Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 1 april 2023

Beste #naam#,

We kijken uit naar onze ontmoeting morgen tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Christiaan Beek spreekt. 

Morgenavond is er in Mozaiek Centrum voor de jongeren die werken of studeren tot ongeveer 25 jaar een Diving Deep avond. De avond start om 19.30 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via deze link.

Ook start maandag de stille week waarin we toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen. Verderop in deze nieuwsbrief lees je er meer over. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Leef toe naar Goede Vrijdag en Pasen in de stille week | 3-6 april 2023
  2. Mozaiek Family uitgelicht: Elkaar en God ontmoeten in Heiloo
  3. Doopgetuigenissen online
  4. Is clanleider WAY jouw next step?
  5. Onze omgeving dienen: Mozaiek0318 doneert aan kleding- en voedselbank Veenendaal
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Leef toe naar Goede Vrijdag en Pasen in de stille week | 3-6 april 2023

Vanuit het verlangen om stil te staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan, gaan we bewust de stille week in om zo toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen. Gedurende deze week voorzien we je van maandag t/m vrijdag van een overdenking via onze website en de Mozaiek app. Je kunt hiermee thuis aan de slag, alleen of met je gezin, familie of vrienden. Of  in verbinding met elkaar als broers en zussen in Mozaiek Centrum. 

In de stille week creëren we van maandag 3 april t/m donderdag 6 april iedere avond van 20.00 tot 21.00 uur een moment in Mozaiek Centrum. Als Gods gezin willen we met elkaar een tijd ingaan van zonden belijden, nieuwe toewijding, met elkaar bidden en in de rust zijn. Door tijd apart te zetten lopen we samen met Jezus op naar Goede Vrijdag en Pasen. De avonden starten om 20.00 uur met een gezamenlijke start, daarna is er ruimte en  mogelijkheid voor stilte, gebed, bezinning en overdenking.

Om 21.00 uur ronden we af, maar de prayer room blijft open, dus maak daar zeker gebruik van bijvoorbeeld als, team, L2M of Family. 

Meer weten over onze diensten met Goede Vrijdag en Pasen en het reserveren van tickets? Klik dan hier.

 Mozaiek Family uitgelicht: Elkaar en God ontmoeten in Heiloo

Eén keer maand komt in het klooster van Heiloo (Noord-Holland) een groep van gemiddeld 30 personen bij elkaar rondom de livestream van Mozaiek0318. Initiatiefnemer Jan Gerbrand Oppenhuizen vertelt:

“Een aantal jaren geleden zijn we gestart met het platform Leef! Heiloo. Ons doel was en is om in Heiloo en directe omgeving christenen samen te brengen en van daaruit te kijken of we initiatieven kunnen ontwikkelen om mensen te bereiken. Heiloo is een dorp met 25.000 inwoners, maar er zijn weinig kerken. Met mijn gezin bezocht ik een kerk in Alkmaar. Maar daardoor misten we de verbinding met dorpsgenoten en waren we weinig zichtbaar als christenen in Heiloo.”

Vanuit het platform werd een huisgroep opgestart en werd er één keer per maand een viering georganiseerd. Dat was soms best ingewikkeld, want het bleek lastig om iedere keer de muziek en muzikanten te regelen. Jan Gerbrand: “De vieringen werden hierdoor soms echt een struggle.”

Met de komst van corona moest de groep de activiteiten en vieringen tijdelijk stoppen. In die periode keek Jan Gerbrand samen met zijn gezin naar de livestream van Mozaiek0318. Dat beviel zo goed dat ze dit sinds begin 2022 als Mozaiek Family doen. “We herkennen ons als Leef! Heiloo in de visie van Mozaiek. We merken dat er het afgelopen jaar weer een groep is ontstaan en dat is een fijne ontwikkeling. Na afloop van de livestream lunchen we met elkaar waardoor er merkbaar meer verbinding is als groep. Daarnaast organiseren we activiteiten voor kinderen. Afgelopen zondagmiddag heeft een groep kinderen spelletjes gedaan met de ouderen in het verzorgingshuis.”

