Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 15 oktober 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 16 oktober 2022
  2. Mozaiekers in Kenia
  3. Het najaarsnummer van Mozaiek Magazine is uit!
  4. Nieuws vanuit de Raad van Opzieners
  5. Inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 13 november 2022
  6. WAY zaalvoetbaltoernooi | zondag 30 oktober 2022
  7. Ben jij de nieuwe voorganger van Mozaiek0548 (Rijssen)?
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 16 oktober 2022

Je bent morgen van harte welkom tijdens onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur. Spreker is Nanda Ravesloot. De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan eveneens een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Daarnaast is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels.

Tijdens beiden diensten gaan we ook dopen, we zien er naar uit! Benieuwd naar de getuigenissen van de dopelingen? Je leest ze hier

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4.

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.Mozaiekers in Kenia

Afgelopen donderdag 13 oktober vertrok een groep Mozaiekers vanaf Schiphol voor een 10 daagse reis naar Kenia. Met in hun koffers uiteraard de door jullie geschreven kaarten voor onze broers en zussen daar. Zondag 6 november is het Keniazondag en zullen we tijdens onze diensten uitgebreid stil staan bij dit bezoek en de verbinding met elkaar. Via social media proberen we jullie tijdens de reis af en toe een update te geven. Bidden jullie mee voor een veilige, bemoedigende en bijzondere reis?Het najaarsnummer van Mozaiek Magazine is uit!

Deze week is er weer een nieuwe editie van Mozaiek Magazine verschenen! Alle Mozaiekers hebben een exemplaar per post ontvangen. Ben je geen deel van Mozaiek? Dan kun je een exemplaar meenemen tijdens een van de diensten. Mozaiek Magazine is ook online te lezenNieuws vanuit de Raad van Opzieners

Met dankbaarheid stellen we Harm Hardeman en Mirjam Kooistra als deel van de Raad van Opzieners aan je voor.

In de nieuwsbrief van 17 september jl. hebben we deze twee nieuwe RvO leden al aan je bekend gemaakt. Daarna volgde conform de statuten de gelegenheid voor alle delen van Mozaiek0318 om op Bijbelse gronden bezwaar te maken. Nu dit niet gebeurd is, zijn we dan ook dankbaar dat we hen nu, met de bevestiging van de gemeente, aan jou kunnen voorstellen. 

Vanuit het hart dat Harm en Mirjam voor de kerk hebben, zijn zij bereid om zich voor deze functie in te zetten. Zij voelen zich ook bevestigd om dit te gaan doen. Via deze nieuwsbrief stellen zij zichzelf verder aan je voor:

Harm Hardeman 
Mijn naam is Harm Hardeman (43), man van Rianne en vader van Ezra (15), Amélie (12), Livia (10) en Arwen (5). Ik werk als ondernemer binnen o.a. ons familiebedrijf in de staalhandel-en bouw. Rianne en ik zijn daarnaast als gebouw-eigenaar betrokken bij De Basiliek. In mijn vrije tijd ben ik graag actief buiten bezig met het vee op onze hobby-boerderij en hou verder veel van wandelen, fietsen, lezen/studeren en vind mijn rust meestal in muziek (luisteren, voor maken helaas geen talent)

Ik geloof heel erg in het grote belang van God's kerk in deze wereld. De wereld heeft ons nodig, om te dienen, liefde te brengen, te troosten. Zijn Liefde is het enige wat mensen in deze gebroken wereld echt overeind kan houden. Sinds Rianne en ik voorjaar 2013 binnenliepen bij Mozaiek0318, voelden wij dat dit voor ons persoonlijk de plek was waar we thuis mochten zijn en bij mochten dragen en dat is nooit veranderd, dus toen werd gevraagd of ik dit wilde gaan doen voor de kerk, konden we daar overtuigd ja op zeggen. 

Ik hoop dat we als kerk dicht bij de 3 pijlers onder dit kunstwerk van gebrokenheid mogen blijven (en er nog dichterbij mogen komen) en dat we altijd  blijven dienen, liefhebben en aanbidden. Binnen de RvO hoop ik bij te kunnen dragen in het bewaken van die visie, dus in het kijken waar het echt om gaat voor onze kerk en wat onze taken in deze wereld zijn (en dus ook wat niet). Verder vind ik het erg belangrijk dat er realistisch beleid wordt gevoerd, wat structureel houdbaar is (organisatorisch en financieel onder andere). Ik hoop vooral ook dat alle delen van Mozaiek0318 mee willen denken en visies en ideeën blijven delen, want het mooiste van de kerk is: we zijn het samen.


Mirjam Kooistra
Ik ben Mirjam Kooistra, getrouwd met Wilco en samen hebben we 3 kinderen; Daan, Sanne en Jotte. Ik werk als jurist en mediator in het onderwijs. En als ik niet werk houd ik ervan om mijn tijd door te brengen met vrienden en familie, met lekker eten, een wandeling en een goed gesprek. Ik zeil graag en houd van lezen.

Wat mij raakt als het gaat om de kerk en het geloof is de hoop en de liefde. Als gelovigen die samen de kerk vormen mogen we hoop en licht verspreiden, waardoor de mensen die we ontmoeten Jezus kunnen zien. Daar mogen we elkaar toe aanmoedigen in de kerk! Ga, want God is bij jou.

Ik heb me beschikbaar gesteld om bij te dragen binnen de RvO, ik hoop dat ik als onderdeel van dit mooie team bij kan dragen aan het werk van God in de kerk. Ik ga luisteren en ontdekken hoe ik dat kan doen.

In de dienst van 30 oktober worden Harm en Mirjam ingezegend als lid van de RvO. Groet en zegen!

De Raad van Opzieners;
Herman Heres, Petri Stalenhoef, Jop Douma, Ellen Douma en Mariska GerritsenInzameling kledingbank Veenendaal | zondag 13 november 2022

Nu de herfst begint, is het tijd om de kledingkasten weer eens te reorganiseren! Ga je kleding uitzoeken en opruimen? Denk dan eens aan de kledingbank. Er is behoeft aan extra kleding, door onder meer afname van kleding door gevluchte Oekraïners en een toename van hulpvragen van gezinnen door de energiecrisis.

Daarom zamelen we zondagochtend 13 november voorafgaande aan onze diensten kleding in voor de kledingbank in Veenendaal. Kinder-, dames - en herenkleding alles is bruikbaar. Ook schoenen zijn welkom! Voorwaarde is dat de kleding en schoenen nog goed zijn. Vraag je dus af of je de kleding en schoenen zelf nog kunt dragen en zorg dat alles wat je inlevert schoon en netjes is. WAY zaalvoetbaltoernooi | zondag 30 oktober 2022

Sportievelingen opgelet!  Op zondagmiddag 30 oktober organiseren we vanuit WAY een zaalvoetbaltoernooi. Iedereen tussen de 12 en de 25 jaar kan zich opgeven om mee te doen. De teams worden gemaakt en daarbij wordt rekening gehouden met diverse leeftijden.

Het toernooi is van 14.00 uur tot 17.30 uur in Sporthal de Vallei in Veenendaal. Tijdens het toernooi zal er voor drinken en snacks gezorgd worden. Het gaat een gezellige, sportieve middag worden dus daag je vrienden uit om mee te doen en geef je snel op via het aanmeldformulierBen jij de nieuwe voorganger van Mozaiek0548 (Rijssen)?

De visie van Mozaiek is God aanbidden, van elkaar houden en onze omgeving dienen. Mozaiek is een kerk die in beweging is om op een eigentijdse manier mensen bij Jezus te brengen. Wij geloven in en sturen op gedeeld leiderschap. Mozaiek0548 in Rijssen heeft onlangs haar eerste voorganger benoemd: Peter van Rijn. Naast hem is plaats voor een tweede inspirerende voorganger.

Klik hier voor meer informatie en de procedure.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een huwelijk aankondigen en een nieuw deeltje verwelkomen. 

Geboorte
Op 30 september is Daan William geboren. Daan is de zoon van Arjen en Hilja Wiersma en broertje van Joas, Lars en Emmalie. Het hele gezin is supertrots! 

Huwelijk
Op 18 oktober trouwen Elianne Vlieg en Robert Zwijnenburg in de Ericakerk in Ede. Robert Bron is de voorganger.

We wensen het bruidspaar een mooie en feestelijke dag toe.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser