Alpha

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha cursus iets voor jou!

Wat is de Alpha cursus?
Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is de Alpha cursus. Op de Alpha cursus ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?
Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

Wat kun je verwachten?
De Alpha cursus start met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een boeiende inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Halverwege de cursus gaan we samen een weekend weg om het thema de Heilige Geest uit te diepen. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor je is.

Begin 2018 start er weer een Alphacursus in Mozaiek0318. De avonden beginnen om 18:00 uur en zijn inclusief maaltijd. Opgeven kan via deze link. We kijken naar je uit!

 

Alpha data 2018

28 januari Wie is Jezus?
4 februari Waarom stierf Jezus aan het kruis?
11 februari Hoe kan ik geloven?
18 februari Bijbellezen waarom en hoe?
24 februari Voorjaarsvakantie
4 maart Bidden waarom en hoe
9 maart
10 maart
1)      Wie is de Heilige Geest?
2)      Wat doet de Heilige Geest?
3)      Hoe kan ik vervuld raken van de Heilige Geest? 
18 maart Hoe kan ik het kwade weerstaan?
25 maart Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?
1 april 1ste Paasdag    Geen Alphacursus
8 april Geneest God vandaag de dag nog?
15 april Hoe zit het met de kerk?
22 april Slotavond: Wat doe ik de rest van mijn leven?