Op zondag

Welkom bij Mozaiek Kids! We zijn dankbaar voor alle kinderen die onze gemeente bezoeken. Hieronder vertellen we je meer over ons kinderwerk.

Locaties
Basiliek - Wiltonstraat 56: kinderen van 0-4 jaar
Mozaiek Centrum - Storkstraat 33: kinderen van 4 – 12 jaar

Welkom op zondag
Tijd: 9.30 uur
Vanaf 9.00 uur zijn de kinderen welkom bij onze verschillende groepen. We vinden de veiligheid van onze kinderen belangrijk, daarom registreren wij alle kinderen bij binnenkomst. Om het inchecken goed te laten verlopen vragen we ouders om de app van Mozaiek te downloaden en te zorgen dat de gegevens up to date zijn. Als je in de app op de naam van je kind klikt, dan verschijnt er een barcode. Deze barcode gebruiken wij bij het inchecken. Door deze te scannen kunnen wij een sticker printen waarop de naam van het kind en een telefoonnummer van de ouders staat. Deze plakken we op de kleding van het kind en eventueel op de tas. Door alle kinderen op die manier te registreren krijgen kinderwerkers een duidelijk overzicht van de aanwezige kinderen en ook kunnen zij ouders dan makkelijk bereiken in geval van nood, omdat ook de telefoonnummers geregistreerd zijn. Kom een kind voor het eerst? Dan wordt er ter plekke een gastaccount aangemaakt, zodat ook dit kind lekker kan deelnemen aan het kinderwerk.

Let op! Omdat we de veiligheid van onze kinderen belangrijk vinden, vragen we ouders om alle kinderen zelf te brengen en op te halen!

De doelgroep van Mozaiek Kids in 5 categorieën:

 • Crèche: 0 – 4 jaar
  We hebben 2 verschillende leeftijdsgroepen verdeeld in 2 ruimtes in de Basiliek.
  Kinderen 0 jaar in crèche ruimte 1
  Kinderen 1 jaar in crèche ruimte 2
  Kinderen 2 jaar in Constantijnkamer
  Kinderen 3 jaar in Taverne
   

  Hoe ziet de crèche eruit?
  We willen je nu in het kort vertellen hoe de crèche eruitziet en wat jullie hierin van ons kunnen verwachten en wij van jullie.

  Vanaf 9.00 uur heten we je kind van harte welkom bij onze crèche. We checken alle kinderen in met ons digitale inchecksysteem. Dit doen we vooralsnog bij 1 incheckbalie. Deze is te vinden voor crèche 1 en crèche 2 ruimte.
  Bij het inchecken krijg je van de kinderwerker 3 stickers. 1 voor je kind (graag op de rug plakken), 1 voor op de tas/jas en 1 voor jou als ouder. Deze laatste sticker is van belang om mee te nemen bij het ophalen van je kind.
  Je kind gaat dan naar zijn/haar eigen ruimte toe. Mocht je meerdere kinderen hebben in de crèches, dan is het mogelijk om ze allemaal tegelijk in te checken en daarna naar hun eigen ruimte te brengen. Zie hieronder plattegrond voor de ruimtes: Plattengrond Basiliek Creche

  Vanaf 9.30 uur zijn alle kids in hun eigen ruimte. Bij onze 0 en 1 jarige kids zal er vooral geknuffeld, gespeeld en gezongen worden. Mocht je kind een fles of hapje nodig hebben, dan willen we je vragen om dit zelf aan je kind te geven. Bij onze kids van 2 en 3 jaar gaan we naast lekker spelen ook in de kring om samen te zingen, een Bijbelverhaal te lezen en een glaasje limonade te drinken.

  Als de dienst rond 10.45 uur is afgelopen kom je als ouder/verzorger je kind ophalen. We willen je vragen om niet allemaal tegelijk de ruimte in te komen, maar bij de deur te wachten. We dragen graag in alle rust de kinderen weer over aan jou als ouder/verzorger, zodat we ook kunnen vertellen hoe het is gegaan. Wil je bij het ophalen van je kind je sticker laten zien? Dan weten we zeker dat elk kind met de juiste ouder mee gaat.

 • Onderbouw: groep 1 – 4
  De kids van de onderbouw zijn welkom in het Mozaiek Centrum. Ze worden welkom geheten en ingecheckt door enthousiaste kinderwerkers. Vervolgens lopen ze door naar de 1e verdieping. Tijdens de kinderdienst zullen we kijken naar de dienst met Ollie en Sophie en daarna is er heerlijk de ruimte voor knutselen, spelen, gesprekjes etc. Ook blijft het mogelijk om thuis de online dienst met Ollie en Sophie te bekijken.
   
 • Parelkids: 4-12 jaar
  Deze groep is bedoeld voor elk kind die net andere aandacht nodig heeft dan in de grote groep kan worden geboden. We houden niet van labels, maar je zou kunnen denken aan kinderen met ontwikkelingsachterstand, kinderen voor wie de grote groep te druk is (denk aan bijv.ASS/ADHD) of kinderen die juist opbloeien in een kleine rustige setting. (Lvb/Zmvb)

  De kids van de Parelkids zijn welkom op de 1e en 3e zondag van de maand in het Mozaiek Centrum. Ze worden welkom geheten en ingecheckt door enthousiaste kinderwerkers. Hierna gaan ze naar hun eigen ruimte op de 1e verdieping. De kinderdienst van de parelkids heeft een vaste opbouw en een inhoudelijk programma.

  Belangrijk: Als je voor de eerste keer komt met je parelkind is het de bedoeling dat je je kind vooraf aanmeldt via parelkids@mozaiek0318.nl. Er vindt dan eerst een intake plaats. De teamleider zorgt vervolgens voor een warme overdracht, zodat we jouw kind de juiste zorg kunnen bieden. We hebben hart voor alle kinderen, maar kunnen niet onverwachts extra kinderen opvangen, omdat we dan niet meer de zorg kunnen bieden die deze kinderen nodig hebben. Aanmelding vooraf is dus noodzakelijk en Parelkids wordt alleen op de 1e en 3e zondag van de maand aangeboden.
   
 • Bovenbouw: groep 5-8
  De kids van de bovenbouw zijn welkom op de 2e en 4e zondag van de maand in het Mozaiek Centrum. Ze worden welkom geheten en ingecheckt door enthousiaste kinderwerkers. Vervolgens gaan ze naar de foyer om met andere kinderen te kletsen of een spelletje te doen. Tijdens de kidsdienst staat elke keer een ander thema centraal waar we over praten en zingen. Ook doen we spelletjes of maken een verwerking.  
   
 • Welkom door de weeks
   
 • KidsConnect
  Eén keer in de maand hebben we voor kids van de bovenbouw op vrijdagavond KidsConnect! Tijdens deze avonden doen we leuke spellen en maken we veel plezier. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Gebedsmoment
We vinden het belangrijk om bij alles wat we doen onze Vader in de hemel te zoeken. We geloven dat gebed een krachtige motor is onder al onze activiteiten. Daarom zijn we gewend om voorafgaand aan de kinderdiensten en andere activiteiten te bidden voor onze kinderen en kinderwerkers. Ook nemen we maandelijks op donderdagochtend de tijd voor gebed. Iedereen is van harte welkom om hierbij aan te sluiten. In de agenda kun je terugzien wanneer ons volgende gebedsmoment is.


Meehelpen? Graag!
Wij zijn als gemeente rijk gezegend met heel veel kinderen. Het is ontzettend leuk om met kinderen op te trekken en samen meer te leren en ontdekken over Gods liefde. Word jij hier ook enthousiast van en wil jij van invloed zijn op de volgende generatie? Klik dan op de button hieronder om deel te worden van onze teams! Dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Ja, ik wil meehelpen!

Lisanne Koudijs - den Hertog
Kidspastor
Frieda van de Hoef
Kidspastor