Connect

Verbinding... dat is wat we zoeken in zo'n grote gemeente! Ons doel is dat iedereen het gevoel van 'erbij horen' ervaart en zich gezien en geliefd weet! Niet alleen door onze Vader, maar ook door elkaar.

Love2meet
Binnen Mozaiek hebben we kleine kringen waarbij ontmoeting centraal staat. Deze Love2meet-groepen zijn heel divers, maar hebben allemaal hetzelfde verlangen, namelijk het omzien naar elkaar en met elkaar leuke dingen doen en voor elkaar zorgen.

Inmiddels hebben we een grote variëteit in Love2meet-groepen. Sommige zijn ingedeeld op hobby's en interesse (bijvoorbeeld motorrijden, spelletjes doen of samen koken), andere groepen zijn meer gericht op geloofsontwikkeling (Bijbelstudie) of op het delen van ervaringen (bijvoorbeeld ouders van pubers, jonge stellen of een groep alleen voor mannen). Daarnaast zijn er ook nog groepen ingedeeld op woonplaats, omdat het fijn is om ook dichtbij huis te kunnen investeren in relaties met andere delen van Mozaiek0318.

Love2meet: er zit vast een passende groep voor jou bij! Bekijk ons brede aanbod hier.

Cursussen
Daarnaast bieden we verschillende cursussen aan waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan.

Zo organiseren we de Alpha-cursus waarin de basis van het christelijk geloof wordt uitgelegd. In 10 avondbijeenkomsten en een weekend wordt er onderwijs gegeven over onderwerpen als 'Wie is Jezus?', 'Hoe kan ik bidden?' en 'Geneest God vandaag de dag nog?'. Iedere avond start met een gezellige maaltijd waarbij je zo aan kunt schuiven. Ook is er ruimte om met anderen in gesprek te gaan over het onderwerp van die avond en met elkaar te ontdekken wat het christelijk geloof in jouw persoonlijke leven kan betekenen. Er is een Alpha voor Youth (16+), Studenten (18+) en volwassenen.

Als je een Alpha-cursus gevolgd hebt en op zoek bent naar een vervolg met meer verdieping van geloofsonderwerpen dan ben je van harte welkom op de Bèta-cursus. Ook hier staan onderwijs, gezelligheid en groepsgesprekken centraal.

Heb je trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! We nodigen je graag uit voor de Premarriage Course. Want wat is het mooi om als voorbereiding op je huwelijk niet alleen de tijd te nemen om een trouwlocatie te bezoeken en taart te proeven, maar ook om echt te investeren in elkaar en jullie relatie. Tijdens de cursus heb je tijd om even samen stil te staan bij onderwerpen waar ieder stel mee te maken krijgt. Er is een fijne balans tussen serieuze gesprekken en gezelligheid.

Ben je meer dan twee jaar getrouwd? Dan kan het goed zijn om heel bewust in elkaar te investeren en jullie relatie onder de loep te nemen. Liefde is immers een werkwoord. Wij organiseren de Marriage Course omdat we geloven in de kracht van sterke huwelijken. Juist als je het samen fijn hebt, dan wil je dat graag zo houden en dan is het een aanrader om deze cursus te volgen. Je gaat samen een avondje uit, even lekker investeren in elkaar om vervolgens weer helemaal verliefd thuis te komen en met frisse moed verder te bouwen aan jullie huwelijk.