Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 20 maart 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 21 maart | Nelinda Troost
  2. Mozaiek in de 40 dagentijd | Bezoek de zieken
  3. We Are Young Talkshow | zondag 21 maart
  4. Gezocht: regisseur voor livestream
  5. Update Raad van Opzieners voor Mozaiek0318
  6. Jezus Overwinnaar Deluxe CD en online concert CD opnames
  7. Met Ollie en Sophie op weg naar Pasen
  8. Goede Vrijdag en Pasen bij Mozaiek
  9. Familieberichten
  10. Agenda


Livestream zondag 21 maart | Nelinda Troost

Aanstaande zondag spreekt Nelinda Troost tijdens onze livestream.

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Mozaiek in de 40 dagentijd | Bezoek de zieken

Ziek zijn. Voor iedereen zal het anders voelen. Soms is het misschien klein, onschuldig. Soms groots, heftig en heel verdrietig. Maar soms maakt dat geen verschil voor het gevoel wat je erbij hebt. Ziek zijn is niet leuk! Ziek zijn vraagt om hoop, om bemoediging. Dit is precies wat we willen uitstralen naar onze zieken. Deze week staan we hierbij stil. We schreven een aantal tips voor jou. Bijvoorbeeld het schrijven van een kaartje voor iemand die ziek is in je omgeving.

Maar misschien wil je wel een kaartje sturen naar iemand die ziek is in 1 van onze gemeentes. We maakten hier een speciale pagina voor. Klik hier om deze te bekijken. Laten we deze tips van harte nemen en het omzetten in een praktische handeling. Doe je mee?

'Ik was ziek en jullie bezochten mij' (Matteus 25:36). 

Naast alle artikelen en acties, willen we jullie ook elke dag (behalve op de zondag) een overdenking meegeven. Een fijn begin van de dag! Deze kun je lezen op onze sociale kanalen, via de vernieuwde Mozaiek App en via onze website. Klik op de afbeelding hier rechts om de dagtekst van vandaag te lezen. Wil je een overzicht van alle dagteksten, klik dan hierWe Are Young Talkshow | zondag 21 maart

We Are Young start met een nieuwe talkshow Talk-A-Way! We bespreken thema’s die relevant en actueel zijn. Deze keer is het thema ‘Ze huilt, maar ze lacht’. De online talkshow gaat over burn-out, depressie en eenzaamheid onder jongeren. Dit wil je niet missen, dus pak je agenda en app je vrienden, want morgenavond 21 maart om 20.00 uur is het zover! 
 
Check ons ook op social media: @mozaiek0318weareyoung & @mozaiek033weareyoungGezocht: regisseur voor livestream

We zijn ontzettend dankbaar voor de vele teams die zich inzetten voor de livestreams. Bij team regie hebben we op dit moment een vacature en zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen meebouwen en groeien binnen dit team.

Waar ben je verantwoordelijk voor? 
Als regisseur denk jij van tevoren na over hoe de dienst in beeld gebracht moet worden. Jij bent een ster in het hebben van overzicht en je weet hoe je iets wilt vertellen. Jij visualiseert wat bedacht is, bereidt een (technisch) draaiboek voor en neemt daar alle teams in mee. Tijdens de livestream varen alle teams op jouw cues. 

Deze rol vraagt om een persoon die gevoel heeft voor muziek. In de aanloop naar de dienst tref jij ook de nodige voorbereidingen. Het uitgangspunt is dat je 1x per maand een zondag voor je rekening neemt. Natuurlijk is er eerst de mogelijkheid om mee te lopen en te groeien in deze rol. Heb je interesse of nog wat vragen? Neem contact op met Roland Guijs (coördinator regieteam), via regie@mozaiek0318.nlUpdate Raad van Opzieners voor Mozaiek0318

In de nieuwsbrief van 16 januari jl. hebben we vijf mogelijke nieuwe opzieners voor Mozaiek0318 voorgedragen: Jop en Ellen Douma, Mariska Gerritsen, Herman Heres en Petri Stalenhoef. 

