Update Mozaiek Kenia

Afgelopen week evalueerden we samen met Compassion en onze coördinator in Kenia het afgelopen seizoen. Naast de zorgen over Corona in Nederland en Kenia en de deels mislukte oogst in dit gebied door de sprinkhanenplaag waren er ook momenten om samen voor te danken.

Dit bericht is geplaatst op 30-07-2020

Er zijn inmiddels 570 kinderen in het Compassion-programma gesponsord door Mozaiekers. Er is bijna € 40.000,- euro opgehaald voor de voedselactie vorige maand en er is samen met een aantal ondernemers een start gemaakt met een waterproject in Marsabit. We hebben samen gebeden en vooruitgekeken naar de plannen voor onze gemeenten. Wist je dat er vanuit Kenia ook veel gebedsondersteuning is voor onze gemeenten in Nederland? Hoe bijzonder! We mogen een zegen zijn voor elkaar en hebben de Heer gevraagd om de situatie in beide landen rondom lockdowns en de moeilijke omstandigheden te keren.

Scholenprogramma Compassion 
In Kenia is het scholenprogramma stopgezet als gevolg van de lockdown in het land. Dit betekent ook dat het Compassion-programma niet meer doorgaat. Kinderen kunnen geen onderwijs meer volgen. Compassion helpt de gezinnen tijdelijk door de sponsorbijdrage indien mogelijk contant uit te keren. Zij zullen dan zelf het geld besteden aan: extra voeding, schoon water, medicatie, hygiënekits of het betalen van de huur. Zo wil de overheid rellen voorkomen bij het uitdelen van voedsel. Op de website van Compassion kun je meer lezen over de maatregelen die worden getroffen.