Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 26 februari 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Kandidaat-voorganger Mozaiek0318
  2. Mozaiek voedselbank estafette 2022: laatste inlevermoment zondag 27 februari
  3. Samenkomsten & Livestream | zondag 27 februari
  4. Worship X Prayer WAY | zondag 27 februari
  5. Mozaiek Grow module 'Ontdekkingsreis door de Bijbel'
  6. Doopdienst | zondag 17 april 2022
  7. Meldpunt Misbruik
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Kandidaat-voorganger Mozaiek0318

We hebben goed nieuws! Zoals je ongetwijfeld weet hebben we afgelopen periode een selectieproces doorlopen in onze zoektocht naar uitbreiding van het voorgangersteam Mozaiek0318. Als Raad van Opzieners samen met het voorgangersteam zijn we enorm dankbaar dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Graag stellen we jou voor aan onze kandidaat-voorganger Martha Jansen van Rensburg. Via deze link kun je de video bekijken waarin Martha zich voorstelt.

We zijn ervan overtuigd dat Martha een waardevolle aanvulling is op ons voorgangersteam. Ze brengt een rijke ervaring mee vanuit een jarenlange bediening binnen een lokale kerk. We zijn verrast hoe God onze wegen heeft laten kruisen, en zien verwachtingsvol uit naar het nieuwe seizoen waar we als Mozaiek0318 in stappen.Mozaiek voedselbank estafette 2022: laatste inlevermoment zondag 27 februari

Morgen is het laatste inlevermoment van producten voor de voedselbank estafette. Help jij ook mee? Het inleveren van de boodschappen kan zowel voorafgaand aan de diensten als via een drive-thru langs de grote deur van de Basiliek tussen 12.30 en 15.00 uur. Bekijk hier welke producten nodig zijn

Afgelopen zondag zijn er 50 kratten met producten ingezameld. Gert-jan, een van de organisatoren vertelt: 

“Ik organiseer dit jaar voor de 7e keer deze actie binnen Mozaiek. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Veel delen helpen bij de inzamelingen. Mooi is dat onze kinderen ook meegegroeid zijn met de actie en het leuk vinden om te helpen.
Komende zondag is de laatste kans om producten in te leveren voorafgaand aan de diensten of daarna bij de drivethru. We hopen dan de opbrengst van afgelopen zondag ver te overtreffen.”Samenkomsten & Livestream | zondag 27 februari

Morgen, zondag 20 februari, spreekt Nanda Ravesloot tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. 

Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4. We zien er naar uit om elkaar zondag weer live én online te ontmoeten! Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Worship X Prayer WAY | zondag 27 februari

Reminder: Morgenavond organiseren we een WAY WORSHIP X PRAYER night, speciaal voor onze jongeren! Het thema van de avond is ‘To be loved – to be love’. Net als het thema, bestaat ook de avond zelf uit twee delen. Eerst gaan we bidden en zingen voor jou. Vervolgens mag je zelf gaan bidden voor andere jongeren. Want als jij gevuld bent, kun je dat weer delen met anderen.

Bring your own pillow! Ja, je leest het goed: je moet een kussen meenemen. Waarom? Daar kun je in de zaal van de Basiliek op gaan zitten. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen plekje om te (aan)bidden. Zoals je misschien al begrijpt, gaan we geen feestje bouwen zoals bij de aWAYke nights (dat doen we op 27 maart weer). Dit is echt een avond die volledig in het teken staat van worship en gebed. Om gevuld te worden en uit te delen. Zien we je zondag?Mozaiek Grow module 'Ontdekkingsreis door de Bijbel'

Lijkt het je leuk om met een mooie groep andere mensen op ‘Ontdekkingsreis’ te gaan door de Bijbel en kun je daarbij wel wat hulpmiddelen gebruiken? Vraag je je af waarom de Bijbel het woord van God is? Wil je graag de rode draad door de Bijbel heen (her)ontdekken en door de bijbel je relatie met God verdiepen? Doe dan mee aan deze 'Ontdekkingsreis: de Bijbel'!

Naast het delen van inhoudelijke kennis gaan we ook concreet oefenen met verschillende manieren van bijbellezen en er is veel tijd voor vragen en uitwisseling in kleine groep.

Meld je  aan via de website voor deze serie van drie avonden. We starten op 31 maart. Doopdienst | zondag 17 april 2022

Op 17 april, 1e Paasdag, gaan we dopen tijdens onze diensten! Heb jij het verlangen om je te laten dopen? Meld je dan aan via onze website!

Heb je nog vragen over de doop of wil je er gewoon meer over weten? Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond voor de doopdienst(en) met Pasen is woensdagavond 30 maart 2022 in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Voor deze avond kun je je eveneens aanmelden via onze websiteMeldpunt Misbruik

Mozaiek0318 wil een plaats zijn waar zorg is voor individuele delen, waar het veilig is om naar toe te gaan en waar oog is voor het individu (je bent welkom zoals je bent). Maar we beseffen dat we als gemeente niet immuun zijn voor de risico’s van verschillende vormen van misbruik. Met name als we het hebben over kwetsbare groepen als kinderen, jongeren, mensen die vanuit zorg in een afhankelijkheidsrelatie tot een ander staan en mensen die vanuit hun verleden sociaal, psychisch of geestelijk kwetsbaar zijn.

Daarom is het goed om te weten dat we als kerk maatregelen nemen die enerzijds bijdragen aan preventie (het voorkomen van misbruik) en anderzijds tot een adequate aanpak als er sprake is van (vermeend) misbruik.

Meer informatie over het meldpunt misbruik is te vinden op onze websiteFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een Mozaiekdeeltje verwelkomen.

Geboren
Op 15 februari 2022 is Noor Donselaar (Eleanore Dani) geboren. Noor is de dochter van Daniel en Amy en zusje van Fien. Het gaat supergoed met alle vier. Ze zijn ontzettend dankbaar en genieten met z'n viertjes.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser