Mozaiek0318 nieuwsbrief | 22 september 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Mozaiek Worship Conference
 2. Mozaiek Kenia: een VERGETEN gebied wordt een plaats van HOOP
 3. Kokers en bidders gezocht voor Alphacursus
 4. Parelkids
 5. Programma Mozaiek Kids
 6. Omzien naar elkaar
 7. Agenda
 8. Activiteiten Mozaiek Worship


Mozaiek Worship Conference

Over een kleine twee maanden is het zover! Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november organiseren we als kerk de Mozaiek Worship Conference. Een tweedaagse conferentie waarbij we samenkomen om in eenheid God te aanbidden, voor elkaar te bidden en te zoeken naar Gods Koninkrijk en Zijn gerechtigheid. Omdat we verlangen naar de vernieuwing van de kerk als hoop van Nederland.

Wij geloven dat de kerk de tastbare aanwezigheid van Gods koninkrijk in deze wereld is. Maar de kerk is meer dan een gebouw. De kerk, dat ben jij, dat ben ik, dat zijn wij! Wat je rol in de kerk ook is, onderschat niet wat we samen als kerk van Jezus Christus kunnen betekenen voor onze omgeving.

Tijdens de conferentie bieden we een veelzijdig programma aan waarbij we ruim de tijd nemen om God te aanbidden met onder andere Leeland en Mozaiek Worship. Daarnaast is er ook veel ruimte voor inspirerend onderwijs over Worship, Prayer en Justice met onder andere Brian Heasley van 24/7 prayer, Ron van der Spoel, Arjen ten Brinke, Nelinda Troost en Jan Pool. Je kan ook een deel van de conferentie bij te wonen.

We nodigen je daarom van harte uit om aanwezig te zijn bij deze conferentie! En kijk ook om je heen wie je daarbij nog meer zou willen meenemen. 

Klik hier voor meer informatie en tickets. We kijken uit naar je komst!

NB. Vanochtend is in onze diensten een kortingscode gedeeld voor alle delen van Mozaiek0318 en Mozaiek033. Heb je de code gemist? Bekijk dan het speciale nieuwsbericht via Mijn Mozaiek (let op: inloggen is noodzakelijk!). Mozaiek Kenia: een VERGETEN gebied wordt een plaats van HOOP

In februari jl. heeft een groep Mozaiekers een gebied in het noorden van Kenia bezocht, Marsabit (1,5 x zo groot als Nederland) om te onderzoeken of wij als Mozaiek gemeenten mee mogen helpen in het oplossen van de nood die daar is.  We zijn terug gekomen met de overtuiging dat God van dit vergeten gebied een plaats van hoop kan maken. Daarom hebben we ervoor gekozen om in samenwerking met Compassion en de lokale kerk daar dit mooie project op te pakken.

Waarom Marsabit?
Omdat Marsabit een vergeten gebied is met heel weinig support van de Keniaanse overheid. Het ligt in het noorden van Kenia op 7 tot 8 uur rijden van de hoofdstad Nairobi. Er heerst grote droogte (al meer dan 2 jaar geen regen gevallen) en extreme armoede. Momenteel leeft 63 % van de bevolking in extreme armoede; er is een tekort aan eten, drinken, kleding en onderdak. Ruim 80 % van de bevolking is werkeloos. De meeste jongens en meisjes zijn ongeletterd. Veel jongens moeten al jong op het land werken. Onder meisjes vindt nog veel vrouwenbesnijdenis plaats. De Islam is de grootste religie waardoor de kerk een minderheidspositie heeft en kwetsbaar is. 

In dit gebied is de lokale kerk (CITAM: Christ is the answer ministries) de hoop voor dit gebied. Een vitale en snelgroeiende kerk die het verschil wil maken in dit gebied. Die in Jezus naam wil uitreiken naar mensen die hulp nodig hebben om een menswaardig bestaan op te bouwen. 

Vanaf dit nieuwe seizoen gaan we de kerk in Marsabit hierin ondersteunen als Mozaiek gemeenten, in nauwe samenwerking met Compassion omdat zij kennis hebben van dit gebied en omdat zij toezicht houden op de hulp die we bieden.

