Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 14 november 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 15 november | Onze Vader in...
  2. Gezocht: team voor Online Prayer Course
  3. Bericht vanuit Haïti | Alice en Ronald Philippo  
  4. Iedere werkdag nieuwe Mozaiek Podcast
  5. Meld je aan voor Alpha Online
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Livestream zondag 15 november | Onze Vader in...

Aanstaande zondag spreekt Arjen ten Brinke tijdens onze livestream over het thema 'Onze Vader in...', als onderdeel van onze themaserie 'Bidden, leren van Jezus'. 

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie (let op: dit is een herhaling, vanaf 13 december komen er weer nieuwe afleveringen). Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Gezocht: team voor Online Prayer Course

Dit najaar staat tijdens onze diensten/livestreams het thema 'Bidden, leren van Jezus' centraal. Hierbij gebruiken we het gelijknamige boek van Theo van den Heuvel. Begin oktober was er het Bijbel leesplan ‘Alleen in de Stilte’, dit leesplan kun je overigens nog steeds volgen via YouVersion. 

Inmiddels liggen er ook plannen voor het aanbieden van de online Prayer Course klaar. Deze cursus is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Alpha en 24-Prayer. De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes, met bijbehorende gespreksvragen voor elke (online) bijeenkomst. Deze cursus is een fantastische ontdekkingstocht naar de waarde van gebed, biedt handvatten voor hoe te bidden en daagt uit om te groeien in gebed. 

Om de cursus daadwerkelijk te kunnen starten zijn we op zoek naar een enthousiast team. We zoeken een aantal mensen die de cursus willen organiseren en opzetten en daarnaast gespreksleiders om de cursus te leiden. Wil jij hieraan bijdragen? Stuur dan een mailtje naar contact@mozaiek0318.nlBericht vanuit Haïti | Alice en Ronald Philippo  

Mozaiekers Alice en Ronald Philippo zijn betrokken bij een zendings- en ontwikkelingsproject op Haïti. Een land wat niet zonder gevaar is. Er zijn veel berovingen, beschietingen, kidnappingen enz. Toch heeft God tot hun hart gesproken en voelen ze zich geroepen om er ieder jaar naar toe te gaan. Vanwege Covid19 lukte dat helaas niet in maart, maar op dit moment zijn ze, samen met Tineke Koekoek, in Haïti en was deze hele reis een grote stap in geloof. Graag delen ze hun verhaal met ons:
 
"Gezien de tijd waarin we leven, besloten wij om op het laatste moment te boeken, aangezien we de reis van maart nog voor ogen hadden. Alles stond toen gepakt en bezakt en waren we klaar om te gaan. Toen we 2 dagen voor vertrek hoorde dat het luchtruim dicht ging ivm de covid. Nu, vijf dagen voordat we naar Haïti wilden gaan, waren alle vluchten vol. Toen we degene die onze vluchten altijd regelt vroegen eens in haar systeem te gaan kijken, bleek dat precies op dat moment dat zij keek er drie tickets nog beschikbaar waren. Dit hadden we nodig! Toen ze er een optie op nam zat het hele vliegtuig weer vol. Ongelofelijk wat een Gods wonder. Wij zagen dit als leiding van God om te gaan. Toen ging Frankrijk op 30 oktober in lockdown. Konden we nog wel vliegen? Ja hoor alles ging dicht, maar het luchtruim was open en we konden gaan!  Maar we moesten ons nog wel laten testen op corona, want we hadden een document nodig. Vlak voor ons vertrek om ons te laten testen, kregen we te horen dat de terugvlucht geannuleerd was. Het eerste vliegtuig wat dan weer zou vertrekken zou ruim 5 weken later zijn. Dus dat zou betekenen dat we op 7 december weer aan de terugreis kunnen beginnen. 

Tjonge wat doe je dan? We baden ervoor en kregen vrede met de gedachte dat we niet voor twee maar voor vijf weken zouden gaan. Alleen de test kon ons nog stoppen. Maar ook hierin vertrouwden we volledig op onze Heer en Heiland. Alles stond klaar voor vertrek en vijf minuten voordat we naar Parijs zouden gaan met de auto (00.30 uur ’s-nachts), om vanuit daar te vliegen naar Haïti kregen we de uitslag. Alle drie negatief. God komt altijd op tijd! Wow God heeft vast een heel bijzonder plan met deze reis en we kunnen veel mensen van de liefde van Jezus liefde vertellen. Dit wonder van God kunnen we hier vertellen maar ook aan de mensen in Ca-Ira. God heeft alles in Zijn hand. En we hebben niet voor niets drie tickets gekregen! 

Willen jullie bidden voor onze reis, ons verblijf, voor veiligheid, bescherming en dat God tot zijn doel mag komen met deze reis. Bij het inchecken in Parijs hoorden we dat de terugvlucht nog bekeken moet gaan worden en dat mogelijk 7 december niet door kan gaan, echter wij vertrouwen volledig op Jezus en op wat staat in Jozua 1:9 Vergeet niet wat Ik tegen je heb gezegd: Wees vastberaden en vol vertrouwen! Wees dus nooit bang. Want Ik, je Heer God, ben met je, waar je ook gaat. Dit houden we voor ogen en houden we vast tijdens onze gehele reis."Iedere werkdag nieuwe Mozaiek Podcast

Beluister jij onze dagelijkse podcasts? Laat ons weten wat je ervan vindt!

Ook de komende week staat er iedere werkdag een Mozaiek Podcast rondom het thema 'Hoop voor vandaag' klaar op de websites van Mozaiek033, Mozaiek0318 én Spotify. De sprekers van de Podcasts zijn voorgangers én delen van Mozaiek033 en Mozaiek0318. 

We willen als Mozaiek in deze crisis blijvend verhalen van hoop delen en je bemoedigen. Veel luisterplezier!Meld je aan voor Alpha Online

Inmiddels zijn er een aantal Alpha Online cursussen gestart met cursisten uit het hele land. Wil je ook Alpha Online gaan volgen? Er is nog ruimte om mee te doen. Een aantal groepen op dinsdag- en donderdagavond zit in de startblokken, maar heeft nog 1 of 2 deelnemers nodig om daadwerkelijk van start te kunnen gaan. Ga naar de website voor meer informatie en/of om je direct aan te melden. Familieberichten

In de familieberichten van deze week aandacht voor Nathan van de Hoef (8 jaar). Vorige week donderdag 5 november is Nathan opgenomen in het ziekenhuis. Daar is geconstateerd dat hij diabetes heeft. Dat is ingrijpend voor Nathan en zijn gezin. Nathan zal de komende tijd moeten leren hiermee om te gaan. Gelukkig waren ze er snel bij en is Nathan zaterdag 7 november weer thuis gekomen. Nathan is de zoon van Wouter en Frieda van de Hoef en broer van Boaz, Levi en Micha.

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
donderdag 12 november 2020 GROW - Online thema-avond over steun / pleeg gezinnen
zondag 15 november 2020 Samenkomst / Livestream
Alpha
maandag 16 november 2020 Bidden voor en met Zieken
woensdag 18 november 2020 GROW - Introductie november 2020 eerste avond - Aanmelden niet meer mogelijk
donderdag 19 november 2020 GROW - Luisterend bidden (4) Online - Aanmelden niet meer mogelijk
zondag 22 november 2020 Samenkomst / Livestream
Alpha
maandag 23 november 2020 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser