Zendingswerk

Maak kennis met ons zendelingenechtpaar Arno en Ina van Turennout. Samen met hun 3 kinderen Jaïr, Ezra en Imre zijn zij in 2015 -na een jaar gedegen voorbereiding- vertrokken naar Nepal om daar het Goede Nieuws te brengen. Nepal is een land waar officieel vrijheid van godsdienst geldt maar waar desondanks evangeliseren verboden is. De boodschap moet dus in eerste instantie duidelijk worden uit je dagelijkse leven,  hoe je met elkaar en met situaties omgaat. Het gaat daarbij om relaties opbouwen en vertrouwen winnen.

Arno werkt bij een organisatie genaamd UMN (United Mission to Nepal). Dit is een organisatie die vanuit het Woord de lokale bevolking, en dan met name de allerarmsten projectmatig helpt met de opbouw van hun leven en omgeving. Hij helpt, coacht en traint de medewerkers van UMN om hen op hun beurt optimaal te laten functioneren. Zijn werk is er op gericht om gerechtigheid te brengen, misstanden aan het licht te brengen en daar waar gewenst cultuur te veranderen.
Ina is naast de zorg voor het gezin recentelijk betrokken geraakt bij een safe-house waar meisjes worden opgevangen die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en die veelal in de prostitutie zijn beland. Na hun bevrijding worden zij in dit huis met liefde opgevangen en voorbereid op terugkeer in de Nepalese samenleving. Terugkeer naar huis is voor deze meisjes vanwege schaamte en schande niet mogelijk.

Wil je meer weten over dit gezin en hun missie? Kijk dan op www.arnoenina.nl/ of Youtube kanaal TuurToor.

Daar vind je o.a. een blog maar ook de mogelijkheden om hen financieel te ondersteunen.

 

Bij voldoende belangstelling gaat er in oktober/november 2019 een groep jongeren vanuit Mozaiek naar Nepal. Heb jij belangstelling? Klik dan hier.