De Mozaiek Family komt bij elkaar in een zaal van het Klooster Onze Lieve Vrouw ter nood. Een bijzondere locatie waar ook weer nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is er sinds kort in samenwerking met de katholieke kerk maandelijks een interkerkelijke lofprijzingavond. 

“Vorige week hebben we samen met de lokale PKN kerk en de Engelse kerk aandacht besteedt aan Pasen, onder meer via een speciale kindervoorstelling. En rondom Kerst hebben we een kerstwandeling georganiseerd voor ruim 500 mensen, waarvan de helft niet kerkelijk betrokken is. Ik ben erg dankbaar dat we op deze manier christenen in het dorp samenbrengen en tegelijkertijd ook mensen in Heiloo kunnen vertellen wie Jezus is.”

Woon je in Heiloo of de directe omgeving en wil je je aansluiten bij deze Mozaiek Family? Klik dan hier voor meer informatie.Doopgetuigenissen online

"Door me te laten dopen, laat ik Hem weten dat ik mijn leven met Hem wil delen!" 

Tijdens onze drie diensten op 1e Paasdag laten 53 mensen zich dopen, wat een feest! Ben je benieuwd wie dit zijn en wat hun verhaal is? Lees de getuigenissen op onze website.Is clanleider WAY jouw next step?

Het overkoepelende thema van dit seizoen is ‘Nieuw leven leren’. Hoe kun je uitdelen wat je hebt ontvangen om zo mee te bouwen aan het koninkrijk van God? Wellicht is clanleider WAY jouw next step? 

In september zijn er ongeveer 70 kids die doorstromen naar WAY. We zijn daarom op zoek naar nieuwe clanleiders. Heb jij een gepassioneerd hart voor jongeren en wil je 1x in de 3 à 4 weken met ze samenkomen? Geef je dan op (als koppel of alleen) via de website. We zoeken mensen uit Veenendaal én omgeving. Je kan gebruik maken van een ruimte in Mozaiek Centrum als je zelf geen plek hebt thuis. Daarnaast mag je ook gebruik maken van het materiaal van YFC. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar wayclans@mozaiek0318.nl.

Bekijk hier de oproep van Eli en Deborah Vlot, clanleider coaches WAY.

 Onze omgeving dienen: Mozaiek0318 doneert aan kleding- en voedselbank Veenendaal

Als Mozaiek0318 hebben we alweer even geleden twee fantastische acties georganiseerd voor de kleding- en voedselbank in Veenendaal. We brengen jullie graag op de hoogte wat er is bereikt met deze acties die georganiseerd zijn door een tweetal teams die namens Serve graag de handen uit de mouwen steken.

Zo was er eind december de oliebollenactie. De opbrengst van deze actie is gedoneerd aan de kledingbank. De kledingbank is afhankelijk van donaties in de vorm van kleding en allerhande producten, maar zij hebben ook financiële middelen nodig zodat zij zaken zoals ondergoed en sokken nieuw kunnen aanschaffen voor de mensen die gebruik maken van de kledingbank. We zijn dankbaar dat we een bedrag van maar liefst € 1.800,- mochten doneren!

Meer recent hebben we op alle zondagen in februari heel veel kratten met boodschappen ingezameld en hiermee hebben we de voedselbank blij kunnen maken met 180 kratten vol boodschappen! Met zo veel kratten is de voedselbank weer enorm geholpen om de winkel te vullen voor de mensen die gebruik maken van de voedselbank. 

Namens Gerard (Voedselbank) en Thea (Kledingbank) brengen we heel graag de dank over, ze zijn enorm geholpen met deze donaties. Hoe mooi dat we zo samen onze omgeving mogen dienen, We Serve!

Van links naar rechts: Gert-Jan (Serve voedselbank-estafette), Gerard, (Voedselbank) Ruth, (Serve oliebollen-actie) Thea, (Kledingbank) John, (Serve oliebollen-actie).Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkom.

Geboren
Wilfred en Yara Snoei hebben op 11 februari voor de tweede maal een gezonde zoon ontvangen, Melle Floris Benjamin. Ze zijn dolblij, gelukkig en dankbaar met de geboorte van Melle. En Pepijn is als grote broer blij met zijn lieve broertje Melle.  

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser