Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 29 april 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!


 1. Kids Mozaiek0318
 2. Bedankt!!!
 3. Veense Alledagkerk
 4. Omzien naar elkaar
 5. Agenda 2018
 6. Uitgaande activiteiten Mozaiek WorshipKids Mozaiek0318
We zijn inmiddels 2 maanden bezig met het nieuwe kinderwerk en de eerste reacties zijn heel bemoedigend. 
 
Onze Kids pastor, Lisanne Koudijs: “We zijn heel enthousiast en dankbaar met hoe alles nu staat en loopt. We merken tot onze vreugde dat de groepen blijven groeien. Neem groep 1-2 als voorbeeld.  Nog maar twee maanden geleden hadden we rond 50 kids in de 1e dienst, nu zitten we aan de 70 (!), en in de 2e dienst nog zo’n zelfde aantal. We zijn echt ontzettend dankbaar dat we zoveel kinderen over Jezus’ liefde mogen vertellen. We merken alleen wel dat we echt tekort hebben aan kleine groepsleiders. Van onze kleine groepsleiders verwachten we eigenlijk niet meer (maar zeker ook niet minder) dan dat ze liefde en aandacht geven aan onze kinderen. Ze hoeven niets speciaals te kunnen of te doen, dan alleen er te zijn!" 
 
Hoeveel kleine groepsleiders heb je nodig? 
“We hebben totaal nog 70 kleine groepsleiders nodig verdeeld over de verschillende groepen. Zonder deze extra mensen is het voor ons niet haalbaar om elke zondag elke dienst vanuit onze visie kinderen te zien en lief te hebben met aandacht. Wij vinden het zo belangrijk dat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Gods liefde gaat uitdelen. Vind jij dat ook? Kom ons dan helpen!”
 
Wil jij helpen als groepsleider? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar contact@mozaiek0318.nl. Zo’n 370 mozaiekers zijn je al voorgegaan.

 


Bedankt!!!

Op zondag 22 april jl. vond de laatste bijeenkomst plaats van de in januari gestarte  voorjaarscursus van Alpha. 

In 12 Intensieve bijeenkomsten gingen wij, na eerst heerlijk met elkaar gegeten te hebben, in gesprek rondom onderwerpen als: “Wie is Jezus, waarom stierf Jezus, wie is de Heilige Geest, hoe leidt God ons?”.

Maar zonder een grote groep vrijwilligers hadden wij deze bijeenkomsten niet kunnen organiseren. De beheerder van het gebouw had in die koude maanden de ruimtes vooraf al behaaglijk warm en er stond iedere keer om 18.00 u. een warme maaltijd klaar voor de 36 deelnemers, de teamleden en inleiders. Tijdens de bijeenkomsten waren er gebedsondersteuners aanwezig en een grote groep bidders bad thuis voor de deelnemers en het team.
Wij willen dan ook alle kokers, bidders, bediening en de beheerder van het gebouw hartelijk bedanken voor hun maandenlange trouwe inzet.

We willen graag een paar quotes van cursisten met jullie delen: 
"na enkele cursusavonden dacht ik; wat doe ik hier, ik stop er mee! Er worden dingen verteld die ik gewoon niet kan geloven. Toch liet het mij niet los. Toen ik mij depressief voelde begon ik, geheel tegen mijn gewoonte in, te bidden. Ik kan niet precies beschrijven wat er daarna gebeurde maar die nacht sliep ik als een roos. 
De volgende dag kwam verschillende keren de zin in mijn gedachten: Ik houd van jou!". 

"Tijdens een heftige periode van verdriet en pijn volgde ik toch deze Alpha-cursus. Met de opeenvolging van onderwerpen raakte ik steeds meer overtuigd van Gods liefde voor mij en dat Hij mij nooit loslaat. Psalm 23 is echt werkelijkheid voor mij geworden!"

"Ik had al maanden last van pijn in mijn heup. Tijdens de avond waar het onderwerp - Geneest God ook nu nog?- werd besproken, werd er ook aangeboden om voor je laten bidden. Ik dacht "waarom zou ik voor mijzelf laten bidden, er zijn veel ernstiger zieken." Toch is er die avond voor mij gebeden en.....de pijn in mijn heup is weg!"

Team Alpha-cursus voorjaar 2018
Veense Alledagkerk

Al zo’n anderhalf jaar staan elke eerste en derde zaterdag van de maand de deuren van de Oude Kerk open voor een kort moment van bezinning. Een voorganger van een van de Veense kerken en gemeenten houdt een korte overdenking en er is ruimte voor stilte en muziek. Ook de onderlinge ontmoeting onder het genot van een kopje thee of koffie is een belangrijk element. Wilt u op zaterdag ontsnappen aan de drukte of kent u iemand die (weer) eens een korte dienst wil bezoeken, kom dan eens om 12.00 uur naar de Oude Kerk. U bent van harte welkom.

Data: 5 en 19 mei/2 en 16 juni/7 juli/1 en 15 september/6 en 20 oktober/3 en 17 november/1 en 15 december.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze site www.veensealledagkerk.nl. 
 
Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.
Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship

 

 • 12 mei – Strandheem Festival
  Bandconcert Mozaiek Worship
   
 • 19 mei - Opwekking Spiegeltent
  Accoustisch Concert Mozaiek Worship
   
 • 23 juni - Hardenberg
  Bandconcert Mozaiek Worship
Copyright © 2018 Mozaiek0318, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deel/gast bent van Mozaiek0318 of omdat u zich heeft ingeschreven via de website www.mozaiek0318.nl