Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 19 september 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Welkom bij onze dienst op zondag
 2. Nieuwe voorganger Mozaiek0318
 3. Doopdienst | 20 september
 4. Noodhulp voor vluchtelingen op Lesbos
 5. Gezocht: hosts voor Mozaiek Centrum
 6. Vacatures binnen Alledagkerk
 7. Familieberichten
 8. Agenda


Welkom bij onze dienst op zondag

“Het voelde weer als thuiskomen bij Gods vaderhart. Het is fijn dat de livestreams er zijn, maar ik ben toch veel liever echt in de kerk!”

Ook al is het anders dan we gewend zijn, het is fijn om weer mensen welkom te heten tijdens onze zondagse diensten!  Vanwege de situatie rondom het Coronavirus is er voorlopig alleen een dienst om 11.00 uur. Omdat deze dienst beperkt toegankelijk is (350 plaatsen), wordt deze tevens als livestream via onze website uitgezonden.

Dienst / Livestream

Aanstaande zondag is een doopdienst (verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over) waarin Nelinda Troost spreekt. Ook zij gaat verder met onze themaserie 'Bidden, leren van Jezus'. 

We starten om 10.00 uur met Ollie & Sophie en om 11.00 uur met de dienst en livestream. Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er vertaling (Engels) van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Nieuwe voorganger Mozaiek0318

Lieve broers en zussen,
 
Als oudstenraad hebben wij, in goed overleg met het voorgangersteam, de laatste maanden gezocht naar een nieuwe voorganger.

De doorgaande groei van onze gemeente vraagt om versterking van het huidige voorgangersteam. Ook de komende maanden zitten onze introductieavonden zo vol dat we moesten besluiten om per maand twee introductiekringen te houden. Daarnaast zijn we op dit moment volop bezig met de start van een aantal nieuwe Mozaiek gemeenten. In zo’n vijf verschillende plaatsen zijn we bezig met de voorbereidingen van de start van een nieuwe Mozaiek gemeente. Bij al deze initiatieven neemt het voorgangersteam van Mozaiek0318 het voortouw. Wij zijn er ook van overtuigd dat dit een weg is die God ons wijst.
 
Na gesprekken met Nelinda en Gerald Troost hebben we besloten om Nelinda Troost te benoemen als nieuwe voorganger van Mozaiek0318 met ingang van 1 september 2020. De open en kwetsbare gesprekken hebben ons de overtuiging en bevestiging gegeven dat Nelinda de juiste keuze is om onze gemeente te dienen als voorganger. Daarom zijn we ook heel blij dat we deze benoeming mogen aankondigen. Maar voor nu willen Nelinda graag zelf aan het woord laten:
 
Nelinda: “Als gezin zien we uit naar een spannend nieuw hoofdstuk wat God in ons leven wil schrijven. Ik voel naast de verantwoordelijkheid vooral een enthousiast verlangen om de gemeente op deze manier te mogen dienen! We zijn als gezin vanaf de start deel van de gemeente. Naast dat we in al die jaren Mozaiek hebben zien groeien, heb ik zelf ook een groei mogen doormaken binnen Mozaiek. Ik zie er naar uit om mijn gaven en talenten nu als voorganger in te mogen zetten. Daarbij voel ik me ontzettend gesteund door God en mijn gezin, maar ook de oudsten en andere voorgangers. Ik zie er naar uit om samen met jullie te bouwen aan onze kerk.”


 
We kunnen als oudstenraad niet genoeg benadrukken dat het gebed voor hen en de andere voorgangers(gezinnen) zo belangrijk is. Dat geldt uiteraard voor heel onze gemeente, voor alles wat er speelt en voor alle mensen die zich geven om de gemeente mee te bouwen. Maar voor nu willen we dat graag nog een keer benadrukken voor ons voorgangersteam. “Om hen heen staan” betekent allereerst ons gebed als steun voor hun bediening om de gemeente op te bouwen en te leiden.
Zo willen we samen uitkijken naar wat God nog meer gaat doen in en door onze gemeente tot eer van de Heer van de gemeente, Jezus Christus.
 
