Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 29 september 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Schoonmakers voor toiletten gezocht!
 2. Mozaiek Kenia: een VERGETEN gebied wordt een plaats van HOOP
 3. Care zoekt steungezinnen
 4. Programma Mozaiek KIDS
 5. Mozaiek Worship Conference zoekt vrijwilligers, doe je mee?
 6. Omzien naar elkaar
 7. Agenda
 8. Activiteiten Mozaiek Worship


Schoonmakers voor toiletten gezocht!

Elke zondag mogen we gebruik maken van de Basiliek voor het houden van onze drie samenkomsten. Het kan jullie niet ontgaan zijn dat er best veel mensen onze diensten bezoeken. Vele bezoekers maken ook gebruik van de toiletten. Rondom de diensten worden deze toiletten iedere zondag trouw schoongemaakt door een groep vrijwilligers. 

We zijn met spoed op zoek naar een aantal mensen die dit schoonmaakteam willen komen versterken. Het kan toch niet zo zijn dat we op zondag de toiletruimten moeten gaan afsluiten omdat we ze niet schoon kunnen maken of dat we  een schoonmaakbedrijf moeten gaan inhuren voor dit werk!

Kom jij ons team versterken? We werken met drie groepen. Hierdoor ben je eens per maand na een dienst maximaal een half uurtje bezig. Meld je aan via contact@mozaiek0318.nlMozaiek Kenia: een VERGETEN gebied wordt een plaats van HOOP

Vorige week zondag zijn we in onze diensten gestart met het project Mozaiek Kenia, in Mozaiek033 is het project een week eerder gestart. Wat gaaf dat velen van jullie een kind uit Marsabit in het hart gesloten hebben. Op dit moment hebben we voor 483 kinderen een sponsor gevonden; 123 sponsors vanuit Mozaiek033 en 360 sponsors vanuit Mozaiek0318. We willen iedereen de gelegenheid geven een kind in Marsabit te ondersteunen, dus binnenkort is deze mogelijkheid er via onze website. We houden je op de hoogte!

Heb je aangegeven een kind te willen sponsoren en het ingevulde formulier ingeleverd? Dan ligt er op 6 oktober na de diensten een persoonlijk informatiepakket voor je klaar bij de infobalie. 

Achtergrond en inhoud Mozaiek Kenia
In februari jl. heeft een groep Mozaiekers een gebied in het noorden van Kenia bezocht, Marsabit (1,5 x zo groot als Nederland) om te onderzoeken of wij als Mozaiek gemeenten mee mogen helpen in het oplossen van de nood die daar is.  We zijn terug gekomen met de overtuiging dat God van dit vergeten gebied een plaats van hoop kan maken. Daarom hebben we ervoor gekozen om in samenwerking met Compassion en de lokale kerk daar dit mooie project op te pakken.

Waarom Marsabit?
Omdat Marsabit een vergeten gebied is met heel weinig support van de Keniaanse overheid. Het ligt in het noorden van Kenia op 7 tot 8 uur rijden van de hoofdstad Nairobi. Er heerst grote droogte (al meer dan 2 jaar geen regen gevallen) en extreme armoede. Momenteel leeft 63 % van de bevolking in extreme armoede; er is een tekort aan eten, drinken, kleding en onderdak. Ruim 80 % van de bevolking is werkeloos. De meeste jongens en meisjes zijn ongeletterd. Veel jongens moeten al jong op het land werken. Onder meisjes vindt nog veel vrouwenbesnijdenis plaats. De Islam is de grootste religie waardoor de kerk een minderheidspositie heeft en kwetsbaar is. 

In dit gebied is de lokale kerk (CITAM: Christ is the answer ministries) de hoop voor dit gebied. Een vitale en snelgroeiende kerk die het verschil wil maken in dit gebied. Die in Jezus naam wil uitreiken naar mensen die hulp nodig hebben om een menswaardig bestaan op te bouwen. 

Vanaf dit nieuwe seizoen gaan we de kerk in Marsabit hierin ondersteunen als Mozaiek gemeenten, in nauwe samenwerking met Compassion omdat zij kennis hebben van dit gebied en omdat zij toezicht houden op de hulp die we bieden.

We hebben gekozen om al in 2019 vier deelprojecten op te gaan pakken:

 • Sponsoring. Het is ons verlangen om minimaal 250 kinderen uit de armoede te halen. Zo’n 47% (!) van de bevolking is jonger dan 14 jaar. In deze kinderen ligt de “rijkdom” en toekomst als het gaat om hoop voor dit gebied.
 • Water. Er wordt onderzocht wat de beste methode is voor de waterhuishouding in dit extreem droge gebied en wat daar dan voor nodig is.
 • Scholing. Er worden 3 leslokalen gebouwd en keukens (voor scholing en maaltijden voor de kinderen). De kerk heeft al uit eigen middelen de grond aangeschaft. Als Mozaiek gemeenten hebben we € 20.000 overgemaakt die we hadden gereserveerd in onze begroting.
 • Worship. De diensten worden gekenmerkt door een uitbundige aanbidding van God, maar de middelen zijn zo beperkt. Als Mozaiek gemeenten hebben we voor de aanschaf van betere middelen € 5.000 overgemaakt.

Wat een voorrecht dat wij gezamenlijk, als Mozaiek hier en CITAM daar, van Gods goedheid mogen uitdelen aan een vergeten plek omdat het een plek van hoop wordt.Care zoekt steungezinnen

Regelmatig komt bij onze pijler Care een vraag voor (tijdelijke) opvang binnen. Soms gaat het om een weekend in de maand, soms om een aantal maanden of om een zogenaamd “steungezin  of steunhuishouden”. Om meer overzicht te krijgen in de mogelijkheden die er binnen onze gemeente zijn willen we je vragen om, mocht je ruimte in je hart en huis(houden) hebben, dit per e-mail te laten weten aan contact@mozaiek0318.nl. Na je aanmelding wordt er vanuit Care contact met je opgenomen voor een gesprek.  Programma Mozaiek KIDS

Vandaag was kindertheater Onwijz te gast tijdens onze beide diensten. Tijdens de voorstelling 'Stoere Bangerikken' hebben de kinderen middels toneel, trucs, spellen en veel interactie ontdekt dat of ze nu stoer of bang zijn, Gods liefde voor ons nooit stopt. Het uitgangspunt bij deze voorstelling is het verhaal over de storm op het meer (Lucas 8 vers 22-25).

Het thema van de maand oktober is 'Tevredenheid', vanaf volgende week gaan we daar dus mee aan de slag!Mozaiek Worship Conference zoekt vrijwilligers, doe je mee?

Afgelopen zondag mochten we meedelen dat we als kerk op 15 en 16 november 2019 de Mozaiek Worship Conference organiseren. Een prachtige kans om honderden mensen uit heel ons land te mogen onderwijzen op het gebied van kerk zijn, worship, prayer en justice.

De kerk, dat zijn wij samen. Dat is ook wat we willen uitstralen. We willen je vragen of je een bijdrage wilt leveren om deze twee dagen mede mogelijk te maken. Tijdens de conference zijn er behoorlijk wat handen nodig om alles in goede banen te leiden. Van koffie schenken tot techniek en van parkeerwacht tot welkom, overal kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Ben je beschikbaar en wil je je aanmelden als vrijwilliger voor de Mozaiek Worship Conference, ga dan naar deze link en geef je op! We zien uit naar jouw aanwezigheid tijdens de conference!


 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda

donderdag 26 september 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 29 september 2019 Samenkomsten
maandag 30 september 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 01 oktober 2019 Uur van Gebed
woensdag 02 oktober 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie oktober 2019 eerste avond
GROW - Leven in Christus (1)
GROW - Luisterend bidden (1)
GROW - Workshop Brush Lettering
donderdag 03 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 06 oktober 2019 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 07 oktober 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 08 oktober 2019 Uur van Gebed
woensdag 09 oktober 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 10 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 11 oktober 2019 Mozaiek ontmoetinGsweekend
zaterdag 12 oktober 2019 Mozaiek ontmoetinGsweekend
zondag 13 oktober 2019 Samenkomsten
Kingdom Come | Uw Koninkrijk kome
We Are Young #Grow
maandag 14 oktober 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 15 oktober 2019 Uur van Gebed
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship

zaterdag 12 oktober 2019 Mozaiek Worship College
zaterdag 26 oktober 2019 Studiedag - De Nieuwe Rank in Westland
zondag 10 november 2019 Medewerking dienst - Surhuisterveen
vrijdag 15 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 16 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 30 november 2019 Studiedag - Loppersum
 Bekijk dit bericht in uw browser