Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 14 mei 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 15 mei 2022
  2. Reminder: inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 15 mei 2022
  3. Nieuwe teamleiders voor Alpha
  4. Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022
  5. Schoonmakers gezocht!
  6. KidsConnectavond | vrijdag 20 mei 2022
  7. GROW Thema avonden | Doorbreek polarisatie met hoopvol herstel
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 15 mei 2022

Morgen, zondag 15 mei, is Nelinda Troost spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4.

Reserveren van tickets 
Ondanks dat alle maatregelen rondom corona zijn losgelaten blijven we voorlopig werken met tickets voor onze diensten. Op deze manier voorkomen we dat de diensten té vol worden. De tickets zijn te reserveren via onze website. Voor de crèche en kinderdienst zijn geen tickets nodig. We zien er naar uit om elkaar zondag zowel live als online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie over helden uit de Bijbel, deze week gaat het over Noach. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Reminder: inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 15 mei 2022

Reminder: morgenochtend voorafgaande aan onze beide diensten wordt er kleding ingezameld voor de kledingbank in Veenendaal. Door de extra afname van de gevluchte Oekraïners is er behoefte aan extra kleding. Kinder-, dames - en herenkleding alles is bruikbaar. Ook schoenen zijn welkom! Voorwaarde is dat de kleding en schoenen nog goed zijn. Vraag je dus af of je de kleding en schoenen zelf nog kunt dragen en zorg dat alles wat je inlevert schoon en netjes is. Nieuwe teamleiders voor Alpha

Tijdens de Alpha Team Night op woensdag 11 mei jl. heeft Frans van Tuijl na jaren het stokje van teamleider overgedragen aan Karl Pulleman en Gerrit Zeevat.

Frans: "Voor mij blijft de Alphacursus een avontuurlijke reis waarin we samen groeien in onze relatie met God en met elkaar, een groeiend verlangen welke nooit meer stopt, daar wil je toch bij horen."

Gerrit: "Esther (mijn vrouw) en ik, zijn in 2019 deel geworden van Mozaiek0318. Vanaf het begin hadden we het verlangen om ons actief in te zetten en zo ook sneller andere delen te leren kennen, omdat Mozaiek0318 best heel groot is en het nog een uitdaging kan zijn om verbinding te krijgen. Samen met Karl Pulleman mag ik nu de coördinatie van Alpha oppakken en zullen wij het ‘stokje’ overnemen van Frans van Tuijl. Vanuit de Bijbel lees ik dat God door mensen heen wil werken. We mogen met elkaar vorm en kleur geven aan ‘het mozaïek’ en hoe mooi is het als we via de Alpha cursus onze medemens kennis kunnen laten maken met Jezus en zijn levensveranderende boodschap! Daar wil ik graag onderdeel van zijn."

Karl: "Circa 20 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de Alpha cursus. Door de jaren heen heel veel mensen mogen ontmoeten. Vele levensverhalen voorbij zien komen. Wat ik heb mogen leren dat ik met al mijn tekortkomingen met mensen mee mag lopen, om te vertellen over Jezus en te getuigen over Hem. Tegelijk leer en groei ik ook iedere Alpha in mijn eigen persoonlijke relatie met Jezus. Het is dus niet alleen geven maar ik maar ook ontvangen en leren in relatie. Alpha geven is een rijke bediening". 

Van links naar rechts: Gerrit Zeevat, Frans van Tuijl, Karl Pulleman

Wil je meer weten over Alpha of heb je interesse om te helpen bij een cursus? Ga dan naar onze website of stuur een e-mail naar contact@mozaiek0318.nlKom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022

Aanstaande 25 juni wordt de Muskathlon@home georganiseerd, waar we vanuit verschillende Mozaiek gemeenten in beweging willen komen voor Mozaiek Kenia. De Muskathlon@home is een landelijk evenement waarbij je een sportieve prestatie levert om geld in te zamelen, vanuit huis of ergens in jouw omgeving. Misschien heb je het op de socials al voorbij zien komen of in de dienst iets over gehoord, maar heb je nog veel vragen. 

Wat is het doel van de Muskathlon@home?
Dit jaar kan je via Compassion meedoen voor ons project Mozaiek Kenia. Onze doel is om 300 gezinnen in Marsabit Kenia te voorzien van zonne-energie, zodat de kinderen daar ‘s avonds licht hebben om bijvoorbeeld hun schoolwerk te doen. Hiervoor is ongeveer 40.000 euro nodig.