Namens de oudstenraad,
 Ejo Smit (Voorzitter)Doopdienst | 20 september

Morgen is er (eindelijk) weer een doopdienst, waarin de volgende mensen zich willen laten dopen:

 • Gerard Nijhof
 • Hilda Koenen
 • Geurie Bakker
 • Ben Beusekamp
 • Regina Breeschoten
 • Sophie van der Vegt
 • Loïs van der Vegt
 • Angèl Driezen
 • Hans Leeflang
 • Emmelie van Cooten
 • Willemijn Logtenberg-deJong
 • Chris Vink

Lees de getuigenissen van de dopelingen op onze website en vier morgen dit feest (in de dienst of via de livestream) met hen mee!
 Noodhulp voor vluchtelingen op Lesbos

Afgelopen zondag hebben we tijdens de dienst in gebed stilgestaan bij de situatie van de vluchtelingen op Lesbos. Nu kamp Moria verwoest is door brand is voor vele vluchtelingen de siuatie nog wanhopiger geworden. Laten we voor hen blijven bidden!

Naast gebed willen we ook concreet (financieel) bijdragen. De afgelopen week hebben Arjen ten Brinke (voorganger Mozaiek033) en Johan Ravesloot (voorganger Mozaiek0318) contact gehad met Movement on the Ground en Gain. Twee organisaties die directe noodhulp kunnen en willen gaan geven aan de vluchtelingen op Lesbos. Wij willen als Mozaiek deze organisaties graag financieel ondersteunen om iets te doen aan de acute nood die er is. Wil je ook een noodgift overmaken? Ga dan naar onze websiteGezocht: hosts voor Mozaiek Centrum

Nu onze activiteiten in Mozaiek Centrum (ons nieuwe pand aan de Storkstraat 33)  weer van start gaan, zijn we op zoek naar extra hosts (m/v). Als host ontvang je mensen bij binnenkomst, wijs je hen de weg naar de ruimte waar hun activiteit is en voorzie je iedereen van koffie en/of thee. 

We zijn op zoek naar mensen voor doordeweekse avonden en zondagavond. Ben jij gastvrij en wil je het team ondersteunen? Neem dan contact op met Marco van Schoonhoven, coördinator Facility via contact@mozaiek0318.nl. Vacatures binnen Alledagkerk

De Alledagkerk is een initiatief van bijna alle kerken in Veenendaal. Iedere eerste en derde zaterdag is om 12.00 uur een korte samenkomst in de Oude Kerk. Vanaf 7 november gaat de Alledagkerk weer van start. 

Binnen de Alledagkerk zijn er twee (vrijwilligers) vacatures. Men is op zoek naar een medewerker PR en een penningmeester. Voor meer informatie over de functie(s) en/of aanmelden kun je direct contact op nemen met Ronald de Graaf via rdgraaf@che.nl.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we drie geboortes noemen en maar liefst zes huwelijken aankondigen. 

Geboortes
Op 30 augustus is Nine Abrahamse geboren. Zij is de dochter van Eric en Jenneke en zusje van Noé. Op 9 september zijn Sari en Evia Termorshuizen geboren, hun trotse ouders zijn Tim en Lisa.

Nine Evi (links) & Sara (rechts)

Huwelijken

24 september: Anouk Schieven & Stefan van Middendorp 24 september: 
Anne de Bruin & Melissa Klaassen
24 september: Berry Kramer & Hanneke van den Brink
26 september:
Mathanja Nieboer & Brian Wegh
26 september: Kathelien van Amstel – Troost  & Peter van Amstel 26 september: Danian Hooikammer & Carolyn Lijcklama à Nijeholt

Meer informatie over deze familieberichten kan i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.Bekijk dit bericht in uw browser