Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 27 januari 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Mozaiekreis naar Kenia
  2. Video Jezus Overwinnaar online
  3. Programma Mozaiek Kids
  4. Nieuws vanuit We Are Young
  5. Voedsel-estafette voor Voedselbank Veenendaal
  6. Hulp gezocht voor Student Alpha
  7. Grow | 30 januari
  8. Omzien naar elkaar
  9. Agenda 2018


Mozaiekreis naar Kenia

Vanaf aanstaande week donderdag 31 januari gaat een groep Mozaiekers ruim een week naar Kenia om daar een project te bezoeken die wij mogelijk gaan ondersteunen als Mozaiekgemeenten.

Al langere tijd zochten wij naar een project in Afrika die wij structureel zouden kunnen ondersteunen en die gekoppeld moest zijn aan een lokale kerk ter plaatse. Deze zoektocht hebben we in samenwerking met Compassion gedaan. Uiteindelijk bracht ons dat bij een kerk in Noord Kenia die met een goed totaal plan is gekomen (waarin ook meer dan 200 kinderen onderwijs en zorg kunnen ontvangen). Het plan is geschreven vanuit het verlangen dat zij hun, overwegend Islamitische omgeving willen dienen. De uitvoering van het plan staat onder begeleiding en toezicht van Compassion Kenia.

Wij geloven dat het belangrijk is om deze kerk eerst zelf te bezoeken, met de leiders te praten, te bouwen aan wederzijdse relatie en samen Gods leiding over een mogelijke samenwerking te zoeken. We zullen daarnaast filmpjes maken van deze reis, zodat we jullie kunnen laten zien wat het project inhoudt.

Wij vragen jullie vragen om mee te reizen in gebed voor de groep. Bid voor bescherming (er is 15 januari nog een aanslag gepleegd in Nairobi op een hotelcomplex). We laten ons uiteraard goed op de hoogte houden van het reisadvies van de Nederlandse overheid en zeker ook door het advies van de mensen ter plekke. Bid ook voor wijsheid om te beoordelen of we dit project mogen ondersteunen.

Bid voor goede, bemoedigende ontmoetingen. We zullen o.a. Francis ontmoeten, een worshipleider in de sloppenwijken van Nairobi. Wij hebben als gemeente nog gecollecteerd voor zijn bediening toen hij een keer zijn getuigenis gaf in Mozaiek0318. Samen met hem zullen we in de sloppenwijk van Nairobi een worshipconcert geven.

Tot slot, de mensen die naar Kenia gaan zijn:
Theo en Ina van Laar
Niels van Laar (Niels maakt de filmpjes)
Kees Kraayenoord
Eveline de Jong
Remco de Groot
Vanuit Compassion: Tiemen Westerduin en Jurrien ten Brinke.Video Jezus Overwinnaar online

Vorige week zijn er tijdens de diensten opnames gemaakt voor de video van het lied 'Jezus, overwinnaar'. Vanaf vandaag is het lied te beluisteren op ons YouTube-kanaal!

Het lied werd geschreven door Eline Bakker, Kees Kraayenoord en Reyer. Wat bijzonder dat het lied nu al een favoriet is voor mensen! Programma Mozaiek Kids

Vandaag hebben we het thema van deze maand afgesloten met Markus 12: 41-44. Hier ziet Jezus en zijn leerlingen hoe rijke mensen veel geld geven, maar een arme weduwe slechts twee munten gaf. Dit lijkt weinig, maar Jezus legt uit dat dit meer is dan wat de rijken gaven. De weduwe gaf alles wat ze had, haar hele levensonderhoud. 
We hebben met de kinderen nagedacht over het doel van deze zondag: hoe kan ik leven voor God oefenen? Hoe kan je door middel van mijn tijd, geld en je energie laten zien dat ik van God houdt Bijvoorbeeld: speelgoed delen, zelfs als je dat niet wil? Of kan je je zakgeld aan iemand geven die minder geld heeft? Of de hond uitlaten van je buurvrouw die haar been heeft gebroken? 
Doel: Ik leer het leven voor God te oefenen.

Voor thuis:
We hebben met de kinderen na gedacht hoe zij hun tijd, geld en energie kunnen gebruiken om te laten zien dat ze van God houden. We hebben de kinderen gevraagd om hier deze week mee bezig te zijn. Ouders, het is mooi om hier met je kinderen over in gesprek te gaan. Op welke manier besteed jij je tijd, geld en energie om te laten zien dat je van God houdt? Ga hier met je kind over in gesprek en moedig je kind aan om hier deze week mee bezig te zijn. Wellicht mooi om samen te bedenken wat je samen zou kunnen betekenen voor een ander.  

“Het is best goed oefeningen te doen voor je lijf. Maar het is pas echt zinvol om jezelf te oefenen om Gods wil te doen. Want wie Gods wil doet wordt door Hem beloond in dit leven en het leven dat hierna komt.” - 1 Timotheus 4:8 Nieuws vanuit We Are Young

We zijn dankbaar dat we gezegend zijn met een grote groep jongeren in onze gemeente!. We zien dit seizoen als een geweldige mogelijkheid om te bouwen, te groeien en te leren.
Meer  dan 300 jongeren hebben in de afgelopen tijd een gave tijd van ontmoeting, onderwijs en chillen gehad in onze #Clans. Wat een mooie verhalen horen we van onze leiders! Maar ook bij de ander activiteiten als #Grow en #Connect horen we hele toffe dingen! Misschien kon je er de afgelopen keer niet bij zijn, maar weet dat er nog heel veel mooie avonden komen. Tot een volgende keer!

