Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 18 maart 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!


1 : Grow! Voorjaar 2018
2 : Kingdom Come Weekend | 13 en 14 april
3 : Kokers gezocht voor ons Cateringteam
4 : Mozaiek Kids
5 : Oudstenraad
6 : Paasbroden t.b.v. #Travel - Roemenie
7 : Omzien naar elkaar
8 : Agenda 2018
9 : Uitgaande activiteiten Mozaiek WorshipGrow! Voorjaar 2018

Vandaag zijn de nieuwe flyers van de Grow!-avonden uitgedeeld. We hebben weer een breed aanbod van activiteiten samengesteld waarbij we je willen helpen te groeien in je relatie met God, in je persoonlijke ontwikkeling, in je relaties, binnen je omgeving etc. 
Kijk snel in de flyer of op www.mozaiek0318.nl voor het actuele aanbod en meld je aan!

De GROW!-avonden starten om 19.30 uur met koffie en thee in de Basiliek, waarna om 20 uur de verschillende programma’s zullen aanvangen.
 


Kingdom Come Weekend | 13 en 14 april
Heb jij het zelf ook al ervaren? Steeds meer mensen komen verwachtingsvol naar onze Kingdom Come avonden. Kingdom Come is een avond van intense aanbidding en gebed. Het is een avond waarin we simpelweg willen zingen en bidden: "Heer, doe ons toch uw heerlijkheid zien" (ex. 33:18)

Kingdom Come begon ooit in Holy Trinity Brompton, de “Alpha cursus kerk” in hartje London. De bekende worship leader Tim Hughes werd door zijn vriend Pete Greig uitgedaagd om samen te komen voor gebed en aanbidding, met dit simpele verlangen, Gods Koninkrijk te zien doorbreken in onze wereld. Binnen de kortste keren ging de visie van Kingdom Come de hele wereld over, en bereikte het ook Mozaiek0318 in Veenendaal.
 
We vinden het onwijs gaaf dat we nu, naast onze reguliere Kingdom Come avonden, een heel Kingdom Come weekend mogen aankondigen, met Pete Greig zelf. Pete, schrijver van o.a. Als God zwijgt en Dirty Glory, is naast voorganger van Emmaus Road ook leider van de internationale 24/7 prayer movement. Door zijn passie worden er wereldwijd 24/7 prayer rooms geopend. 
 
Op vrijdagavond 13 april is er vanaf 19:30 een openbare samenkomst in de grote zaal waarin Pete zal spreken over gebed en de visie achter 24/7 prayer. Er is ook veel ruimte voor aanbidding o.l.v. Mozaiek Worship. We verwachten, naast veel Mozaiekers, ook veel gasten vanuit het hele land. Op zaterdag 14 april is er van 10 uur tot 16:00 uur een speciaal (en besloten) programma exclusief voor de vrijwilligers van Mozaiek0318. Aan het eind van de middag vanaf 16:00 uur is er, onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje, een speciaal moment van waardering voor alle mensen die zich inzetten voor Mozaiek0318. Mis deze bijzondere dag van bemoediging niet.
 
Omdat we zaterdag 14 april in de kleine zaal zullen samenkomen zijn we genoodzaakt om bij (hopelijk) teveel aanmeldingen uit te wijken naar een andere locatie! We willen je daarom nadrukkelijk vragen zo spoedig mogelijk op te geven.
 
Voor meer informatie en opgaven klik dan op Kingdom Come Vrijdag 13 april of Kingdom Come Zaterdag 14 april
  
De toegang is voor beide dagen gratis. We zullen wel een collecte houden. 


 


Kokers gezocht voor ons Cateringteam
Lekker samen eten, dat vinden we allemaal leuk! Voor een aantal van onze activiteiten is de gezamenlijke maaltijd dan ook een onmisbaar onderdeel. Denk bijvoorbeeld aan de Alpha-cursus... Om als cursisten vertrouwd met elkaar te raken en mooie groepsgesprekken te voeren is het essentieel om elkaar te leren kennen. Dat kan in een ongedwongen sfeer door met elkaar een maaltijd te houden. Dit hebben we niet zelf bedacht: als we in de Bijbel kijken dan zien we dat Jezus regelmatig met mensen optrekt en met hen eet. 
Je zult begrijpen dat de maaltijden niet zomaar op tafel komen te staan. Hier zijn mensen voor nodig die het leuk vinden om iets lekkers te bereiden. Graag komen we met je in contact als jij je hierin herkent. Stuur een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl onder vermelding van 'koken'. 
Je naam komt dan in een database en zodra we kokers nodig hebben krijg je van ons een bericht. 


 


Mozaiek Kids

Mozaiek Kids
YES!! We zijn gestart met ons nieuwe kinderwerk!! Wat ontzettend gaaf om te zien hoeveel kinderwerkers betrokken zijn binnen ons kinderwerk en oog hebben voor elk kind dat komt bij Mozaiek Kids. Ondanks dat er al veel mensen dienen bij onze kids, hebben we nog wel 50 kleine groepsleiders nodig! We willen vooral ouders uitnodigen om betrokken te zijn in het kinderwerk, zodat je betrokken bent bij je eigen kind en zijn/haar geloofsleven en gemakkelijker de mogelijkheid hebt om in jullie gezinsleven dieper op de inhoud door te gaan. 

Brengen en halen van je Kids 
Brengen en halen is ten opzichte van ons vorige kinderwerk veranderd en willen we graag nog een keer onder de aandacht brengen. We willen graag aan jou, als ouder, vragen om alle kinderen van de crèche tot en met groep 7 zelf te brengen EN te halen! Je kind mag je 20 minuten voor de dienst brengen en graag direct na de dienst op halen. Kinderen lopen niet zelf terug en ook niet met andere mensen. Deze keuze hebben we gemaakt voor de veiligheid van elk kind. Voor kids uit groep 8 en de 1e klas geld dat zij samen met ouders afspreken waar zij elkaar zullen treffen na de dienst. 

1e klassers welkom!! 
Zit jij in de 1e klas van het voortgezet onderwijs? Vind je het leuk om in gesprek te gaan met jouw leeftijdsgenoten over het geloof? Dan willen we jou iets speciaals aanbieden!! Voor tieners uit groep 8 en de 1e klas hebben wij een speciale kinderdienst tijdens de ochtenddiensten. Op de 1e en 2e zondag van de maand zijn jullie welkom in de taverne. Hier zullen jullie leuke spellen met elkaar doen, aan de hand van de Bijbel in gesprek gaan elkaar en nog veel meer! De 3e zondag van de maand zal je in de volwassendienst zitten bij jouw ouders. De 4e zondag is de talentenzondag waar jij ook welkom bent! Er worden verschillende workshops aangeboden waar jij een keus in kan maken. 
We kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Muzikanten gezocht voor Kids worship!
We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die samen met kinderen God willen aanbidden doormiddel van muziek. We zijn specifiek op zoek naar gitaristen, bassisten, pianisten en drummers. Wil jij je talent met ons delen en je inzetten bij de kids? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Uit alle aanmeldingen maken we een selectie, voor wie we audities zullen organiseren. Wil je meer informatie of je aanmelden, stuur dan een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl
Oudstenraad
In de maandelijkse nieuwsbrief van februari jl. hebben we jullie geïnformeerd over de veranderingen binnen de oudstenraad.
Daarin schreven we waarom deze wijzigingen nodig waren. Nog een keer kort samengevat:

•    De groei van onze gemeente vraagt ons regelmatig te bezinnen op de aansturing ervan, binnen de kaders die de Bijbel ons daarvoor aanreikt.
•    Na twee jaar als bestuurlijke oudstenraad (BOR) en een herderlijke oudstenraad (HOR) te hebben gefunctioneerd, waarbij wij samen de centrale oudstenraad (COR) vormden, ervaren we nu dat die uitsplitsing binnen de oudstenraad niet meer nodig is.
•    Vijf van de elf oudsten hebben aangegeven, na afloop van hun eerste termijn van vier jaar (medio 2018),  als oudsten te willen stoppen.
•    Wij vinden dat het goed is om te kijken of de oudstenraad meer een afspiegeling kan gaan vormen van de leeftijdsopbouw binnen onze gemeente.

Inmiddels zijn er 14 mensen benaderd om met ons het proces in te gaan om te bidden en te onderzoeken of een mogelijk oudstenschap iets voor hen kan zijn, waarbij het doel is om uiteindelijk 5 nieuwe oudsten aan te mogen stellen.
Afgelopen woensdag hebben we voor deze groep een informatieavond gehouden waarin wij verteld hebben hoe wij, vanuit Bijbels perspectief en gezien de ontwikkelingen binnen de gemeente, het oudstenschap binnen Mozaiek0318 de komende jaren zien.
Deze week gaan deze broers en zussen, in afhankelijkheid van onze God, onderzoeken of zij zich kandidaat zullen stellen.
Het vervolg van het proces is dat er individuele gesprekken zullen plaatsvinden met hen die zich kandidaat hebben gesteld. 
Deze gesprekken moeten eindigen in een definitieve keuze van kandidaten die wij gaan voordragen aan de gemeente. 
Graag jullie gebed voor inzicht en wijsheid om de juiste keuzes te maken.
 


Paasbroden t.b.v. #Travel - Roemenie

Heb je al een paasbrood besteld bij We are Young #Travel? Je kan ze nog bestellen tot 25 maart , klik dan hier.
Je kan je bestelde paasbroden ophalen op zaterdag 31 maart tussen 10.00 – 17.00 uur in @home of rondom de paasdiensten in de Basiliek.
Bedankt voor je steun!
 
Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!
Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318.
Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week. 
 
Agenda 2018

17-03-2018 Les tijdens Academie van Muziek en Theologie
18-03-2018 Samenkomsten met Kees Kraayenoord
20-03-2018 Uur van Gebed
21-03-2018 Bidden met de zieken
21-03-2018 GROW - Introductie maart 2018 tweede avond
21-03-2018 GROW - Bijbelstudie 3
21-03-2018 GROW - Sedermaaltijd
25-03-2018 Samenkomsten met Cees van Harten (opdragen)
25-03-2018 We are Young #Connect
27-03-2018 55+ bijeenkomst (ochtend)
27-03-2018 Uur van Gebed
30-03-2018 Goede Vrijdag


Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.
Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship


1 april – Tweede Exloërmond
Bandconcert Mozaiek Worship
 
2-6 april – Skegness (Groot Brittannië)
Aanbidding leiden tijdens de Spring Harvest Conferentie met Mozaiek Worship
 
12 mei – Strandheem Festival
Bandconcert Mozaiek Worship
Copyright © 2018 Mozaiek0318, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deel/gast bent van Mozaiek0318 of omdat u zich heeft ingeschreven via de website www.mozaiek0318.nl