Mozaiek kids

Wij willen als Mozaiek Kids de kinderen een plek bieden waar zij zich gezien voelen en met plezier komen. Waar zij verhalen horen over God, Jezus en de Heilige Geest en Hem aanbidden met muziek, dans en gebed. Een plek waar kinderen Gods nabijheid en Zijn liefde ervaren. Waar elk kind mag komen zoals hij of zij is. Jezus houdt van elk kind!

Want in Lucas 18:16 staat:                                                                                                 
Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij me
komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God
behoort toe aan wie is zoals zij.

Onze visie:
Wij verlangen ernaar dat elk kind zich geliefd voelt, 
Jezus leert kennen en Gods liefde gaat uitdelen.

Praktische informatie voor ouders/verzorgers 
De doelgroep van Mozaiek kids is te verdelen in vijf categorieën:

 • Crèche: 0 – 4 jaar
  Tijdens de 1e en 2e dienst wordt er voor onze jongste kids creche aangeboden.
  We hebben 4 verschillende leeftijdsgroepen verdeeld in 4 ruimtes in de Basiliek (in de Basiliek, Wiltonstraat 56).
 • Onderbouw: groep 1 – 4
  Tijdens de 1e en 2e dienst wordt er voor onze kids van de onderbouw kinderdienst aangeboden, behalve op de 1e zondag van de maand dan zitten de kids van groep 3-4 bij hun ouders en de 2e zondag van de maand de kids van groep 1-2.
  De kids van de onderbouw zijn welkom in de torens (Wiltonstraat 42-44).
 • Middenbouw: groep 5-7
  Tijdens de 1e en 2e dienst wordt er kinderdienst aangeboden, behalve op de 4e zondag van de maand.
  De kids van middenbouw zijn welkom in de kleine zaal (in de Basiliek, Wiltonstraat 56).
 • Bovenbouw: groep 8 en 1e klas
  Op de 1e en 2e zondag van de maand wordt er tijdens de 1e en 2e dienst kinderdienst aangeboden.
  De kids van de bovenbouw zijn welkom in de taverne (in de Basiliek, Wiltonstraat 56).
 • Parelkids: vanaf 4 jaar
  Elke 1e en 2e dienst wordt er kinderdienst aangeboden. De kids van de ‘Parelkids’ zijn welkom in @home (Wiltonstraat 59).
  Belangrijk: Als je voor de eerste keer komt met je parelkind is het de bedoeling dat je je kind vooraf aanmeldt via . Er vindt dan eerst een intake plaats. De teamleider zorgt vervolgens voor een warme overdracht, zodat we jouw kind de juiste zorg kunnen bieden. We hebben hart voor alle kinderen, maar kunnen niet onverwachts extra kinderen opvangen, omdat we dan niet meer de zorg kunnen bieden die deze kinderen nodig hebben. Aanmelding vooraf is dus noodzakelijk. 

NB. Is er voor je kind geen kinderdienst maar mag hij/zij bij de ouders in de dienst zitten? Dan willen we je als ouders vragen om zelf voor je kind een kleur/puzzel of werkboekje mee te nemen.  


Brengen en halen van je kind
Vanaf 8.40 uur en 10.40 uur zijn de kids van harte welkom bij hun kinderdienst. Elk kind wordt ingecheckt en krijgt een sticker, zodat wij hem of haar bij naam kunnen noemen.  
De veiligheid van onze kids vinden wij heel belangrijk. We willen je daarom als ouder vragen om zelf je kind te brengen EN te halen. (Crèche tot en met groep 7) 

Dopen en avondmaal
Voor een doopdienst of avondmaaldienst zijn de kinderdiensten anders zijn dan gewoonlijk.

 1. Crèche en onderbouw: volledige kinderdienst. Als je graag wilt dat je kind bij het dopen of avondmaal is, dan kan je je kind zelf ophalen.
 2. Middenbouw: volledige kinderdienst. Als je graag wilt dat je kind bij het dopen of avondmaal is, dan kan je je kind zelf ophalen.
 3. Bovenbouw: volledige kinderdienst, maar als de kinderen dat willen komen ze zelf terug in de dienst en zullen ze tijdens dopen en avondmaal bij de ouders zitten. 
   

Meehelpen? Graag!
Wij zijn als gemeente rijk gezegend met heel veel kinderen. Om al deze kinderen een veilige plek te kunnen bieden hebben we veel hulp nodig. Klik hier om de vacatures te bekijken en ontdek hoe gaaf het is om een steentje bij te dragen aan het kinderwerk.

Je kunt ons bereiken via contact

 

Uitkomst vragenlijst ouders en kinderwerkers

In maart hebben ruim 100 ouders en 100 kinderwerkers de vragenlijst over het kinderwerk ingevuld. We willen je hier heel erg voor bedanken! Hierdoor hebben we namelijk een goed overzicht gekregen wat jullie als ouders prettig vinden voor je kind, maar ook waar jullie tegenaan lopen.

Lisanne Koudijs - den Hertog
Kidspastor