Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 2 december 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Kinderen hebben hun eigen (ere)dienst, ouders ook
 2. Programma Mozaiek kids
 3. Doopdienst op 9 december
 4. Kerst bij Mozaiek0318
 5. Serve | Kerstpakketenactie
 6. Moslim buren
 7. Omzien naar elkaar
 8. Agenda 2018


Kinderen hebben hun eigen (ere)dienst, ouders ook

Kinderwerk is de kerk voor onze kids waar zij zich veilig voelen, met plezier komen, op hun niveau leren wie God, Jezus en de Heilige Geest is en groeien in hun persoonlijk geloof. Wij hebben een dienst voor kinderen omdat wij op hun niveau willen investeren in het geloofsleven van kinderen. Onderschat de waarde van kinderwerk voor kinderen niet. Het kan een van de manieren zijn waarop een zaadje geplant kan worden wat kan groeien tot een mooie boom welke veel vrucht mag dragen! 

"Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is". (Spreuken 22:6)

Wij hebben als gemeente de verantwoordelijkheid, om te investeren in het geloofsleven van onze kinderen. Zij zijn de toekomst!! Laten wij een gemeente zijn waarin wij het belang van kinderwerk zien. Dat we onze kinderen zien en er altijd plek en ruimte is voor kinderen. En dat kan alleen als we genoeg mensen hebben. We hebben nog op veel plekken hulp nodig. We willen je vragen om mee te helpen. Hieronder een overzicht van de tekorten: 

Crèche: 28 volwassenen
Groep 1-2: 12 volwassenen
Groep 3-4: 12 volwassenen
Groep 5-7: 11 volwassenen
Groep 8-1e klas: 8 volwassenen

Wil je meer informatie of je aanmelden? Ga dan naar onze website.Programma Mozaiek kids

Sinds maart zijn we gestart met de opzet van ons nieuwe kinderwerk. We werken sindsdien ook met een nieuw programma (Orange) uit Amerika welke wij vertalen naar het Nederlands. Het is een heel gaaf en mooi programma met maandthema's. Van groep 1 t/m de 1e klas behandelen we hetzelfde, maar dan op niveau per groep. Wij willen jullie graag elke zondag meenemen in wat wij hebben besproken binnen de kinderdienst, zodat hier ook thuis over verder gepraat kan worden. 

Het grote geschenk
Je kan het niet gemist hebben: het grote cadeau bij binnenkomst van de Basiliek. Het thema van deze maand is dan ook 'het grote geschenk'. Elk goede en perfecte geschenk komt van God. De Bijbel vertelt ons dat God zo veel van ons hield dat Hij Zijn Zoon heeft gestuurd om te betalen voor onze zonden met Zijn Leven. Daarom moeten wij ook van anderen houden. En daar gaat gul zijn over. Het is het delen van God’s liefde omdat God zo veel van ons hield en ons Jezus heeft gegeven. Maak iemand blij en gelukkig door iets weg te geven. 

Vandaag hebben we met de kinderen stil gestaan bij het woord gul zijn. Wat betekent het om gul te zijn? En hoe kan je gul zijn naar anderen? Het doel van deze zondag is: Ik leer te geven omdat God ook gegeven heeft.

Bijbeltekst deze maand:
“Vertel de rijke mensen ook dat ze zoveel mogelijk goede dingen moeten doen. En dat ze hun bezit moeten delen met anderen.” (1 Tim 6:18)Doopdienst op 9 december

Volgende week zijn er twee doopdiensten waar zich 12 dopelingen voor hebben aangemeld. Lees nu de getuigenissen van de dopelingen online.

9.30 uur
Martin van Wamel
Tirza Alblas
Sifra van Noppen
Wilma Mussche
Robin Vink

11.45 uur
Sjoerd Benschop
Joanne Westeneng
Marijn Hoek
Ruben van Uunen
Martijn Hanekamp
Esmee Brouwer
Rick Gerritse
Arwin van Holten

 Kerst bij Mozaiek0318

Vandaag is het 1e Advent en tellen we af naar Kerst. Op zondag 23 december en maandag 24 december organiseren we totaal zes identieke kerstnachtdiensten om 16.00 uur, 19.30 uur en 22.00 uur. Tijdens de middagdiensten is er parallel een kinderkerstfeest voor de kinderen van 4-12 jaar, ook is er crèche voor de allerkleinsten (0-4 jaar). Dinsdag 25 december zijn er drie identieke gezinsdiensten om 9.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur. Tijdens deze diensten zijn er bijdragen van onze kinderen en jongeren. Centraal staat het verhaal van The Little Drummerboy. Tijdens de diensten is er crèche voor de allerkleinsten (0-4 jaar).

Zondagochtend 23 december zijn er géén samenkomsten!

Evenals voorgaande jaren zijn er voor alle kerstdiensten vooraf gratis kaarten beschikbaar. Hierdoor voorkomen we dat diensten overvol raken en kunnen we tevens de veiligheid van de bezoekers garanderen. De kaarten zijn vanaf vandaag te reserveren via onze website.

Denk bij het reserveren van tickets ook aan de mensen van buiten Mozaiek0318. Kerst is een uitgelezen moment om je buurman/vrouw of vrienden mee te nemen naar de kerk. Het is voorgaande jaren helaas voorgekomen dat er veel no shows waren. En dat is zonde, zeker omdat we hierdoor ook mensen hebben moeten teleurstellen en dat is juist iets wat we niet met Kerst willen! Er is voor iedereen plaats tijdens een van de diensten. Ga bij het reserveren dus even goed na hoeveel kaarten je daadwerkelijk nodig denkt te hebben! En nodig met de flyer die je vandaag in de dienst hebt gekregen mensen in je omgeving uit om ook naar één van de diensten te komen.Serve | Kerstpakketenactie

Ook dit jaar wordt vanuit onze pijler Serve de jaarlijkse kerstpakkettenactie georganiseerd. Deze actie is voor mensen bij wie het financieel even wat lastiger gaat en een praktische ondersteuning goed kunnen gebruiken.

Wat kun je doen?

 • Mocht je mensen weten die volgens jou in aanmerking komen voor een kerstpakket,  geef dit dan voor 6 december aan ons door via de website
 • Daarnaast zou het super gaaf zijn als je de mogelijkheid hebt om een pakket samen te stellen. Op zondag 9 december liggen hiervoor kaartjes klaar na de beide diensten in de hal. Op deze kaartjes staat vermeld wat de gezinssamenstelling is. Je hebt tot zondag 16 december de tijd om thuis zelf een pakket samen te stellen. De inhoud van het pakket mag je helemaal zelf bepalen. Op zondag 16 december mag je het pakket voor de beide diensten inleveren.
 • Tevens zoeken wij chauffeurs die 1 of meerdere kerstpakketten willen bezorgen, vanaf 16 december. Als je chauffeur wilt zijn, geef je dan dan voor 6 december op via onze website.Moslim buren

Missionair Netwerk Veenendaal (met vertegenwoordigers uit vele kerken) bezint zich op getuigenis onder moslims. Peter Samir, een evangelist uit Cairo, prikkelt ons met zijn visie: christenen uit Egypte kunnen het vuurtje bij ons aanwakkeren en ideeën delen. Kom, praat en bid mee op 6 december om 20.00 uur in de Baptistengemeente Veenendaal (De Schutterij 2). Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: cees@icfveenendaal.nl.  Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

donderdag 29 november 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 02 december 2018 Samenkomsten
maandag 03 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 04 december 2018 Uur van Gebed
donderdag 06 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We are Young #Sports - Bootcamp (16+)
zondag 09 december 2018 Samenkomsten
We Are Young #Church
maandag 10 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 11 december 2018 We Are Young #Arts (Dance/Drama)
Uur van Gebed
woensdag 12 december 2018 We Are Young #Serve
GROW - Introductie december 2018 tweede avond
GROW - Verslaving - een weg naar herstel
GROW - Gerechtigheid (2)
donderdag 13 december 2018 We Are Young #Grow
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
55+ bijeenkomst (avond)
zaterdag 15 december 2018 We Are Young #Connect
zondag 16 december 2018 Samenkomsten
maandag 17 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
We are Young #sports - zaalvoetbal (16 en 21+)
dinsdag 18 december 2018 Uur van Gebed
donderdag 20 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We are Young #Sports - Bootcamp (16+)
zondag 23 december 2018 Samenkomsten