Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 20 januari 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Grow | 23 januari
  2. Met het oog op de oogst
  3. Programma Mozaiek Kids
  4. Nieuws vanuit Alpha
  5. Start Mozaiek033
  6. Voedsel-estafette voor Voedselbank Veenendaal
  7. Versterking gezocht voor team Serve-Vervoer
  8. Omzien naar elkaar
  9. Agenda 2018


Grow | 23 januari

Woensdag 23 januari is er weer een Grow-programma. Bert Reinds verzorgt samen met zijn vrouw Willemien een lezing over 'Generaties en Opvoeden'. Ook gaat de eerste avond van 'Leven in financiele vrijheid' van start. Overweeg je om je te laten dopen of wil je hier gewoon meer over weten? Kom dan naar de Info avond over de doop

Meer informatie over het Grow-programma vind je op onze website.Met het oog op de oogst

Vandaag was het thema van de diensten ‘#methetoogopdeoogst’. We zijn op zoek naar bouwers! Jouw hulp kunnen we goed gebruiken. Meld je via onze website aan voor een taak die goed bij je past. We zien er naar uit om, samen met jou, te gaan oogsten!Programma Mozaiek Kids

Vandaag hebben we met de kinderen geluisterd naar het verhaal uit Mattheus 16: 13-20. Hier vraagt Jezus aan zijn leerlingen wat de mensen over Hem zeggen. Daarna vraagt hij ook aan de leerlingen wie Jezus voor hen is. Voor Petrus was dit het moment om uit te leggen dat hij in Jezus geloofd, Jezus is de Zoon van de levende God. 
Wanneer kinderen vragen hebben over het geloof hebben we aangegeven dat het belangrijk is om met iemand anders te praten over God. We willen kinderen uitdagen om te (blijven) praten over God, Jezus en de Heilige Geest. Op die manier groeien ze in het praten over God en in hun eigen geloof. Het doel van deze zondag is: ‘ik leer het vertellen over God’ te oefenen.

Voor thuis:
De kinderen hebben de opdracht meegekregen om deze week te kijken met wie zij kunnen praten over God. Wat zij je kunnen vragen of wat wil je zelf vertellen. Ouders, het kan zijn dat je kind deze week met jou over God en het geloof wilt praten. Neem hier de tijd voor en vertel je kind wie God voor jou betekend. Mocht je kind hier zelf niet over beginnen, is het goed dat jij hier de eerste stap ik neemt en met je kind hierover in gesprek gaat. Op die manier stimuleren we de kinderen om te praten over God en het geloof. Juist als er vragen of twijfels zijn is het belangrijk om dit samen te bespreken. 

Bijbeltekst deze maand:1 timoteüs 4:8: 
“Het is best goed oefeningen te doen voor je lijf. Maar het is pas echt zinvol om jezelf te oefenen om Gods wil te doen. Want wie Gods wil doet wordt door Hem beloond in dit leven en het leven dat hierna komt.”Nieuws vanuit Alpha

Met veel enthousiasme is er afgelopen week gereageerd op de inspirerende woorden van Cees van Harten, over de doelen en de werkwijze van Alpha. Bij de stand schreven veel mensen zich in om een Youth, Student of volwassen Alpha te gaan volgen. Daarnaast hebben zich een groot aantal vrijwilligers aangemeld om mee te willen bouwen aan Alpha, door te gaan koken, of te helpen als gastvrouw/heer.

Met name de laatste groep stelt ons in staat om de hele organisatie van Alpha nu verder uit te gaan breiden. Nog dit jaar zullen we concrete plannen maken om meer Alpha’s te gaan houden. Hierdoor zullen meer mensen kennis kunnen maken met het Christelijk geloof, en het grote plan wat God heeft met hun levens. Namens het Alphateam nogmaals veel dank voor de enthousiaste reacties om de grote Alphadroom binnen Mozaiek0318 verder te gaan realiseren .Start Mozaiek033

Wat zijn we beduusd en ontroerd door de grote belangstelling voor de eerste dienst van Mozaiek033 op zondag 13 januari in het Corlaer College in Nijkerk. Heel bijzonder wat er gebeurt en het maakt op ons allemaal een grote indruk. Wat heerlijk om zo een nieuwe plek te mogen zijn voor zoveel mensen uit de regio waar we onze God mogen loven en ontmoeten en elkaar mogen bemoedigen in ons geloof. Een korte foto-impressie van de openingsdienst is hier te bekijken.

Er leefden bij iedereen ook gemengde gevoelens over de dienst omdat we ook mensen moesten teleurstellen die niet meer in het gebouw pasten. Om genoeg ruimte te kunnen bieden is daarom met elkaar besloten om vanaf komende zondag 20 januari te starten met twee diensten. Net als bij ons in Veenendaal begint de 1e dienst om 09:30 uur en de 2e dienst om 11:45 uur. Alleen in de 1e dienst om 09:30 uur worden hierbij nu nog kinderdiensten aangeboden voor de groepen 1 t/m 8 en de Parelkids. Praktische informatie over (de diensten van) Mozaiek033 kun je vinden op de website.

Wat zijn we dankbaar voor deze start! Voedsel-estafette voor Voedselbank Veenendaal

We gaan weer mee doen aan de voedsel-estafette! De voedselbank helpt al meer dan 180 huishoudens, maar om de voedselstroom te blijven garanderen is het nodig dat ook particulieren in beweging komen. Op zondag 27 Januari kun jij na de dienst een tas meenemen die je, op basis van de toegevoegde boodschappenlijst, mag vullen. Deze tas kun je vervolgens heel Februari inleveren. 

Goed om te weten: de tassen kosten € 2,25 per stuk. Neem dan dus alleen een tas mee mee als je deze ook weer terugbrengt! Versterking gezocht voor team Serve-Vervoer

Het team Serve-Vervoer helpt met het vinden van vervoer van en naar onze gemeente activiteiten wanneer iemand hier zelf geen mogelijkheden voor heeft. Er komen echter steeds meer aanvragen voor vervoer van buiten Veenendaal. Op dit moment is er een concrete aanvraag voor vervoer vanuit de regio's Arnhem en Randwijk, maar elke rijder is welkom! 
 
Wil je meer informatie of ons team komen versterken? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

vrijdag 18 januari 2019 We are Young #sports - snowboarden/skiën (21+)
zondag 20 januari 2019 Samenkomsten
maandag 21 januari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 22 januari 2019 Start Student Alpha
Uur van Gebed
woensdag 23 januari 2019 Bidden met de zieken
We Are Young #Serve
GROW - Introductie januari 2019 tweede avond
GROW - Doopinloop
GROW - Generaties en opvoeden
GROW - Leven in financiële vrijheid (1)
donderdag 24 januari 2019 We Are Young #Grow
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 25 januari 2019 GLS 2019
zaterdag 26 januari 2019 GLS 2019
We Are Young #Connect
zondag 27 januari 2019 Samenkomsten
Startavond Alpha
maandag 28 januari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 29 januari 2019 55+ bijeenkomst (ochtend)
We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 30 januari 2019 Start Youth Alpha (woensdagavond)
GROW - Filmavond: Miracles from Heaven
donderdag 31 januari 2019 Start Youth Alpha (donderdagavond)
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 03 februari 2019 Voedselbank estafette
Samenkomsten
We are Young #sports - zaalvoetbal (17+ en 21+)
maandag 04 februari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 05 februari 2019 Uur van Gebed
woensdag 06 februari 2019 Bidden met de zieken
GROW - Introductie februari 2019 eerste avond
GROW - Harthorend: groeien in luisteren (1)
GROW - Leven in financiële vrijheid (2)
GROW - Waarom praten over sterven? (1)
GROW - Gebed om genezing (1)
donderdag 07 februari 2019 Startavond Marriage Course
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 08 februari 2019 We are Young #sports - Trailrun (16+)
zaterdag 09 februari 2019 We Are Young #Connect
zondag 10 februari 2019 Voedselbank estafette
Samenkomsten
We Are Young #Church
maandag 11 februari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)