Naamloos document
Mozaiek0318 Nieuwsbrief Juli 2017
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>>  <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo aan het begin van de zomerperiode is er alvast aandacht voor een aantal activiteiten in het nieuwe seizoen, waaronder het startweekend op 2 en 3 september. Maar ook vragen wij je aandacht voor Mozaiek0318 Serve, want ook tijdens de zomervakantie kunnen we dienen met hart en handen. Veel leesplezier! 

Voor in de agenda: 2 en 3 september startweekend Mozaiek0318

De zomervakantie is begonnen! Voor de meesten van ons een periode om even afstand te nemen van het werk en school. Ook voor Mozaiek0318 is de zomerperiode rustig: minder (doordeweekse) samenkomsten en activiteiten, minder overleg en drukte. Heerlijk! Dankbaar terugkijken op afgelopen seizoen én opladen voor het nieuwe seizoen. Over het nieuwe seizoen gesproken... de aftrap van het nieuwe seizoen is tijdens het startweekend op zaterdag 2 en zondag 3 september. 

Op zaterdag 2 september willen we als gemeente bij elkaar komen. Er is een afwisselend programma met kinderactiviteiten, sportieve uitdagingen voor tieners, gezamenlijke maaltijd met diverse gerechten en een afsluitende dienst. Het programma begint om 15.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen.
 
Verdere details over het programma, de kosten en inschrijving volgen in augustus. Maar reserveer dit weekend alvast in je agenda!

Terugblik Intensive Workship Week

De eerste editie van de Intensive Worship Week zit er op. Wat is er deze week veel gebeurd en wat hebben wij genoten van deze groep. Er was onderwijs van Peter Dijkstra, Heine Bosma, Kees Kraayenoord, Ido Buwalda, Rob en Joke Buis en Paul Baloche.  We hebben met elkaar veel gelachen, gehuild, gezongen, het leven gedeeld maar ook elkaar bemoedigd en van elkaar geleerd. We zien nu al uit naar een tweede editie.

Een aantal reacties van de deelnemers:

"Ik kwam verslagen naar de week, maar God gaf mij weer passie voor de kerk en aanbidding."

"Tijdens deze week brak God mijn muren af en gaf Hij mij liefde voor Hem, mezelf en mijn gemeente."

"Ik ga terug met visie, hoop en bevestiging."

"De kerk is de hoop voor de wereld."

 
Wat was het gaaf om dit met elkaar mee te mogen maken en wat hebben we Gods Geest aan het werk gezien om te herstellen wat hersteld moest worden en om hernieuwde liefde en passie te schenken voor het Lichaam en het Hoofd.

We are Young: het nieuwe jeugdwerk van Mozaiek0318

Na de zomervakantie beginnen we met ons nieuwe jeugdwerk ‘We are Young’. Op zondag 3 september is de eerste We are Young #worship avond en de week erna (8-10 september) is de echte kick off met een kamp! Voor alle tieners en jongeren organiseren we een tof weekend met sport, games, fun, worship en tijd om met elkaar te connecten! Meer informatie over het kamp vind je op de website. Aanmelden kan tot 31 augustus.

Heb je vragen over We are Young, mail dan naar contact@mozaiek0318.nl.

Mozaiek0318 Serve ook tijdens de vakantietijd

God aanbidden, van elkaar houden en de ander dienen. Dit is de visie van Mozaiek0318, die we als Serve van harte handen en voeten willen geven. We willen helpen, waar geen helper is. 1 Joh. 4 is een prachtig hoofdstuk over Gods liefde voor ons. Hij heeft ons eerst liefgehad en wij mogen Zijn liefde beantwoorden. Daarom kunnen we de ander liefhebben en dienen, het is zelfs een opdracht. Vers 21 zegt: "Wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben". Het grote wonder van God is dat Hij ons wil betrekken in Zijn werk. Het is ons verlangen, dat we we door die liefde geïnspireerd worden de ander te dienen. Dit kan op veel manieren; helpen bij klussen, tuin, vervoer maaltijd of huishoudelijk werk. Vele handen maken licht werk en met elkaar is het nog gezellig ook.

Velen staan op het punt om op vakantie te gaan. Een tijd van genieten en tot rust komen. Wat fijn als daar de mogelijkheid voor is. Maar dit lukt niet voor iedereen en sommigen hebben ook in deze periode hulp nodig. Gelukkig zijn niet alle Mozaiekers tegelijk op vakantie, daarom willen we bij deze een oproep doen om ook in een vakantieperiode die liefde van Jezus te laten zien juist aan degenen die hulp nodig hebben. Omzien naar elkaar, de ander dienen, Zijn liefde te laten zien ook in vakantietijd!

Marriage Course: eigenlijk voor iedereen...

Sommige getrouwde stellen geven hun relatie een dikke voldoende, sommige stellen hebben daar wat meer moeite mee. Het vertrekpunt kan heel verschillend zijn, maar iedere relatie kan beter! En de Marriage Course (MC) draagt daar aan bij.

Tijdens deze cursus praat je aan de hand van zeven thema's met z'n 2-en over wat écht belangrijk is in jullie relatie. Op een leuke, ontspannen en leerzame manier groei je verder naar elkaar toe. Doel van de cursus is om jullie te helpen en door middel van verhalen uit de praktijk en opdrachten na te laten denken over wat je belangrijk vindt in jullie relatie.

De MC wordt gehouden op 28 september, 12 oktober, 26 oktober en 23 november van 19.30- 21.45 uur aan de Zandheuvelweg 7 te Veenendaal. Ook is er op 10 en 11 november een tweedaagse cursus (exclusief overnachting) in de Riethoeve te Lunteren. Wil je je aanmelden of meer informatie over de cursus? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek0318.nl

Nieuwe Alpha-cursus van start op 3 september 2017

Op zondag 3 september 2017 gaat de volgende Alpha-cursus weer van start. Wil je een verdieping van je geloofsleven, meer weten over o.a. bidden, Bijbellezen, de rol van Jezus in jouw leven of meer ervaren van de Heilige Geest? Geef je dan op voor de volgende Alpha-cursus!  De Alpha-cursus duurt elf avonden en een hele zaterdag. Vele duizenden mensen over de hele wereld volgden al een Alpha-cursus, ze ervaren dit vaak als een enorme boost in hun geloofsleven.
Wil je meedoen? Geef je op via contact@mozaiek0318.nl.

Thema avonden 'Anders samen'

Mozaiek0318 Care, Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal, Axius Advocaten & Mediators, Familieraad, Praktijk Petra en Praktijk Aafke organiseren op 6 september, 20 september en 4 oktober drie bijzondere thema avonden over echtscheiding. 

Tijdens deze avonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

Relatieproblemen | Echtscheiding | Stem en rol van het kind | Het netwerk (familie, vrienden, gemeenteleden) en echtscheiding | Samengestelde gezinnen

Iedere avond vindt een andere inleiding plaats, daarna zijn er workshops. Tijdens de inleidingen worden volgende thema's behandeld:
  1. Hoe kijken de Bijbel en de kerk naar relatieproblemen en echtscheiding en wat kan de kerk in deze situatie betekenen?
  2. Kind en echtscheiding.
  3. Hoe moet je verder na een echtscheiding?
De volgende deskundigen verlenen hun medewerking aan de avonden: voorganger en pastoraal medewerker, advocaten, opvoedingscoaches, relatie- en systeemtherapeuten en ambulant kinder- en jeugdwerkers.

De avonden zijn kosteloos en worden gehouden in de Basiliek. Aanvang vanaf 19.30 uur met inloop (thee en koffie), inhoudelijk starten we om 20.00 uur en we eindigen om 21.30 uur.

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Afgelopen maand zijn deze mensen genoemd tijdens de zondagse samenkomsten. Laten we in deze vakantieperiode ook hen niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! 
 
Esther Bassie, Ganzenhof 8, 3862 KW Nijkerk
 
George Booms, Pampagras 106, 3902 SV Veenendaal
 
Helma van de Weerdhof, Donge 15, 3904 ND Veenendaal
 
Anine van de Berg, Koningslaan 10, 3931 KE Woudenberg
 
Suzanne Terlouw, Dr. Slotenmaker de Bruinestraat 4c, 3904 CB Veenendaal
 
Jannette van Schoonhoven, Nassaustraat 13, 3921 BE Elst (UT)
 

Agenda juli 2017

• zo 16 juli: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 en 11.30 uur
• di 18 juli:  Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• zo 23 juli: Samenkomsten met Cees van Harten - 9.00 uur en 11.30 uur           
• di 25 juli:  Uur van Gebed - 20.00 uur @home   
• zo 30 juli: Samenkomsten met
Norbert van Hooidonk - 9.00 uur en 11.30 uur 
        
Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website