Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 17 juni 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Grow | 20 juni
  2. Dopelingen 24 juni
  3. Voorstellen nieuwe oudsten
  4. L2M kids | 23 juni
  5. Omzien naar elkaar
  6. Agenda 2018
  7. Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship


Grow | 20 juni

Op woensdag 20 juni ben je van harte welkom bij de laatste GROW!-avond van dit seizoen. We hebben een mooi programma samengesteld voor deze avond! Zo kun je aanschuiven bij de derde avond Bijbelstudie uit een serie van drie over ‘het Koninkrijk van God’ (door Willem Ouweneel). Daarnaast kun je je ook aanmelden voor een avond over Pleegzorg of over het thema Bijbel en Wetenschap (2e avond uit serie van 2). Via onze website kun je je aanmelden voor één van deze laatste onderwijsactiviteiten voor de zomervakantie. 

Als GROW!-team bedanken we iedereen die door zijn of haar komst heeft bijgedragen aan een serie geslaagde onderwijsavonden. Ook volgend seizoen, een nieuw GROW!-blok start begin oktober 2018, ben je weer van harte welkom om samen met vele anderen te groeien in geloof.Dopelingen 24 juni

Volgende week zondag hebben we twee doopdiensten. Deze mensen laten zich volgende week dopen. Lees hun getuigenissen nu online.

9.00 uur    
Harry Offereins
Wim van Middendorp
Annette van Middendorp
Liesbeth Rozemuller
Elco den Oudsten
Christine Berger
    
11.45 uur    
Mariska Driessen
Jet Heijstek
Anne Heinen 
Thimo Swieringa
Suzanna van der Ham
Emilie de BruijckereVoorstellen nieuwe oudsten

Zondag 10 juni hebben we in de tweede dienst Bert Bosscha, Freek en Carola Twilt ingezegend als oudste van Mozaiek0318. Zij stellen zich graag even voor.

Freek en Carola Twilt
Afgelopen zondag mochten we op het podium staan om ingezegend te worden als nieuwe oudsten van onze gemeente. Velen zullen ons niet, of niet goed kennen. Daarom willen we ons graag aan jullie voorstellen. Wij zijn Freek en Carola Twilt. We hebben drie lieve, prachtige kinderen: Daphne (21), Stan (18) en Jurre (14) en wonen met veel plezier in een heerlijk huis in het centrum van Veenendaal. In het dagelijks leven is Freek werkzaam binnen een chemisch bedrijf en Carola vervult diverse functies binnen de GGZ. We verruilen Veenendaal regelmatig voor een paar dagen Zeeuws-Vlaanderen waar we lekker kunnen uitwaaien en relaxen. We zijn ongeveer vier jaar deel van Mozaiek0318. In het begin in de Veenendaalhal, (die al snel te klein werd, net als de Shelter daarvoor).  Nu zien we dat ook in de Basiliek de groei nog steeds doorgaat. In acht jaar tijd van 40 mensen naar een paar duizend.. De groei is erg hard gegaan. Bijzonder! We worden bemoedigd, geraakt en enthousiast van wat we zien en horen: hoe God onze kerk gebruikt om Zijn liefde kenbaar te maken. Door muziek, door het Woord en door het omzien naar elkaar. Mensen horen, voor het eerst of opnieuw, van Jezus' liefde voor hen. We zijn enthousiast over Mozaiek0318 omdat Mozaiek0318 een kerk is die de lokale gemeenschap wil dienen, "handen en voeten" wil geven aan ons geloof, wil uitreiken naar de mensen om ons heen. We vinden het prachtig om te zien dat dit op zoveel verschillende manieren zichtbaar wordt. We gaan niet naar de kerk maar we zijn de kerk! En daar worden wij enthousiast van!
 
Toen ons de vraag gesteld werd om na te denken over het oudstenschap, hebben we, na veel bidden en praten, volmondig "ja" gezegd omdat we geloven dat God een bijzonder plan heeft met Mozaiek0318. We willen graag onze gaven en talenten inzetten om, samen met de anderen oudsten, de koers te bepalen en de gemeente te dienen in de komende jaren. Onze trouwtekst is Psalm 33:20-22 waar o.a. staat dat God onze hulp en ons schild is en wij op Zijn heilige Naam vertrouwen. Dat geldt zeker voor deze taak die we in vol vertrouwen op Hem mogen vervullen. We zien uit naar wat God de komende jaren gaat doen, in en door Mozaiek0318 heen. 

Bert Bosscha
‘’Welkom’’! Dat is het woord dat voor mij het beste past toen ik voor het eerst bij Mozaiek0318 naar binnenstapte. Wij voelden ons enorm welkom en dat merk(t)en wij iedere zondag weer opnieuw. Wat een mooi uitgangspunt: een kunstwerk van gebrokenheid…. Gebroken, maar niet onbruikbaar, en zo samen een kunstwerk vormen met mensen van wie we houden, daarmee God onze liefdevolle Vader aanbidden en onze omgeving dienen. Na drie keer de gemeente te hebben bezocht konden we 3 jaar geleden onze zoektocht stopzetten en hebben wij besloten om niet meer weg te gaan.
Ik ben getrouwd (volgende week al 25 jaar) met Hildegard. Samen hebben wij vier prachtige kinderen en een schoonzoon. Sara van 22 jaar, inmiddels een jaar getrouwd met Guido Dekker, Henrike van 20, Thijs van 15 en Daan van 12 jaar. Wij wonen in Amersfoort. 

Al enige tijd mag ik binnen Mozaiek0318 meedraaien in het gebedsteam wat ik met veel liefde en toewijding doe. Dat ik nu binnen het oudstenteam deze gemeente mag dienen vind ik een enorm voorrecht. Deze nieuwe stap is ook een spannende stap. Maar ik weet dat ik het niet alleen hoef te doen, God is voor ons, naast ons en altijd om ons heen. Als je mij tegenkomt en meer wil weten, sta ik altijd open voor een gesprek.


 L2M kids | 23 juni


 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten  van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship

•    23 juni - Hardenberg
Bandconcert Mozaiek Worship