Mozaiek0318 Nieuwsbrief Januari 2018
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je meer over onder andere de estafette actie voor Voedselbank Veenendaal. Ook zijn er een aantal oproepen voor versterking vanuit onder meer Alpha cursus, Kids en Worship. Veel leesplezier! 

Kids worship!

In maart gaat het nieuwe kinderwerk van start! We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die samen met onze kids, God willen aanbidden door middel van muziek.

Wil jij je talent met ons delen en je inzetten bij de kids? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Uit alle aanmeldingen maken we een selectie, voor wie we in februari audities zullen organiseren.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 februari 2018. Wil je meer informatie of je aanmelden, stuur dan een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl.

Team Worship zoekt versterking

Voor team Worship zijn we op zoek naar nieuwe mensen! Wij kunnen nieuwe floormanagers gebruiken. Als floormanager ben je een spin in het web op onze zondagdiensten. Je faciliteert het team bij een aantal zaken en bent standby voor de hand en spandiensten. Vind jij het prettig andere mensen te helpen en zo ons team en de gemeente te ondersteunen en te dienen, dan zijn we misschien op zoek naar jou!

Ook voor ons media team hebben we nog mensen nodig. We kunnen nog een aantal mensen gebruiken die het leuk vinden om achter de camera te staan. Vind je het een uitdaging om mooie beelden te registreren? Heb je stiekem een hobby als fotografie of maak je video beelden? Dan kan je ons misschien wel komen versterken. Ervaring is handig, maar geen must.

Voor beide functies geldt: neem voor meer informatie contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

'Bouw uw Koninkrijk': doe mee met de voedselestafette van Voedselbank Veenendaal

Als Mozaiek0318 doen we, na de successen van afgelopen jaren, opnieuw de hele maand februari mee aan de voedselestafette van Voedselbank Veenendaal. 

Op zondag 4, 11, 18 en 25 februari kun je voedsel inleveren. Hiervoor zijn speciale tassen beschikbaar die worden uitgedeeld op 28 januari. In deze tassen zit een lijstje met voorkeursartikelen. 
Let op: Omdat er niet voor iedereen een tas zal zijn, vragen we jullie om alleen een tas mee te nemen als je zeker weet dat je 'm terugbrengt! Ze zijn eigendom van de Voedselbank en worden maandelijks bij de inzamelingen gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een eigen tas of doos gebruiken.

De spelregels zijn eenvoudig:
  • Geef met je hart!
  • Het is voor jong en oud;
  • Let op een ruime houdbaarheidsdatum;
  • De tas hoeft echt niet vol terug, maar liever wel natuurlijk;
  • Spaar producten niet op, maar lever ze gelijk in. De producten worden in dezelfde week weer uitgedeeld aan de mensen die het nodig hebben;
  • Kijk ook eens in de onderste schappen van de supermarkt, daar liggen vaak de goedkopere artikelen;
  • Alleen geld geven kan ook bij het inzamelpunt.
Inmiddels helpt de Voedselbank in Veenendaal meer dan 200 huishoudens. Ze helpen deze gezinnen uit de problemen te komen waar ze in zitten. De producten komen maar voor een heel klein deel van voedingsbedrijven en supermarkten in Veenendaal. Om te garanderen dat er elke week voldoende eten is, worden particulieren en kerken gevraagd in beweging te komen. Vandaar deze inzamelingsactie van Mozaiek0318. Laten we dit jaar opnieuw ons steentje bijdragen!
 

Bidden voor en met zieken voorafgaande aan Grow! avonden

We zijn dankbaar dat er veel mensen zijn die niet alleen voor onze gemeente bidden, maar ook voor die mensen die ons gebed extra hard nodig hebben. Daarom delen we familieberichten tijdens onze diensten en vertellen we in onze nieuwsbrief over mensen voor wie we mogen bidden. Ook vinden we het bijzonder dat veel mensen gebruik maken van de mogelijkheden in onze gemeente om persoonlijk gebed te ontvangen. Denk aan ministry gebed, bij Care of bij KidsCare.

Wij geloven dat God onze gebeden hoort en wil reageren op onze gebeden als wij die in geloof en in afhankelijkheid van Hem uitspreken. Wat is het geweldig en bemoedigend om getuigenissen te horen van Gods handelen in het leven van broers en zussen. “Van elkaar houden” wordt juist ook zichtbaar in onze bereidheid om de ander bij God te brengen in ons gebed.

Dat is ook de reden dat we vanaf 10 januari gestart zijn met een uur van gebed speciaal met en voor lichamelijk zieken. Dat doen we verwachtingsvol en verlangend naar meer wonderen van onze God, maar ook zorgvuldig en in afhankelijkheid van onze liefdevolle God die altijd omziet naar mensen die Hem zoeken. 

We bidden voorafgaande aan de Grow! avonden tussen 18.45 en 19.45 uur achter in de foyer van de Basiliek met het gebedsteam uit onze gemeente die liefdevol en met zorg naast iedere zieke wil staan.
Het is een uur van gebed voor en met mensen die ziek zijn daarom is dit uur bestemd voor mensen die ziek zijn en er zelf voor kiezen (indien mogelijk) om naar dit uur van gebed te komen. De data voor het eerste kwartaal zijn: 24 januari, 31 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart en 21 maart. 

Global Leadership Summit - 26 en 27 januari 2018

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari 2018 organiseert Stichting Opwekking een Global Leadership Summit (GLS) in De Basiliek in Veenendaal. Tijdens de GLS worden thema's aangereikt, die uitnodigen tot verder napraten; dat helpt je om datgene wat je geleerd hebt toe te passen in je eigen situatie. De Summit biedt visie, inspiratie en praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen.

Wil je groeien in leiderschap, en je door God gegeven mogelijkheden benutten? Kom dan naar de GLS en ontdek hoe jij op jouw plek van invloed kunt zijn. Of je nu een kerk of organisatie vertegenwoordigt, werkzaam bent bij de overheid of in het bedrijfsleven, studeert of je gezin managet: de GLS reikt waardevolle principes aan die je direct in jouw context kunt inzetten! Meer informatie en aanmelden

Gereduceerd tarief voor Mozaiek0318 
Via Mijn Mozaiek kun je tegen een gereduceerd tarief een kaartje reserveren. Klik hier om je aan te melden (wel eerst inloggen bij Mijn Mozaiek). 

Steentje bijdragen?
Vind je het leuk om deze conferentie mogelijk te maken? Dat kan! We zoeken voor vrijdag en zaterdag nog mensen die helpen bij welkom en catering. Kun je één van beide dagen helpen, graag! Geef je dan op voor vrijdag of zaterdag. Als vrijwilliger kun je het programma gedeeltelijk bijwonen. Aanmelden via contact@mozaiek0318.nl. 

Alpha cursus(sen)

Alpha is met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Onderwerpen als 'Wie is Jezus?' en 'Hoe kun je bidden?' komen aan bod. Iedere avond begint met een heerlijke gezellige maaltijd, vervolgens krijg je onderwijs over het onderwerp van die avond en daarna praat je hierover door in kleine gespreksgroepjes. Ook wordt er een weekend georganiseerd waarbij we de Heilige Geest beter leren kennen (Wie is Hij, wat doet Hij en hoe kan ik vervuld raken met de Heilige Geest?). 

Welkom op één van onderstaande cursussen!
Alpha Cursus (Volwassenen) - start zondag 28 januari 2018
Student Alpha (18+) - start dinsdag 30 januari 2018 met Launch Event
Youth Alpha (16+) - start woensdag 14 februari 2018

Opgeven kan via mijn.mozaiek0318.nl of contact@mozaiek0318.nl.

Kokers gezocht!
Houd je van koken en wil je graag je kookkunsten met ons delen bij Alpha? Meld je dan aan als koker voor de Alpha Cursus (op zondag), de Student Alpha (op dinsdag) of de Youth Alpha (op woensdag). We kunnen je hulp (en je geweldige kookkunsten) goed gebruiken! Stuur even een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Gezocht: gastgezinnen voor vluchtingen in Veenendaal

Gastgezin voor een vluchteling in Veenendaal is dringend op zoek naar gastgezinnen die op regelmatige basis (eens in de 2 ã 3 weken) tijd door willen brengen met een vluchteling. Er zijn op dit moment al 60 gezinnen in Veenendaal, maar we willen heel graag nog veel meer vluchtelingen helpen. Denk hierbij aan: samen eten, sporten, boodschappen doen maar ook door het onderlinge contact hulp bij de taal. 

Bekijk ook een dit filmpje van Alaa Jnaid uit Syrië en ontdek hoe belangrijk het contact met gewone Nederlanders is. Wie durft de uitdaging aan? Het is een verrijking voor jezelf en de ander!
 
Neem voor meer informatie contact op met Netwerk voor jou via gastgezin@netwerkvoorjou.nl of ga naar de website

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! 
 
Frits Gidding , Ebbenhorst 65, 3905 VD Veenendaal
Frits heeft kanker en is op woensdag 10 januari geopereerd. De operatie is goed verlopen. Hij mocht vrij snel weer naar huis. Samen met hem zijn we dankbaar voor dit nieuws en hopen op een goed herstel en goede uitslagen.

Gijs en Marthy de Wildt, Robijnenbosweg 99, 3903 DT Veenendaal
Bij Gijs is in 2002 al voor de eerste keer blaaskanker geconstateerd en na behandeling is deze weer teruggekomen. Nu is er in de urineleider naar de nieren een gezwel bijgekomen. Daarbij ondervindt Gijs de slopende gevolgen van suikerziekte in zijn lichaam. Hij heeft veel pijn en last van heftige vermoeidheid. Ook voor Marthy, zijn vrouw, is dit een moeilijk proces. Hij vraagt om gebed voor rust en kracht om het te dragen.

Gerard den Dekker, Herenwaard 7, 2716 XR Zoetermeer
Op 27 december is Gerard met hevige pijnklachten opgenomen in het ziekenhuis. Allerlei onderzoeken verder is het nog steeds niet duidelijk waar de pijnklachten vandaan komen. Daarnaast nemen de pijnklachten ook niet af ondanks de hoge medicatie. Er is een lumbaalpunctie gedaan en het is nu afwachten of dat wat oplevert. Nu, een paar weken later, is Gerard wel thuis, maar de pijn is nog steeds erg heftig en een duidelijke uitslag heeft hij niet gekregen. Hij zal verdere onderzoeken krijgen.

Marc Meeuwsen, Hof der Reflectie 24, 3823 HE Amersfoort
Maandag 22 januari zal Marc weer geopereerd worden en ook zal hij maandag de chemo krijgen. Het is een zware weg voor het gezin. De hoop is er wel, maar de weg kost veel energie. Laten we om hen heen gaan staan als gemeente.

Agenda januari 2018

• zo 21 jan: Samenkomsten met Francis Irungu - 9.00 en 11.30 uur
• di 23 jan: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• wo 24 jan: Bidden met de zieken - 18.45 uur
• wo 24 jan: Grow! - 20.00 uur

• zo 28 jan: Samenkomsten met Ido Buwalda (Opdragen) - 9.00 en 11.30 uur
• zo 28 jan: We are Young #Connect - vanaf 19.30 uur 
• zo 28 jan: Startavond Alpha cursus
• di 30 jan: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• di 30 jan: Startavond Student Alpha (16+)
• wo 31 jan: Bidden met de zieken - 18.45 uur
• wo 31 jan: Grow! - 20.00 uur


Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website