Mozaiek blijft (beperkt) open

Begin deze week zijn er door het kabinet nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Via dit bericht informeren we je graag wat deze maatregelen betekenen voor de activiteiten van onze Mozaiek gemeenten.

Dit bericht is geplaatst op 30-09-2020

Je blijft welkom tijdens de zondagse diensten
Juist in deze tijd vinden we het belangrijk om het verhaal van hoop en redding met elkaar te blijven delen. We geloven dat de kerk de Hoop van de wereld is en een plek mag zijn waar mensen hun geloof mogen vieren.

Als kerk krijgen we vanuit de overheid een uitzonderingspositie en mogen we op zondag bij elkaar blijven komen. Gezien de strikte maatregelen rondom onze diensten en de goede naleving daarvan, is besloten dat onze zondagse dienst om 11.00 uur vooralsnog (beperkt) toegankelijk blijft. Wel zullen we wekelijks beoordelen of het samenkomen op deze manier verantwoord is.

We nemen het advies van het kabinet om een mondkapje in publieke binnenruimtes te dragen over. We vragen je om bij binnenkomst een mondkapje te dragen totdat je op je plaats in de zaal zit. Ook bij het verlaten van de zaal draag je een mondkapje. Dit geldt ook voor het halen en brengen van je kinderen bij de kinderdienst en crèche. 

Via de agenda op onze website vind je per dienst alle informatie over de maatregelen voor, tijdens en na de dienst en heb je de mogelijkheid om tickets te bestellen. Tegelijkertijd blijven we deze dienst ook als livestream uitzenden.  

Uiteraard respecteren we ieders keuze om wel of niet een dienst te bezoeken, dat geldt ook voor de inzet van onze vrijwilligers. Ben je vrijwilliger, maar blijf je liever, om welke reden dan ook, nog thuis, geef dit dan aan bij je teamleider.

Doordeweekse Mozaiek activiteiten
Alle nieuwe activiteiten die nog niet gestart zijn, worden uitgesteld naar een later moment. Het gaat hierbij onder meer om de introductiecursussen en Grow activiteiten die in oktober gepland staan. Heb je je voor één van deze activiteiten aangemeld, dan ontvang je van het secretariaat bericht hierover. 

Een aantal opgestarte activiteiten waarbij we kunnen voldoen aan de maatregelen (o.a. het maximum van 30 personen) laten we nog wel door gaan, bijvoorbeeld het 2e deel van onze introductiecursus of de afronding van een Alpha cursus.

Elkaar ontmoeten
Ook al zijn er nu meer beperkingen in het fysiek bij elkaar komen, het is zeker niet onmogelijk om als Mozaiekers naar elkaar om te zien en elkaar te ontmoeten. Met een klein groepje de livestream kijken op zondagochtend bijvoorbeeld. Of door eens te bellen of een kopje koffie te drinken met die mede-Mozaieker waarvan je weet dat hij of zij deze periode eenzaam is. Zorg er hierbij wel voor dat je de overheidsmaatregelen in acht neemt.

Of ontmoet elkaar online. Uit de ervaringen met Alpha Online is gebleken dat er op deze manier, ondanks de beeldschermen, mooie gesprekken en vriendschappen ontstaan. Wellicht leuk om elkaar als L2M of Clan eens op deze manier te ontmoeten? 

Tot slot
Het is onze overtuiging dat de boodschap van hoop die wij mogen brengen zo nodig is in ons land. Dank dat we dat samen als kerk mogen doen onder leiding van de Heer van de kerk, Jezus Christus.

We realiseren ons ook dat het voor velen van ons een lastige, moeilijke en verdrietige tijd blijft, zeker nu de maatregelen vanuit de overheid weer zijn aangescherpt. En het is ook helemaal niet zoals we kerk willen zijn. Corona is echter onderdeel van de realiteit. Daarom vragen we je om de maatregelen te respecteren en je eraan te houden. Blijf bij klachten thuis, bestelde tickets voor een dienst kun je eenvoudig annuleren, en laat je indien nodig testen. Houd tijdens ontmoetingen en activiteiten 1,5 meter afstand van elkaar, was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.

Heb je nog vragen laat het ons dan weten via contact@mozaiek0318.nl.

Hartelijke groet,
Voorgangersteam Mozaiek
(Ido Buwalda, Kees Kraayenoord, Johan Ravesloot, Nelinda Troost, Emiel Hop en Arjen ten Brinke)