen met een echte AED. Bij het volgen van de cursus ontvang je een certificaat KerkHulpVerlener (KHV)

Deze cursus vindt plaats op woensdag 12 en 19 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Basiliek.

Het is wel nodig om je hiervoor op te geven en dat kan via contact@mozaiek0318.nlProgramma Mozaiek KIDS

Van het wassen van zijn discipelenvoeten tot het neerleggen van zijn leven voor de wereld, Jezus liet zien wat dienen werkelijk betekent. Als we de mensen in ons leven dienen, weerspiegelen we het karakter van Jezus voor hen. Het thema van de maand februari is dienen. 

We beginnen de maand in Johannes 13:1-17 waar Jezus een ongelooflijk voorbeeld van dienen geeft. Als de discipelen naar de maaltijd met Jezus komen, zullen hun voeten vies zijn geweest van het lopen over de wegen van Jeruzalem. In plaats van een dienstknecht toe te staan om hun voeten te komen wassen, nam Jezus een waskom en een handdoek en deed het werk zelf. De discipelen waren verbaasd dat hun Heer zich tot zo'n niveau zou verlagen. 

Doel deze zondag: Ik leer om anderen te dienen om alles wat Jezus voor ons deed.

Voor thuis
Hoe kunnen jullie elkaar dienen binnen jullie gezin? Je kan dit samen opschrijven en er komende week extra op letten samen.

Bijbeltekst van de maand
Jezus ging zitten en riep de twaalf leerlingen bij zich. Hij zei: ‘Wie de belangrijkste wil zijn, moet zichzelf op de laatste plaats zetten. En hij moet alle anderen dienen.’ 
Markus 9:35 (BGT)Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 02 februari 2020 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 03 februari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 04 februari 2020 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 05 februari 2020 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie feb 2020 eerste avond
GROW - Ministry (4)
zondag 09 februari 2020 Samenkomsten
We Are Young #Grow
maandag 10 februari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 11 februari 2020 Uur van Gebed
woensdag 12 februari 2020 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 13 februari 2020 GROW - Marriage Course (1)
55+ bijeenkomst (avond)
zaterdag 15 februari 2020 We Are Young #Connect
zondag 16 februari 2020 Samenkomsten
maandag 17 februari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 18 februari 2020 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 19 februari 2020 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie feb 2020 tweede avond
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zondag 09 februari 2020 Studiedag - Leeuwarden
zaterdag 15 februari 2020 Mozaiek Worship College
zaterdag 22 februari 2020 Studiedag - Terneuzen
zaterdag 14 maart 2020 Mozaiek Worship College
maandag 13 april 2020 Deelname Spring Harvest - Engeland
dinsdag 14 april 2020 Deelname Spring Harvest - Engeland
 
 Bekijk dit bericht in uw browser