Wat kan ik doen voor de Muskathlon@Hhome?
Daar waar de reguliere Muskathlon vaak behoorlijke fysieke prestaties vraagt, is de Muskathlon@home voor iedereen toegankelijk: De deelnemer bepaalt zijn eigen ‘sportieve’ doel. Van tien keer de gang op en neer met een rollator of vijf keer een rondje om het huis op een driewieler tot een triatlon of (halve) marathon, wandeltocht, fietstocht, skaten of suppen. 

Is het individueel of kan ik ook met een groep meedoen?
Je kunt je individueel inschrijven. Natuurlijk kan je ook samen met vrienden hetzelfde doel hebben en gezamenlijk je prestatie leveren. Wil je graag meedoen, maar vind je het leuk om dit met anderen te doen? We kunnen je ook in contact brengen met andere deelnemers met hetzelfde doel als jij. 

Hoeveel geld moet ik ophalen om mee te kunnen doen?
Er is geen minimumbedrag om mee te mogen doen. Je kan vooraf een streefbedrag invullen wat voor jou haalbaar is. Daarnaast zorg je door mee te doen voor bekendheid van het project.

Hoe doe ik mee?
Je kan je aanmelden via de website van Mozaiek Kenia. Hier staat meer informatie over het doel en hoe je je kan inschrijven bij het team van Mozaiek0318. Wil je voordat je meedoet meer weten? Stuur een e-mail naar muskathlon@mozaiek0318.nl .Schoonmakers gezocht!

Laat jij Mozaiek weer shinen? Ben jij het type 'laat mij maar achter de schermen hard werken!' of 'ik hoef niet op de voorgrond'? Dan is dit jouw kans om te dienen binnen Mozaiek0318. Het schoonmaakteam zorgt elke zondag met een glimlach voor schone en frisse toiletten en heeft nog een paar plekken vrij.

Wil jij één van die plekjes vervullen of wil je er meer over weten? Stuur dan een mailtje naar contact@mozaiek0318.nlKidsConnectavond | vrijdag 20 mei 2022

Vrijdag 20 mei is er weer een KidsConnectavond in Mozaiek Centrum. Het thema van die avond is: American Party! Dus kom gezellig in de kleuren van de Amerikaanse vlag en dan maken we er met elkaar een tof feestje van!

We beginnen om 19.30 uur, maar je kunt al vanaf 19.15 uur naar binnen. Om 21.00 uur is de avond weer afgelopen. Ben jij er ook bij? Vul dan snel dit formulier in! Je vrienden en vriendinnen zijn ook welkom, maar ze moeten zich dan ook wel even aanmelden.GROW Thema avonden | Doorbreek polarisatie met hoopvol herstel

‘Sta op!’ om daadwerkelijke verbinding te zoeken met wie God op je pad brengt om vervolgens samen, maar ook weer alleen, de verrassende weg van Jezus te ontdekken. Wie kan zich de preek eind vorig jaar nog herinneren van Joël Boertjens, voorganger Mozaiek020, over polarisatie? Nu willen we nog verder verdiepen. Tijdens drie interactieve avonden (24 mei, 7 juni en 21 juni) worden jullie meegenomen in de geschiedenis van ‘Filippus en de eunuch’ en de betekenis voor nú. De avonden volgen de indeling van het boek waarin drie hoofdstukken wordt geschreven over verbinden, drie over volgen en drie over vrucht dragen.

De avonden bevatten inspirerend onderwijs, herkenbare voorbeelden en individuele- en groepsopdrachten. Met behulp hiervan ontdekken we hoe we verbinding leggen binnen én buiten onze eigen bubbel, hoe het volgen van Jezus herstel brengt voor jezelf én voor anderen en hoe de Heilige Geest vrucht geeft, dwars door onze gebrokenheid en pijn heen.

De avonden starten om 20.00 uur en duren tot circa 22.00 uur. Locatie is Mozaiek Centrum.

Kilk hier voor meer informatie en aanmeldenFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een huwelijk aankondigen.

Huwelijk
Op 14 mei 2022 trouwen Jonathan Kuiper en Arieke Blom in de Broederpoort in Kampen. We wensen hen een feestelijke ceremonie toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser