Alpha

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha iets voor jou!

Wat is de Alpha?
Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?
Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

Wat kun je verwachten?
Alpha start met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een boeiende inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Halverwege het traject gaan we samen een weekend weg om het thema de Heilige Geest uit te diepen. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor je is.

In januari 2019 start er weer een Alpha in Mozaiek0318. De avonden beginnen om 18:00 uur en zijn inclusief maaltijd. Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar contact@mozaiek0318.nl. Opgeven kan via deze link. We kijken naar je uit!

Is er meer?-event 17 januari
Wil je eens vrijblijvend kennismaken met Alpha? Kom dan naar het Is er meer?-event op donderdagavond 17 januari. De avond start om 18.45 uur en wordt gehouden op Schutterij 2 in Veenendaal. Meld je hier aan voor dit event.

Gezocht: kokers en gastvrouwen en -heren
De Alpha kan niet zonder vrijwilligers.  We zijn daarom nog op zoek naar Kokers en naar Gastvrouwen en –heren! Wil je meehelpen of meer informatie? Stuur dan een mailtje naar .

Alpha data 2019

27 januari Wie is Jezus?
3 februari Waarom stierf Jezus aan het kruis?
10 februari Hoe kan ik geloven?
17 februari Bidden waarom en hoe?
24 februari Voorjaarsvakantie
8 - 9 maart      1)      Wie is de Heilige Geest?
2)      Wat doet de Heilige Geest?
3)      Hoe kan ik vervuld raken van de Heilige Geest? 
17 maart Hoe kan ik het kwade weerstaan?
24 maart Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?
31 maart Geneest God vandaag de dag nog?
7 april Hoe zit het met de kerk?
14 april Slotavond: Wat doe ik de rest van mijn leven?