Mozaiek0318 nieuwsbrief | 1 september 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Start Alpha cursus in september
  2. Startweekend 14 en 15 september
  3. Mozaiek Kenia: van vergeten gebied naar een plaats van hoop!
  4. Premarriage Course Najaar 2019
  5. We Are Young
  6. Programma Mozaiek Kids
  7. Marilou Stolk
  8. Omzien naar elkaar
  9. Agenda


Start Alpha cursus in september

Wil je een verdieping van je geloofsleven, meer weten over onder andere:  Bidden, Bijbellezen, de rol van Jezus, en meer ervaren van God in jouw leven, dan is de Alpha echt iets voor jouw.
Lekker eten, gezelligheid, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren, zijn de kernwoorden van een Alphacursus.

Op zondag 15 september 2019 gaat de volgende Alpha weer van start en op woensdag 25 september de Alpha Youth.

Een Alpha duurt elf avonden, en een hele zaterdag. De Alpha wordt gehouden in DownTown in Veenendaal centrum. Alpha Youth in gebouw “Onder Ons”  Fluiterstraat.

Je bent van harte welkom! Geef je op bij de stand in de hal of via contact@mozaiek0318.nl

Groots Alpha startevent op 11 september Grote Pekken 11 Veenendaal 18.00 uur(inloop). 18.30 uur (start)
Hou je van cabaret, muziek, lekker eten en wil je meer weten over de Alpha?
Kom dan naar het grote en gratis startevent van Alpha in Veenendaal.
Alle kerken in Veenendaal doen mee aan de organisatie van dit prachtige evenement. Startweekend 14 en 15 september

Op zaterdag 14 en zondag 15 september willen we feestelijk het nieuwe seizoen starten. Ben jij erbij? Zaterdag starten we om 13.15 uur met een leuk activiteitenprogramma voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Om 17.00 uur gaat de ‘Food Market’ open voor zowel de kinderen als volwassenen. Ontmoet elkaar met een hapje en een drankje. Van kibbeling en broodje hamburger met friet tot saladebar, er is voor ieder wat lekkers te vinden!  Rond 19.30 uur sluiten we de dag af. 

Let op: meld je vooraf aan!
In verband met voorbereidingen en inkoop voor de Food Market is het belangrijk om je vooraf aan te melden. Ook zijn we nog op zoek naar mensen die willen helpen bij onder meer het kidsprogramma en op- en afbouw van de foodmarket. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar onze website.Mozaiek Kenia: van vergeten gebied naar een plaats van hoop!

In de laatste editie van Mozaiek Magazine hebben jullie kunnen lezen over het project Mozaiek Kenia. Tijdens het startweekend gaan we officieel van start met dit project in zowel Mozaiek0318 als Mozaiek033. In samenwerking met Compassion gaan we 12 lokale kerken in Marsabit, Kenia, ondersteunen.
Marsabit betekent ‘vergeten gebied’. We geloven dat God een vergeten gebied kan maken tot een plaats van hoop en dat wij als Mozaiek gemeente daar ons steentje aan mogen bijdragen. Ons verlangen is dat steeds meer mensen Jezus leren kennen, de hoop voor ieder hart. Als Mozaiek kunnen we tegelijkertijd zoveel leren van de kerken in Marsabit. Met name van hun passievolle aanbidding, en ondanks lijden en armoede, hun sterke en standvastige geloof dat Gods Koninkrijk komt en Zijn wil zal geschieden, in de hemel, maar ook in Marsabit. 
Zondag 22 september is de start van het project Mozaiek Kenia. Premarriage Course Najaar 2019

26 september start onze Pre Marriage Course.
Sta je op het punt te gaan trouwen of ben je als stel al een tijd bij elkaar, denk er dan eens over na om je samen op te geven. Deze vijf avonden bereiden zijn een mooie manier om elkaar nog wat beter te leren kennen. Gaaf om samen met andere stellen te genieten van een hapje en een drankje en je zo voor te bereiden op het huwelijk.
Deze cursus zal plaats vinden in het centrum van Veenendaal, in DownTown. 
Meer informatie of opgeven: kijk op de website of stuur een mail naar contact@mozaiek0318.nl
 We Are Young

Het nieuwe seizoen We Are Young staat weer voor de deur! Afgelopen weekend hadden we een geweldig kamp met onze tieners in Bruinisse. Wat hebben we genoten! We zijn trots op ons jeugdwerk, leiders en tieners!

Vanavond gaan we van start met de kick off van We Are Young #Church voor 12-17 jaar. Iedereen van harte welkom. Om 19.00 uur willen we beginnen. Neem gerust vrienden en vriendinnen mee!

Vanaf dit seizoen draaien we in twee leeftijdsgroepen: 12-17 jaar en 18 jaar en ouder. Voor de leeftijdsgroep van 12-17 jaar zal er vanuit een maandthema worden gewerkt. Het thema komt terug  bij de activiteiten van #Church, #Grow en #Clans:

1e zondag van de maand #Church
2e zondag van de maand #Grow
3e zaterdag van de maand #Connect
4e zaterdag / zondag van de maand #Connect (zaterdag) en/of
#Worship Night (zondag)
Week drie of vier #Clans

De leeftijdsgroep van 18 jaar en ouder heeft  haar eigen activiteiten bij #Church, #Grow en #Connect. Via sociale media en de site (wordt binnenkort vernieuwd) houden we jullie op de hoogte wat er bij deze leeftijdsgroep gebeurt. 
Voor alle andere informatie van We Are Young verwijzen we naar weareyng.nl of de social media.Programma Mozaiek Kids

Net na de zomervakantie zijn we gestart met het thema 'initiatief'. Toen God onze zonden zag, nam hij initiatief. Hij stuurde Jezus om dingen goed te maken. De hele maand lang zullen we voorbeelden bekijken van iemand die initiatief toonde, ook al hoefde hij dat niet te doen.

We ontdekken dat Nehemiah voor koning Artaxerxes werkte toen zijn broer nieuws bracht over de ballingen die in Juda woonden. Toen hij hoorde over de verwoesting in Jeruzalem, was Nehemia verdrietig. Hij zag de grote nood, maar voordat hij iets deed bad hij. Nehemia wist dat wat hij ook zou doen, hij Gods hulp nodig had om dat te bereiken. 
Doel van deze zondag: Ik leer dat als er wat gedaan moet worden ik op de uitkijk moet staan.

 
Voor thuis
Voordat we iets kunnen doen, moeten we eerst zien waar de behoefte ligt. Klein of groot. Help je kind om behoeftes in het dagelijks leven te leren zien. Dat is de eerste stap, voor volwassenen vaak heel logisch, kinderen moeten dat nog leren. Jij als ouder kan hem of haar daarbij helpen!
 
Bijbeltekst van de maand
Wat je ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen. Kolossenzen 3:23 Marilou Stolk
Ik ben Marilou Stolk, 18 jaar en sinds een paar maanden deel van Mozaiek0318. Eind juni heb ik mij laten dopen, deze doop was een eerste stap naar een hele mooie reis. Eind September vlieg ik naar Spanje, waar ik een DTS zal volgen bij Youth With A Mission. Een DTS is een Discipelschap Training School, het bestaat uit 3 maanden onderwijs op de basis en vervolgens 2 maanden outreach waarin je veel evangeliseert en praktisch maakt wat je hebt geleerd. Waar de outreach heen gaat is nog onbekend, maar dat dit een enorm mooie en leerzame tijd gaat zijn is zeker!  
Mijn reis wil ik graag met jullie delen, op mijn website zal ik regelmatig updates posten. Hier kan je ook meer informatie vinden over waar ik precies heen ga en waarom ik dit ga doen. Ook kunt u mij volgen op mijn facebookpagina My Journey Is Yours om up to date te blijven! 

Wilt u mij sponsoren? Via deze link komt u terecht op een pagina met alle nodige informatie. Mocht u nog vragen hebben, stuur mij dan gerust een bericht op facebook of via de website!

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda

zondag 01 september 2019 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 02 september 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 03 september 2019 Uur van Gebed
woensdag 04 september 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie september 2019 eerste avond
donderdag 05 september 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 06 september 2019 We are Young #sports - Trailrun (16+)
zondag 08 september 2019 Samenkomsten
Informatie Opdragen
We Are Young #Grow
We are Young #sports - zaalvoetbal (17+ en 21+)
maandag 09 september 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 10 september 2019 Uur van Gebed
woensdag 11 september 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 12 september 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zaterdag 14 september 2019 Startweekend 2019
zondag 15 september 2019 Samenkomsten
maandag 16 september 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 17 september 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 18 september 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Doopinloop
GROW - Introductie september 2019 tweede avond
donderdag 19 september 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)

Voor de actuele agenda, kijk op onze website.Bekijk dit bericht in uw browser