We hebben gekozen om al in 2019 vier deelprojecten op te gaan pakken:

 1. Sponsoring. Het is ons verlangen om minimaal 250 kinderen uit de armoede te halen. Zo’n 47% (!) van de bevolking is jonger dan 14 jaar. In deze kinderen ligt de “rijkdom” en toekomst als het gaat om hoop voor dit gebied.
 2. Water. Er wordt onderzocht wat de beste methode is voor de waterhuishouding in dit extreem droge gebied en wat daar dan voor nodig is.
 3. Scholing. Er worden 3 leslokalen gebouwd en keukens (voor scholing en maaltijden voor de kinderen). De kerk heeft al uit eigen middelen de grond aangeschaft. Als Mozaiek gemeenten hebben we € 20.000 overgemaakt die we hadden gereserveerd in onze begroting.
 4. Worship. De diensten worden gekenmerkt door een uitbundige aanbidding van God, maar de middelen zijn zo beperkt. Als Mozaiek gemeenten hebben we voor de aanschaf van betere middelen € 5.000 overgemaakt.

Wat een voorrecht dat wij gezamenlijk, als Mozaiek hier en CITAM daar, van Gods goedheid mogen uitdelen aan een vergeten plek omdat het een plek van hoop wordt.Kokers en bidders gezocht voor Alphacursus

Vorige week zondag was de eerste avond van de Alphacursus in Downtown. Dit seizoen doen er maar liefst 50 deelnemers mee! We zijn nog op zoek naar een aantal kokers die deze avonden mede mogelijk willen maken. Ook is er behoefte aan een aantal mensen die tiijdens de cursus met en voor de cursisten willen bidden. Wil jij koken, bidden of eerst nog meer informatie, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nlParelkids

Ieder kind is welkom binnen Mozaiek0318. Voor sommige kinderen is het reguliere kinderwerk niet passend. Parelkids biedt een passende plek voor deze kinderen die meer begeleiding nodig hebben, niets is te gek! We zijn mooi en uniek gemaakt. Parelkids is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een (psychiatrische) diagnose of een lichamelijke beperking. We spelen op maat, luisteren naar een Bijbelverhaal en samen bidden we om een zegen over deze kinderen en gezinnen. We werken in vaste teams met capabele en ervaren kinderwerkers.

Tijdens de dienst van 9.00 uur zijn er twee groepen. Daarnaast zijn we onlangs gestart met een nieuwe groep Parelkids tijdens de dienst van 11.00 uur. Daar zijn we erg dankbaar voor en we verwelkomen hier graag nieuwe parels. Is Parelkids iets voor jou, wil je meer informatie of alvast een kennismaking plannen? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.Programma Mozaiek Kids

In week vier zien we hoe Nehemia omging met afleiding. Niet iedereen vond het leuk wat Nehemia deed. Hij had vijanden die de mensen probeerden af te leiden van het afwerken van de muur. Maar hij doorzag hun plan en bleef gefocust op het werk dat God hem gaf om af te maken. Doel deze zondag: Ik leer dat als er wat gedaan moet worden, ik daarop geconcentreerd probeer te blijven. 

Voor thuis
Wat is het soms lastig om geconcentreerd te blijven! Zowel op de korte als lange termijn is dat echt een uitdaging. Bespreek samen, hebben jullie tips voor elkaar om geconcentreerd te blijven?

Bijbeltekst van de maand
"Wat je ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen". (Kolossenzen 3:23)
 

Zondag 29 september: christelijk kindertheater Onwijz
Volgende week komt christelijk kindertheater Onwijz in de eerste 2 diensten. Zij zullen de voorstelling Stoere Bangeriken spelen. We gaan mee op avontuur met het vissersduo Piet en Hein. Deze stoere, maar soms ook wat bange vissers gaan op zoek naar een bijzondere schat. We zitten dan met alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 in de kleine zaal. Tot dan!Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda

zaterdag 21 september 2019 We Are Young #Connect
zondag 22 september 2019 Samenkomsten
maandag 23 september 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 24 september 2019 Uur van Gebed
woensdag 25 september 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 26 september 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 29 september 2019 Samenkomsten
maandag 30 september 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 01 oktober 2019 Uur van Gebed
woensdag 02 oktober 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie oktober 2019 eerste avond
GROW - Leven in Christus (1)
GROW - Luisterend bidden (1)
GROW - Workshop Brush Lettering
GROW - Infoavond Mozaiek Kids
donderdag 03 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 06 oktober 2019 Samenkomsten
maandag 07 oktober 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 08 oktober 2019 Uur van Gebed
woensdag 09 oktober 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend

Voor de actuele agenda, kijk op onze website.Activiteiten Mozaiek Worship

 


vrijdag 20 september 2019 Startweekend Mozaiek Worship College
zaterdag 21 september 2019 Startweekend Mozaiek Worship College
zaterdag 12 oktober 2019 Mozaiek Worship College
zaterdag 26 oktober 2019 Studiedag - De Nieuwe Rank in Westland
zondag 10 november 2019 Medewerking dienst - Surhuisterveen
vrijdag 15 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 16 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 30 november 2019 Studiedag - Loppersum
 Bekijk dit bericht in uw browser