Alpha

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha iets voor jou!

"Door deel te nemen aan Alpha heb ik ontdekt dat ik nooit meer eenzaam hoef te zijn en dat ik dankbaar kan zijn voor het leven!"

"Mijn gespreksleiders hebben Jezus laten zien. Ik weet nu wie Hij werkelijk is. Hun vragen, antwoorden maar ook oprechte belangstelling hebben mij doen besluiten om mij vandaag te laten dopen."

"Met frisse tegenzin nam ik deel aan Alpha en ik kan nu zeggen dat het een prachtige aanvulling op mijn geloof is geworden. Het geloof doet er toe!"

"Dit was een geweldige ervaring. Het heeft mijn leven verrijkt. Ook ik heb al mijn verdriet, twijfel en zorg opgeschreven en aan het kruis gespijkerd. Dit betekende een doorbraak in mijn leven. God houdt van mij!"

"Toen een collega mij mee nam naar een dienst hoorde ik dat er een God is die om mij geeft! Tijdens de Alpha heb ik ontdekt dat dat waar is. Ik ben Zijn geliefde kind!"

Wat is de Alpha?
Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?
Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

Wat kun je verwachten?
Alpha start met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een boeiende inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Halverwege het traject gaan we samen een weekend weg om het thema de Heilige Geest uit te diepen. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor je is.

Aanmelden
De avonden beginnen om 18:00 uur (inloop vanaf 17.45 uur) en zijn inclusief maaltijd. 

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar contact@mozaiek0318.nl. Opgeven kan via deze link. We kijken naar je uit!

Gezocht: kokers en gastvrouwen en -heren
De Alpha kan niet zonder vrijwilligers.  We zijn daarom nog op zoek naar Kokers en naar Gastvrouwen en –heren! Wil je meehelpen of meer informatie? Stuur dan een mailtje naar .

Alpha data 2019

De cursus van najaar 2019 is inmiddels gestart.

Alpha data 2020

Cursus - start januari

26 januari Wie is Jezus?
2 februari Waarom stierf Jezus aan het kruis?
9 februari Hoe kan ik geloven?
16 februari Bidden waarom en hoe?
23 februari Voorjaarsvakantie
1 maart Bijbellezen hoe en waarom?
6-7 maart     1)      Wie is de Heilige Geest?
2)      Wat doet de Heilige Geest?
3)      Hoe kan ik vervuld raken van de Heilige Geest? 
15 maart Hoe kan ik het kwade weerstaan?
22 maart Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?
29 maart Geneest God vandaag de dag nog?
5 april Hoe zit het met de kerk?
19 april Slotavond: Wat doe ik de rest van mijn leven?


Alpha Youth
Speciaal voor de jongeren van 14 tot 18 jaar is Alpha Youth. Deze interkerkelijke cursus wordt gehouden op woensdag en donderdagavond op de Fluiterstraat 26 in Veenendaal. De cursus start op woensdag 25 september en donderdag 26 september, de aanvangstijd is 19.00 uur. Voor meer info en aanmelden stuur je een e-mail naar

Onderstaand de cursus data voor het najaar 2019:

25 september 26 september Avond 1
2 oktober 3 oktober Avond 2
9 oktober 10 oktober Avond 3
16 oktober 17 oktober Avond 4
23 oktober 24 oktober Herfstvakantie
30 oktober 31 oktober Avond 5
1-3 november   Weekend
6 november 7 november Avond 6
13 november 14 november Avond 7
20 november 21 november Avond 8
27 november 28 november Avond 9
4 december 12 december Avond 10