Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 25 september 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en Livestream | zondag 26 september
  2. Let's hang out | 26 september @Mozaiek Centrum
  3. Vloggers gezocht
  4. WAY event | Dare to Follow | 3 oktober
  5. Gebeds2daagse voorgangers Mozaiek
  6. Vacature Coordinator Care en Serve
  7. Ontdek het gemak van de Mozaiek app
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten en Livestream | zondag 26 september

Morgen, zondag 19 september, is Arjen ten Brinke spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen t/m 1e klas. Ook hiervoor is een ticket nodig. We zien er naar uit elkaar zondag te ontmoeten! De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 09.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Komende weken gaan we samen met Ollie en Sophie op ontdekking door Gods schepping. God heeft alles zo wonderlijk en bijzonder gemaakt! Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden.
De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens de livestream collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Wist je dat je ook heel eenvoudig via de Mozaiek app kunt doneren aan onze gemeente? Ook handig als je bij één van onze diensten aanwezig bent. Let's hang out | 26 september @Mozaiek Centrum

Hey leuke jongere, wij hebben weer iets nieuws voor je! De WAY Hangout opent op morgen (26 september) voor het eerst haar deuren.

Na de dienst van 11.00 uur kun je in het Mozaiek Centrum samen napraten, chillen en spelletjes spelen. Het Mozaiek Centrum is vlakbij De Basiliek.

Je bent er dus zo! Ook als je geen ticket voor de dienst had ben je welkom. Kom jij ook?!Vloggers gezocht

Wij zijn op zoek naar VLOGGERS van alle leeftijden! Van het kinderwerk tot aan hulpvragen die binnenkomen bij onze Serve pijler, er gebeurt veel binnen Mozaiek0318. Dit willen we meer zichtbaar maken door middel van korte vlogs. Deze vlogs gebruiken we vervolgens voor social media of we tonen ze bijvoorbeeld voorafgaand aan de (live) diensten.

Ben jij deel van Mozaiek0318 en weet je hoe je vlogs filmt & edit!?! Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar contact@mozaiek0318.nl. Stuur daarin ook een recent vlogje mee. Help ons om Mozaiek0318 nog meer zichtbaar te maken!WAY event | Dare to Follow | 3 oktober

Op 3 oktober hebben wij een super toffe avond voor onze jongeren! Dan organiseren wij onze allereerste aWAYke night. Deze avond is voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Esmee spreekt over het thema DARE TO FOLLOW. Natuurlijk is ook de WAY band aanwezig om met jou te worshippen en we sluiten de avond af met een vette afterparty met DJ.

Zien we jou op 3 oktober? 

Het is van 19.30 tot 21.30 uur, de locatie is De Basiliek in Veenendaal.Gebeds2daagse voorgangers Mozaiek

Op donderdag 9 en vrijdag 10 september zijn alle Mozaiekvoorgangers met hun partners twee dagen naar een locatie in Elspeet geweest. Inmiddels hebben alle Mozaiek gemeenten samen 11 voorgangers, dus inclusief de partners waren we met 22 mensen.

In deze dagen, aan het begin van dit nieuwe seizoen, hebben we tijd genomen om God te aanbidden, om samen te bidden, elkaar beter te leren kennen en samen te zoeken naar Gods leiding voor onze gemeenten. Door het vieren van het avondmaal hebben we ons opnieuw verwonderd over de liefde van Jezus: Zijn lijden, sterven en Zijn opstanding. Het fundament van ons persoonlijk leven en van ons als kerk. Tijdens deze dagen stond met name Psalm 85 centraal, een Psalm waarin verleden, heden en toekomst samenkomen. Het waren hele goede en bemoedigende dagen. Door bijbelteksten, woorden die uitgesproken werden en beelden die we mochten ontvangen zijn wij persoonlijk maar ook als kerk bemoedigd en aangemoedigd.

Terugkijkend geloven we dat deze dagen waren bedoeld om elkaar beter te leren kennen (een aantal mensen kenden elkaar nog helemaal niet), om persoonlijk bemoedigd en aangemoedigd te worden (God heeft heel liefdevol zaken aangereikt en mensen persoonlijk aangesproken) en om richting te ontvangen voor onze gemeente. We hebben de overtuiging, vanuit het die besef dat Jezus het hoofd van Zijn lichaam, de kerk is (Col.3:19) dat we mogen uitzien naar veel meer van wat God wil doen, met goede aandacht voor en verdere ontwikkeling van de bestaande lokale gemeenten (zeker nu we gelukkig ook weer fysiek bij elkaar mogen komen), start van meer nieuwe gemeenten en impact via onze online mogelijkheden. Dat betekent ook dat we verder nadenken over de aanpassing van onze organisatie.

Om iets te delen van wat we met elkaar hebben beleefd geven we twee reacties door.

Daniëlle Hop (Mozaiek033):
Het was zo bijzonder om als één van de partners de gebeds2daagse te mogen meemaken. Ik was zo onder de indruk dat ik er graag een klein stukje over wil delen. Prachtig om luisterend te bidden voor onszelf en onze gezinnen. Want hoe kan je een gemeente leiden als je niet voor je eigen gezin kan zorgen? Wat een eerlijke gedachte. Een groot deel van de tweedaagse mochten we luisteren naar wat God ons te zeggen had voor Mozaiek het komende jaar. Donderdagavond hebben we samen avondmaal gevierd en benoemd wat Jezus voor je betekent. De volgende dag bidden en danken voor de gemeente waar je vandaan komt, ze zegenen en indien nodig mensen vergeven, mooi en kwetsbaar. Later op de ochtend bidden voor alle kerken in Nederland, voor eenheid, voor Liefde en voor herstel. Tenslotte werden alle voorgangersparen per gemeente in het midden gezet en gezegend.

Jarno Zange (Mozaiek071):
Mijn ervaring van deze 2 dagen is: heerlijk en eerlijk. Ik heb veel ruimte ervaren en ongedwongenheid met tegelijkertijd verlangen naar wat God wil doen. En veel gezelligheid, openheid en verbondenheid. Gaaf om elkaar beter te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Wat mij het meest heeft geraakt is dat het begint in je gezin, daar ligt de eerste prioriteit, en dan bouwt God door de kracht van zijn Geest de kerk van Jezus waarvan Hij in Zacharias 2 aangeeft dat er geen muren omheen moeten komen omdat het zo groot is. Al die gezinnen en individuen samen die vol liefde in verbinding staan met elkaar en met de mensen om hen heen. Daar is plaats voor iedereen! Mag dat het ‘nieuwe gezicht’ van de kerk in Nederland worden? Misschien wel zoals God het ziet vanuit hemels perspectief. #GodvangeneratiesVacature Coordinator Care en Serve

Voor misschien wel onze belangrijkste bedieningen, Care & Serve, zijn we op zoek naar een Coördinator. In deze functie ben je verantwoordelijk voor en geef je direct leiding aan de teams van Care en Serve. Je kent het speelveld van (professionele) hulpverlening en draagt actief bij aan een cultuur waarin Mozaiekers aandacht hebben voor elkaar en elkaar helpen. Het betreft een betaalde functie van 0,4 fte. 

Voel jij je geroepen om deze bediening binnen Mozaiek0318 te vervullen? Bekijk hier het volledige functieprofiel. Je kunt nog reageren tot en met zondag 3 oktober. Ontdek het gemak van de Mozaiek app

Maak jij al gebruik van onze Mozaiek app? Heb jij 'm al op je telefoon staan? Via de AppStore of Google Play store kun je de (vernieuwde) Mozaiek app downloaden, zoek hierbij op Mozaiek of Mijn Mozaiek. Je kunt dan eenvoudig tickets voor de dienst reserveren, maar ook makkelijk doneren tijdens het collectemoment. Klik onderin de app op het icoontje met het handje en hartje, kies je Mozaiek gemeente en vervolgens het bedrag dat je wilt doneren.

Daarnaast kun je je eigen gegevens inzien en eventueel wijzigen, contact zoeken met mede-Mozaiekers, het laatste nieuws lezen  en preken terugluisteren. Ben je deel van een team of een L2M groep binnen onze gemeente of volg je een cursus? Dan kun je via de app ook eenvoudig met elkaar communiceren.

De app is door iedereen te gebruiken. Voor sommige functies is een login vereist, dit is dezelfde login als voor Mijn Mozaiek. Op onze website vind je meer informatie en de links om de app te downloaden. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen en een huwelijk aankondigen.  

Geboorte
Op 10 september 2021 is Kailyn Lokhorst geboren. Zij is de dochter van Richard en Alinda en het zusje van Travis. Het gaat goed met hen allen.

Huwelijk

Op 28 september 2021 trouwen Sarah Nash en Joey Kramer in de Opstandingskerk in Houten. Voorganger is Cees van Harten. We wensen hen een mooie, feestelijke dag toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser