Alpha

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha iets voor jou!

Wat is de Alpha?
Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?
Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

Wat kun je verwachten?
Alpha start met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een boeiende inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Halverwege het traject gaan we samen een weekend weg om het thema de Heilige Geest uit te diepen. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor je is.

In september 2018 start er weer een Alpha in Mozaiek0318. De avonden beginnen om 18:00 uur en zijn inclusief maaltijd. Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar contact@mozaiek0318.nl. Opgeven kan via deze link. We kijken naar je uit!

 

Alpha data 2018

23 september Wie is Jezus?
30 september Waarom stierf Jezus aan het kruis?
7 oktober Hoe kan ik geloven?
14 oktober Bidden waarom en hoe?
21 oktober Herfstvakantie
28 oktober Bijbel lezen waarom en hoe?
 4 november Hoe leidt God ons?
9 - 10 november      1)      Wie is de Heilige Geest?
2)      Wat doet de Heilige Geest?
3)      Hoe kan ik vervuld raken van de Heilige Geest? 
18 november Hoe kan ik het kwade weerstaan?
25 november Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?
2 december Geneest God vandaag de dag nog?
9 december Slotavond: De Kerk en hoe nu verder ?