Er zijn bij ons geen bezwaren binnengekomen. Wij gaan kijken hoe we het proces gaan vervolgen en op welke termijn en op welke wijze Jop, Ellen, Mariska, Herman en Petri ingezegend gaan worden. Jezus Overwinnaar Deluxe CD en online concert CD opnames

Het album 'Jezus Overwinnaar' heeft de afgelopen periode al veel losgemaakt in het land. De liederen verspreidden zich door het hele land - dwars door kerkmuren heen; getuigend van de hoop en verwachting die de kerk uitspreekt. In januari 2020 startte we een nieuw jaar met een tekst uit Hosea die met ons mee reisde tijdens de bewogen maanden erna. Hosea 10 vers 12 werd voor ons een soort 'jaartekst. De tekst spreekt het 'ontginnen van het land' en roept ons op: 'Het is tijd om de Heer te smeken dat hij nadert met de regen van zijn goedheid.' Die oproep, 'zaai rechtvaardig, oogst met liefde, ontgin nieuw land' maakte een totaal nieuw gevoel los toen de coronacrisis uitbrak. Alles werd anders.
 
Tussen Hemelvaart en Pinksteren (2020) boden we een leesrooster aan dat werd aangevuld met liederen. “Het moesten liederen zijn die mensen helpen in hun stille tijd. Liederen die helpen om daarin tot bewustwording en verstilling te komen. Daarom noemden we de verzameling liederen die daaruit ontstond uiteindelijk 'binnenkamersessies', een knipoog naar Mattheus 6 vers 6 waarin Jezus aanspoort om, als je bidt, de deur dicht te doen.” – Kees Kraayenoord.

De binnenkamersessies zijn nieuwe versies van een aantal van onze bekende liederen. Zoals ‘Jezus Overwinnaar’, ‘U bent sterker’, ‘Onze schuilplaats is God’ en ‘Houd vol’. In totaal zijn er tracks op een bonus-CD gezet die onderdeel is van het nieuwe album ‘Jezus Overwinnaar DELUXE’. Het album komt uit op 26 maart, maar is nu al te bestellen via onze webshop!

Komende zondag | Jezus Overwinnaar - het concert!
Om te vieren dat het Jezus Overwinnaar Deluxe album uitkomt, zenden we morgenavond om 20.30 uur het hele concert van de CD opnames in 2019 uit op ons YouTube-kanaal! Kijk mee! Zondag 20.30 uur, direct na de We Are Young Talkshow van 20.00 uur.Met Ollie en Sophie op weg naar Pasen

Iedere zondagochtend om 10.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie en Sophie. Vanaf deze week gaan de kids met Ollie en Sophie onderweg naar Pasen. Ze ontdekken wie Koning Jezus is.

En ook thuis kan er met de kinderen worden afgeteld naar Pasen. Er is een paasproject, bestaande uit een boekje met Bijbelverhalen, liedjes en werkjes. Voor elke dag is er een activiteit. Het boekje is te downloaden via onze website.Goede Vrijdag en Pasen bij MozaiekFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we vijf nieuwe Mozaiekdeeltjes verwelkomen en een huwelijk aankondigen. 

Geboren
Op  31 januari 2021 is Yara Carina Simon geboren. Ze is de dochter van Vincent en Myrthe. Ze maken het allemaal erg goed.


Op 28 februari 2021 is Jurre Baan geboren. Hij is de zoon van Theo en Carola en het broertje van Lara. Het gaat heel goed met hen allen.


Op 3 maart is Lotta Ava de Graaf geboren op Aruba. Zij is de dochter van Hesther en Rik en het zusje van Gideon. Trots en blij zijn ze met elkaar.


Op 7 maart 2021 is Isa Liva Vlot geboren. Zij is de dochter van Eli en Deborah en het zusje van Loïs. Echt een Gods wonder aldus Deborah en Eli.


Op 9 maart 2021 is Marly Salomé de Wit geboren. Zij is de dochter van Marcel en Ashley en het zusje van Liam. Alles gaat goed.

Wat een dankbaarheid dat het zo goed gaat in de gezinnen!

Huwelijk
Op 25 maart 2021 trouwen Gerrinda van Noort en Remy Crum in Kasteel Echteld. Voorganger is Cees van Harten. We wensen hen een mooie dag toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
vrijdag 19 maart 2021 Kids Connect
zondag 21 maart 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
We are Young Livestream
Jezus Overwinnaar - Het concert
maandag 22 maart 2021 Bidden voor en met Zieken
vrijdag 26 maart 2021 Release Jezus Overwinnaar DELUXE
zondag 28 maart 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
maandag 29 maart 2021 Bidden voor en met Zieken
vrijdag 02 april 2021 Goede Vrijdag 2021
zondag 04 april 2021 Pasen 2021
maandag 05 april 2021 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser