Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 6 maart 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 7 maart
  2. Mozaiek in de 40 dagentijd | Geef de dorstigen te drinken
  3. Lever een voedselpakket in op 7 maart
  4. We Are Young Livestream | 7 maart
  5. Online kidsdiensten met Ollie en Sophie
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Livestream zondag 7 maart

Aanstaande zondag spreekt Wim Hoddenbagh tijdens onze livestream over het thema 'Geef de dorstigen te drinken'. 

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Mozaiek in de 40 dagentijd | Geef de dorstigen te drinken

Afgelopen week stonden we binnen de 40 dagentijd stil bij het thema 'Voed de hongerigen'. Wat een fantastische week! Er werden honderden voedselpakketten gevuld. Ook aanstaande zondag kun je nog voedselwaren inleveren op meerdere punten in het land. Meer info hierover vind je verderop in deze nieuwsbrief.
Deze week start er een nieuw thema: Geef de dorstigen te drinken! Hierbij staan we vooral stil bij onze broers en zussen in Kenia. Als Mozaiek zijn we via ons project Mozaiek Kenia verbonden met de gemeentes en families in Marsabit en omgeving. 

Kenia is een mooi land, waar toeristen graag heen gaan (als het weer kan/mag). Om op Safari te gaan en Gods machtige schepping van dichtbij mee te maken. Het is ook een land waar bijna 1 op de 30 kinderen overlijdt voordat het 5 jaar is. Dat is in iedere kleuterklas één. Waar 36% van de bevolking onder de armoede grens leeft en 70% geen toegang heeft tot sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater. Een land waar het in 2020 na een lange tijd weer regende en het land weer groen werd. Maar waar het in sommige gebieden zoveel regende dat overstromingen de nieuwe oogst alsnog verwoestten. Een land waar door de pandemie de voedselonzekerheid met bijna 40% is toegenomen.

Tip 1: 

Tijdens diensten in 2019 en 2020 hebben Mozaiekers zich verbonden aan het leven van 1.000 kinderen in de 16 projecten in de regio Marsabit en Isiolo in het noorden van Kenia. Dat is in het afgelopen jaar voor die kinderen en hun familie een grote zegen geweest. In de 16 projecten die we als Moziek Kenia ondersteunen zijn nog 200 kinderen die geen sponsor hebben. Wil jij je verbinden aan één van deze kinderen en hen bemoedigen via brieven en gebed? Geef een kind in armoede een kans zich geestelijk, lichamelijk en sociaal gezond te ontwikkelen! 

Tip 2:

Schrijf je sponsorkindje! Met elkaar sponsoren we als Mozaiekers 1.000 kinderen!  De kinderen kijken uit naar post van de sponsor en vaak worden de brieven herlezen en bewaard. Schrijven is namelijk héél belangrijk, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. Het feit dat dat iemand aan hen denkt betekent veel voor hun zelfbeeld. Ook is uit onderzoek gebleken dat de prestaties van kinderen die geschreven worden beter presteren dan kinderen die geen post ontvangen. Bovendien brengen jouw gebeden en liefdevolle brief een beetje hoop in een moeilijke tijd.

Tip 3: 

We zijn nog steeds op zoek naar meer ondernemers, om elkaar te inspireren! Ondernemers die willen mee-investeren én meedenken om samen verschil te mogen maken in Marsabit en omgeving, waar zoveel armoede is en tegelijkertijd veel kansen liggen? Geprikkeld? We gaan graag met jou in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met Willem van Amerongen – contactpersoon Ondernemers vanuit het Mozaiek ondernemers projectteam -
via ondernemers@mozaiekkenia.nl 

Komende woensdag verzenden we een speciale nieuwsbrief over Kenia waar je op de hoogte wordt gebracht van alle ontwikkelingen. 

Naast alle artikelen en acties, willen we jullie ook elke dag (behalve op de zondag) een overdenking meegeven. Een fijn begin van de dag! Deze kun je lezen op onze sociale kanalen, via de vernieuwde Mozaiek App en via onze website. Klik op de afbeelding hier rechts om de dagtekst van vandaag te lezen. Wil je een overzicht van alle dagteksten, klik dan hierLever een voedselpakket in op 7 maart

Wat gaaf dat we afgelopen zondag op diverse locaties veel voedselpakketten in ontvangst hebben mogen nemen! Morgenmiddag zamelen we nog een keer in voor de plaatselijke voedselbanken in Amersfoort, Apeldoorn, Bunschoten, Hoofddorp, Katwijk, Leiden, Nijkerk, Veenendaal en Voorschoten. Je kunt tussen 13.00 uur en 16.00 uur spullen komen brengen, reserveren van een tijdslot is niet nodig.

Bij de inleverpunten houden we uitaard de geldende maatregelen in acht. Je rijdt met je auto naar een inleverpunt, onze vrijwilligers halen de boodschappen uit je auto zodat je zelf in de auto kunt blijven zitten. Zet je boodschappen daarom het liefst in een kartonnen doos in je kofferbak.

Lees hier meer over de actie, de inleverpunten en wat jij kunt kopen voor de kwetsbaren in jouw omgeving. We Are Young Livestream | 7 maart

We Are Young is terug met een toffe livestream!  Dit wil je niet missen, dus pak je agenda en app je vrienden, want morgenavond 7 maart om 20.00 uur is het zover! Na een lange tijd kunnen we eindelijk weer met elkaar connecten en daar zien wij enorm naar uit. We gaan samen worshippen, dansen en duiken de Bijbel in! Kijk je mee via YouTube of Facebook? Hopelijk tot dan! 

Check ons ook op social media: @mozaiek0318weareyoung & @mozaiek033weareyoung 


 Online kidsdiensten met Ollie en Sophie

Iedere zondagochtend om 10.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie en Sophie. Deze week herhalen we de tweede aflevering van 'Iedereen heeft talent'. Zondag 14 maart sluiten we af met een nieuwe aflevering met daarin een quiz over dit thema. Ollie en Sophie gaan samen met de kinderen ontdekken dat God iedereen prachtig heeft gemaakt en aan iedereen talent heeft gegeven. We zijn allemaal uniek en iedereen is ergens goed in en dit mag je laten zien! 

Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee nieuwe Mozaiekdeeltjes verwelkomen en een huwelijk aankondigen. 

Geboortes
Op 11 februari 2021 is Vinz Blotenburg geboren. Hij is de zoon van Gerwin en Ivonne en het broertje van Fayen. Op 19 februari 2021 is Romee Vieve van Oeveren geboren. Zij is de dochter van Bastiaan en Mirjam en het zusje van Douwe.

Huwelijk
Op 12 maart 2021 trouwen Manoek Ruitenbeek en Robbie Brandenburg in De Grote Kerk in Wijk bij Duurstede. Voorganger is Cees van Harten. We wensen hen een mooie dag toe!

Zieken
Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser