Nieuws

Social media
Wist je dat Mozaiek0318 ook te volgen is via FacebookInstagram en Twitter?
Volg en like ons en blijf zo op de hoogte van alle updates rondom Mozaiek0318!

Nieuwsbrief
Mozaiek0318 geeft wekelijks op zaterdag een digitale nieuwsbrief uit.
Klik hier om de meest recente uitgaven te lezen en te downloaden en je direct te abonneren.

MOZAIEK voedselbank actie 2021

Ook dit jaar gaat de jaarlijkse voedselinzameling voor de voedselbank door! Volgende week staat in onze 40-dagentijd het thema ‘voed de hongerigen’ centraal. We willen je hier nu alvast voor warm maken. We maken we dit praktisch door voedselpakketten in te zamelen voor de plaatselijke voedselbank. Jezus zegt dat wat je doet voor je naaste, je eigenlijk doet voor Jezus. Daaruit spreekt de liefde die Jezus heeft voor elk uniek persoon. We leven in een wereld waar door omstandigheden niet iedereen onbezorgd kan leven. En dit zijn meer mensen dan we denken. De voedselbank is een plek waar mensen direct geholpen worden die onder een bepaald bestaansminimum leven door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Leesrooster dag 3 - 19 Februari

Leesrooster dag 2 - 18 Februari

Leesrooster dag 1 - 17 Februari

VERLANGEN NAAR HERSTEL

Gods verlangen

Gods hart huilt … om de moeder die met een pasgeboren baby en een peutertje onder een witte tentdoek schuilt voor de regen, terwijl het water uit de ijskoude zee over de vloer van de tent stroomt. Hij ontsteekt in woede als soldaten met hun jeeps een dorpje binnen rijden en alle jonge meisjes met hun wapens dwingen in te stappen om hen mee te nemen en als slaven te gebruiken voor hun eigen genot. Hij verdraagt het niet om te zien hoe mensen de aarde uitputten. De aarde die Hij zo zorgvuldig had geschapen, zodat mensen daar konden wonen, van het land konden eten en konden genieten van de pracht van bergen, bossen, meren en dieren. Gods hart breekt om het kind dat niet langer kan geloven dat hij geliefd is en goed is zoals hij is, omdat de wereld hem leugens voorhoudt.
Gods hart huilt, de wereld is zo ver weg van het paradijs wat Hij voor ons verlangt.

Mozaiek in de 40-dagen tijd | De We(r)ken van Barmhartigheid

Woensdag 17 februari is de 40 dagentijd begonnen.
Tijdens deze periode staan we als Mozaiek stil bij het leven van Jezus.
Dit doen we aan de hand van Mattheus 25:35-36:
‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op. Ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe’.

Blog Arjen ten brinke - Kleed de naakten

Kleed de naakten….. Wanneer ik aan dit thema denk gaan mijn gedachten onherroepelijk uit naar Mark…..een collega van mij uit de Filipijnen.  Naast mijn werk als voorganger van Mozaiek033 ben ik ook nog steeds verbonden aan International Justice Mission (IJM), een christelijke mensenrechtenorganisatie die wereldwijd strijdt tegen slavernij en o.a. kinderen en vrouwen bevrijdt uit seks-slavernij. Voordat Corona kwam was ik voor IJM op de Filipijnen en ontmoette daar Mark…De ontmoeting met hem zal ik mijn hele leven nooit meer vergeten. 

Het verhaal van de winterjas

Een bemoedigend verhaal, geschreven door een Mozaieker .....

"Soms overkomt het je dat je bewogenheid in je hart krijgt voor iets of iemand. Vaak doen we er niet veel mee, maar af en toe wordt je door wat iemand zegt of doet geprikkeld en aangespoord. Het begon met een nieuws item op tv. De Pauluskerk in Rotterdam ving daklozen op. Ze mochten 1,5 uur naar binnen om te eten, douchen, op te warmen en tot rust te komen. Daarna snel weer naar buiten voor de nieuwe groep, want door de coronamaatregelingen mochten er niet teveel mensen naar binnen.

Nieuwe versie Mozaiek app

Hij is er! De nieuwe Mozaiek-app! Je kunt hem vanaf nu downloaden via de AppStore of de Google Play store. We hebben een korte instructie gemaakt die je kort een paar highlights laat zien.
Naar het archief
1 2 3 ... 65 66 67