Er zijn nog genoeg uitdagingen waar we op de achtergrond aan werken. Op dit moment zijn we o.a. bezig met het  uitwerken van plannen voor de 17+-groep. Dankbaar om hier met jongeren over te sparren. Binnenkort meer informatie! Maar ook: hoe zien we elke jongere in onze grote gemeente? Willen jullie als gemeente bidden voor al de jongeren, het jeugdwerk en de verlangens die we hebben?

Ter informatie, save the date!
-Zondag 10 februari: ben je tussen de 21 en 25 jaar en wil je mee naar Spanje of Nepal? Kom dan op zondag 10 februari om 11.00 uur naar de Torens voor meer informatie over onze Sport –en Travelreis.
-Zondag 24 februari #Worship Night: locatie: grote zaal Basiliek, tijd: 19.00-20.30 uur. Meer informatie volgt binnenkort!
-24 t/m 27 augustus is er een tof kamp voor 12 t/m 17-jarigen (#Travel).Meer info volgt binnenkort, maar houd deze datum alvast vrij!

Voor alle informatie over het jeugdwerk van Mozaiek0318 kun je op zondagen terecht bij de infobalie off stuur een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl.  Op onze website vind je nog meer informatie over ons jeugdwerk. Voor alle actuele informatie over agenda, locatie, tijden en activiteiten: check de social media!Voedsel-estafette voor Voedselbank Veenendaal

Vandaag zijn we gestart met de voedsel-estafette. Na afloop van beide diensten heb je een tas kunnen meenemen die je, op basis van de toegevoegde boodschappenlijst, mag vullen. Deze tas kun je vervolgens heel Februari inleveren. 

Goed om te weten: de tassen kosten € 2,25 per stuk. Neem dan dus alleen een tas mee mee als je deze ook weer terugbrengt! 

Helpers gezocht
Voor diverse activiteiten rondom de Voedsel-estafette kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Klik hier voor meer informatie en meld je meteen aan!Hulp gezocht voor Student Alpha

Afgelopen dinsdagavond is de Student-Alpha gestart. Tijdens deze avonden zijn er bidders aanwezig om mee te bidden tijdens de gespreksgroepjes.Vind jij Alpha ook zo belangrijk en wil je onze bidders komen versterken? Meld je dan aan via contact@mozaiek0318.nl. Ook zijn we nog dringend op zoek naar een kookcoördinator. Dit voor zowel Student-Alpha als de gewone Alpha. Help jij mee? Meld je dan aan via contact@mozaiek0318.nl. 

Wil je thuis meeleven en meebidden, meld je dan aan voor de gebedsbrief via bovenstaand mailadres. Bedankt voor je gebed!!Grow | 30 januari

Aanstaande woensdag vertonen we tijdens de Grow Filmavond de film 'Mircacles from Heaven'. In tegenstelling tot wat in de flyer staat is deze avond op 30 januari ipv 31 januari. Ga voor meer informatie én de trailer van de film naar onze website.

 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

donderdag 24 januari 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We Are Young #Grow 12-16 jaar
Kopie van We Are Young #Grow 17+
vrijdag 25 januari 2019 GLS 2019
zaterdag 26 januari 2019 GLS 2019
We Are Young #Connect
zondag 27 januari 2019 Samenkomsten
Startavond Alpha
maandag 28 januari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 29 januari 2019 55+ bijeenkomst (ochtend)
We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 30 januari 2019 Start Youth Alpha (woensdagavond)
GROW - Filmavond: Miracles from Heaven
donderdag 31 januari 2019 Start Youth Alpha (donderdagavond)
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 03 februari 2019 Voedselbank estafette
Samenkomsten
maandag 04 februari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 05 februari 2019 Uur van Gebed
woensdag 06 februari 2019 Bidden met de zieken
GROW - Introductie februari 2019 eerste avond
GROW - Harthorend: groeien in luisteren (1)
GROW - Leven in financiële vrijheid (2)
GROW - Waarom praten over sterven? (1)
GROW - Gebed om genezing (1)
donderdag 07 februari 2019 Startavond Marriage Course
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 08 februari 2019 We are Young #sports - Trailrun (16+)
zaterdag 09 februari 2019 We Are Young #Connect
zondag 10 februari 2019 Voedselbank estafette
Samenkomsten
We Are Young #Church
maandag 11 februari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 12 februari 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
donderdag 14 februari 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We Are Young #Grow
55+ bijeenkomst (avond)
vrijdag 15 februari 2019 We are Young #sports - snowboarden/skiën (21+)
zondag 17 februari 2019 Voedselbank estafette
Samenkomsten
We are Young #sports - zaalvoetbal (17+ en 21+)