Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 13 januari 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Alphacursus
  2. Programma Mozaiek Kids
  3. In gesprek met tieners?! Wij zoeken jou!
  4. Voedsel-estafette voor Voedselbank Veenendaal
  5. Ontmoetingsdag voor ouders van een overleden kind
  6. Omzien naar elkaar
  7. Agenda 2018


Alphacursus

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat doe je op Alpha. Je ontmoet er leuke, nieuwe mensen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. In circa tien bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Je praat hierover door met de andere Alpha-deelnemers in kleine groepen.  

Welkom! Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op een Alpha, Youth Alpha of Student Alpha in Veenendaal! Alpha is helemaal gratis.  Op 27 januari start Alpha, op 30 en 31 januari de Youth Alpha en op 22 januari Student Alpha.

Wil je meedoen met de Alphacursus of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Kom dan naar het Is er meer?-event op 17 januari 2019. De avond start om 18.45 uur. Van harte welkom op Schutterij 2 in Veenendaal! Dit evenement is een gezamelijk inititatief van alle kerken in Veenendaal die Alpha aanbieden. Je kunt je direct aanmelden via de website van Alpha Veenendaal.

Medewerkers Alpha
De Alpha kan niet zonder vrijwilligers. We zijn nog op zoek naar Kokers en naar Gastvrouwen en –heren!! Wil je meehelpen of meer informatie? Mail naar contact@mozaiek0318.nl.Programma Mozaiek Kids

Vandaag hebben we met de kinderen nagedacht over bidden. Jezus geeft in Lukas 11: 1-4 een perfect voorbeeld van een gebed waarin wij met God kunnen praten. De kinderen weten dat ze elke dag tot God mogen praten, bidden. Hij hoort ons altijd en kent ons. We mogen praten met God en zeggen waar we blij, verdrietig of boos over zijn. We kunnen altijd bidden omdat God altijd luistert. We hopen dat na vandaag de kinderen meer zijn gaan begrijpen over waarom gebed belangrijk is en dat bidden ook belangrijk is voor jou relatie met God. We hopen dat de kinderen gaan oefenen met bidden. Het doel van deze zondag is: ik leer het bidden tot God te oefenen

We willen jullie als ouders vragen om met je kind in gesprek te gaan over bidden. Vraag bijvoorbeeld wat je kind vanochtend gehoord en/of geleerd heeft over bidden. Vertel dat ook wat bidden voor jou betekent.  Het is mooi en goed om na jullie gesprek samen te bidden. Leer je kind op jonge leeftijd te bidden/praten met God en daag je kind hier ook in uit om dit te blijven oefenen.

Bijbeltekst deze maand:1 timoteüs 4:8: 
“Het is best goed oefeningen te doen voor je lijf. Maar het is pas echt zinvol om jezelf te oefenen om Gods wil te doen. Want wie Gods wil doet wordt door Hem beloond in dit leven en het leven dat hierna komt.”In gesprek met tieners?! Wij zoeken jou!

Elke eerste, tweede en vierde zondag van de maand komen onze tieners uit groep 8 en klas 1 (de bovenbouw), tijdens de dienst bij elkaar in “de Taverne”. Het aantal tieners tijdens de eerste en tweede dienst varieert van 20 tot 30. We hebben een tof en gevarieerd programma wat aansluit bij het niveau van de tieners. Er zijn nu kleine teams met enthousiaste kinderwerkers. Om dit vol te blijven houden, zijn we op zoek naar nieuwe en enthousiaste mensen. Als kinderwerker ga je aan de hand van het programma in gesprek met de tieners over verschillende onderwerpen. Tieners hebben op deze leeftijd vragen over het geloof en hebben ons nodig om hen hierin te begeleiden. Weet jij jouw verantwoordelijkheid om God en onze kinderen te dienen in het kinderwerk, meld je dan nu aan! We zijn op zoek naar (kleine)groepsleiders, verhalenvertellers en mensen voor kidscare.

Voor meer informatie over het kinderwerk van Mozaiek0318 kun je terecht bij één van de vele kinderwerkers en onze Kidspastor Lisanne Koudijs. Of stuur een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl. Op onze website vind je eveneens meer informatie inclusief een overzicht met de overige vacatures binnen het kinderwerk (crèche, onder-, midden- en bovenbouw en de parelkids)!


 Voedsel-estafette voor Voedselbank Veenendaal

We gaan weer mee doen aan de voedsel-estafette! De voedselbank helpt al meer dan 180 huishoudens, maar om de voedselstroom te blijven garanderen is het nodig dat ook particulieren in beweging komen. Op zondag 27 Januari kun jij na de dienst een tas meenemen die je, op basis van de toegevoegde boodschappenlijst, mag vullen. Deze tas kun je vervolgens heel Februari inleveren. 

Helpers gezocht
Voor diverse activiteiten rondom de Voedsel-estafette kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Klik hier voor meer informatie en meld je meteen aan!Ontmoetingsdag voor ouders van een overleden kind

Op zaterdag 26 januari 2019 organiseert de stichting Als kanker je raakt de ontmoetingsdag ‘Gebroken hart’. Een dag door en voor ouders van een kind overleden aan kanker of aan een andere ziekte. 

Ben je moeder of vader van een overleden kind, dan ben je van harte welkom op 26 januari 2019 van 10:30 – 15:30 uur in Conferentiecentrum Het Brandpunt, Postweg 18, 3941 KA in Doorn. Je kunt je voor deze dag aanmelden via de website van Als kanker je raakt of via een e-mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl.
 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

donderdag 10 januari 2019 We Are Young #Grow
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
55+ Bijeenkomst (avond)
vrijdag 11 januari 2019 We are Young #Sports - Surf (16+)
We are Young #sports - Trailrun (16+)
zaterdag 12 januari 2019 We Are Young #Connect
zondag 13 januari 2019 Samenkomsten
Informatie Opdragen
We Are Young #Church
maandag 14 januari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 15 januari 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
donderdag 17 januari 2019 Informatieavond Alpha
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 18 januari 2019 We are Young #sports - snowboarden/skiën (21+)
zondag 20 januari 2019 Samenkomsten
maandag 21 januari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 22 januari 2019 Start Student Alpha
Uur van Gebed
woensdag 23 januari 2019 Bidden met de zieken
We Are Young #Serve
GROW - Introductie januari 2019 tweede avond
GROW - Doopinloop
GROW - Generaties en opvoeden
GROW - Leven in financiële vrijheid (1)
donderdag 24 januari 2019 We Are Young #Grow
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 25 januari 2019 GLS 2018
zaterdag 26 januari 2019 GLS 2018
We Are Young #Connect
zondag 27 januari 2019 Samenkomsten
Startavond Alpha
We Are Young #Connect
maandag 28 januari 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 29 januari 2019 55+ bijeenkomst (ochtend)
We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 30 januari 2019 Start Youth Alpha (woensdagavond)
GROW - Filmavond: Miracles from Heaven
donderdag 31 januari 2019 Start Youth Alpha (donderdagavond)
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 03 februari 2019 Voedselbank estafette
Samenkomsten
We are Young #sports - zaalvoetbal (17+ en 21+)