GROW - Waarom praten over sterven?

Twee avonden in een kleine setting om met elkaar na te denken over sterven en wat daarmee samenhangt. Leven is ook doodgaan. Denk erover, praat erover. Maar hoe je dat dan? Deze avonden worden verzorgd door Simone Beijer (uitvaartondernemer) en een medewerker vanuit Hospice Rozenheuvel. Beiden zullen tijdens deze avonden hun ervaringen delen.

Duur
2 avonden

Inhoud
Waarom praten over sterven? Leven is ook sterven. Denk erover, praat erover. Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommige mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Voor anderen speelt het sterven nauwelijks in het dagelijks leven. Toch vindt bijna iedereen het moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Over je uitvaart? En waarom zou je praten over sterven?  

We staan vaak te weinig stil bij hoe we willen leven wanneer het sterven nabij is. Voor welke keuzes kom je staan? Wat zijn de mogelijkheden om je laatste levensfase in te richten naar jouw wensen? En vooral: hoe maak je dit duidelijk aan je omgeving? 

Als mensen de tijd vinden om afscheid te nemen, dan wordt het sterven een kans om nog meer in liefde voor elkaar te groeien. En dat troost door alles heen. Dat is belangrijk voor de stervende en permanente troost voor hen die achterblijven. 

Op deze avonden gaan we met elkaar het gesprek aan en samen op zoek naar een begin van antwoorden. 
 

Praktische info

Waar is het?    De Basiliek
Op welke data?    6 en 20 februari 2019
Welke tijden?   20.00 – 21.30 uur; koffie vanaf 19.30 uur in de Basiliek
Wie leidt de avond?     Simone Beijer en een medewerker van Hospice Rozenheuvel
Wat kost het?        Deelname is gratis

Maximum aantal deelnemers: 25 personen (aanmelden is nodig)