Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 13 maart 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 14 maart | Gerald Troost
  2. Mozaiek in de 40 dagentijd | Bezoek de gevangenen
  3. Nieuwe Mozaiek gemeenten
  4. Worship & Prayer | 14 maart
  5. KidsConnect voor groep 5-8 | 19 maart
  6. Overweldigende opbrengst voor de lokale voedselbanken
  7. Goede Vrijdag en Pasen bij Mozaiek
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Livestream zondag 14 maart | Gerald Troost

Aanstaande zondag spreekt Gerald Troost tijdens onze livestream.

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Mozaiek in de 40 dagentijd | Bezoek de gevangenen

Komende week start er weer een nieuw thema binnen de 40 dagentijd. Deze week staan we stil bij de gevangenen. Gevangen zitten… dat kan heel letterlijk zijn. Gedetineerden die in een penitentiaire inrichting (gevangenis) zitten. Opgesloten in een zwaar beveiligd gebouw. Voor gedetineerden (en hun familie) is er vaak weinig perspectief. Een hoopvolle toekomst? Dat is niet zo vanzelfsprekend. Toch zijn er verhalen van hoop… gedetineerden die wél herstel in hun leven hebben ervaren. En bijna altijd omdat er mensen in hun omgeving waren die naast hen zijn gaan staan. 

'Ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe’ (Matteus 25:36). 

Ook deze week hebben we een aantal tips voor jullie om mee aan de slag te gaan binnen dit thema.

Tip 1: 
Jij kunt concreet helpen om gedetineerden nieuw perspectief te geven. Via de organisatie Gevangenenzorg Nederland – Geloof in Herstel zijn er prachtige mogelijkheden om als vrijwilliger betrokken te raken bij (ex)gedetineerden. Voor meer informatie kijk op www.gevangenenzorg.nl.

Tip 2: 
Voor mensen die gevangen zitten in een verslaving is stichting De Hoop een plek waar herstel kan plaatsvinden: “De Hoop helpt mensen op weg naar een nieuw leven. Betrokken, deskundige zorg mét een hoopvol toekomstperspectief.” Naast de professionele hulp zijn er diverse mogelijkheden om als vrijwilliger betrokken te zijn bij deze bijzondere bediening. Kijk maar voor informatie op www.dehoop.org.

Meer tips vind je op onze website

In de gevangenis in Zutphen zit een gedetineerde, een christen, die de 40 dagentijd wilde benutten om een klein beetje geld opzij te zetten om andere mensen te helpen. Hij zet zich in voor Kamp Moria op Lesbos. Klik hier voor dit prachtige doel en doneer!  

Naast alle artikelen en acties, willen we jullie ook elke dag (behalve op de zondag) een overdenking meegeven. Een fijn begin van de dag! Deze kun je lezen op onze social media kanalen, via de vernieuwde Mozaiek App en via onze website. Klik op de afbeelding hier rechts om de dagtekst van vandaag te lezen. Wil je een overzicht van alle dagteksten, klik dan hierNieuwe Mozaiek gemeenten

Vanaf het ontstaan van Mozaiek0318 is onze visie om nieuwe Mozaiek gemeenten te starten. Het is ons verlangen om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het bevrijdende Evangelie van onze Here Jezus Christus en om een plek te zijn waar je welkom bent zoals je bent.

In januari 2019 zijn we daarom gestart met Mozaiek033 (Nijkerk) en kort daarna in een aantal andere plaatsen/regio’s met de voorbereidingen voor de start van een Mozaiekgemeente. Zoals bekend is er vanwege covid-19 (nog) geen ruimte om daadwerkelijk te starten met het houden van samenkomsten. 

Dit heeft ons er niet van weerhouden om, binnen de mogelijkheden die er zijn, verder te gaan met de voorbereidingen voor de start van nieuwe Mozaiek gemeenten. Er zijn in diverse plaatsen (interim-)leidersteams aangesteld en er worden wekelijks online introductiecursussen gegeven aan mensen die erover nadenken om deel te worden van een Mozaiek gemeente.

Inmiddels hebben we de keuze gemaakt om in de volgende plaatsen/regio’s te starten met een Mozaiekgemeente:
•    010 (Rotterdam)
•    020 (Amsterdam ZO)
•    036 (Almere)
•    055 (Apeldoorn)
•    071 (Leiden, Katwijk, Rijnsburg e.o.)
•    0548 (Rijssen e.o.)
•    0521 (Steenwijk e.o.)

De keuze voor deze plaatsen/regio’s is soms tot stand gekomen doordat er een vraag kwam vanuit die plaatsen/regio’s en soms omdat wij daartoe zelf het initiatief namen. De begeleiding van deze (startende) gemeenten gebeurt vanuit Mozaiek0318. Wanneer er zal worden gestart met het houden van samenkomsten hangt onder meer af van de coronaontwikkelingen, de voorbereidingen per plaats en het verkrijgen van een locatie om samen te kunnen komen.Worship & Prayer | 14 maart

Tijdens de Worship & Prayer livestream morgenavond nemen we samen tijd en ruimte om ons door God te laten leiden in aanbidding en gebed. Via de online chats van onze website en social media kanalen kunnen gebedspunten worden aangedragen. Aansluitend is er een online gebedsbijeenkomst. Klik hier voor meer informatieKidsConnect voor groep 5-8 | 19 maart

Voor alle kids uit groep 5, 6, 7 en 8 is er op vrijdag 19 maart weer een te gekke KidsConnect avond!  Een avond vol plezier met leuke quizzen, spellen en uitdagingen… maar dan online!

Wil je hier ook weer bij zijn? Geef je dan snel op via het aanmeldformulier. Je krijgt na jouw aanmelding een link via de mail waarmee je kunt inloggen. Heb jij je al eerder aangemeld dan is aanmelden niet nodig.

Zien we jou ook op vrijdag 19 maart? Vanaf 19.15 uur kun je vast gezellig kletsen via de chat, en om 19.30 uur begint de eerste activiteit. De avond duurt ongeveer een uur.Overweldigende opbrengst voor de lokale voedselbanken

Op 28 februari en 7 maart zamelden we op maar liefst 9 locaties producten in voor de plaatselijke voedselbanken. Er zijn honderden auto’s naar de inzamelplaatsen gekomen om boodschappen in te leveren. Vrijwilligers hebben alle producten vervolgens gesorteerd.

In totaal zijn er ruim 600 vol gesorteerde kratten, dozen en boodschappentassen ingezameld! Een overweldigend resultaat! Hiermee hebben de zes voedselbanken (Veenendaal, Apeldoorn, Leiden, Nijkerk, Bunschoten en Amersfoort), die samen honderden gezinnen wekelijks voorzien,  hun voorraden enorm kunnen aanvullen. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage!Goede Vrijdag en Pasen bij MozaiekFamilieberichten

Deze week zijn er geen familieberichten om te delen. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser