Het coronavirus

Vanwege het coronavirus en de besmettingen in ons eigen land hebben wij als voorgangers overlegd wat dit voor consequenties heeft voor Mozaiek

Dit bericht is geplaatst op 05-03-2020
Afgelopen zondag (1 maart) hebben we al een aantal maatregelen genomen:
  • Het welkom was even oprecht als altijd, maar dit keer zonder het schudden van de handen;
  • Tijdens het moment in de dienst waarin we elkaar welkom heten, hebben we ruimte gegeven om dat op een wijze te doen waar jij je het meest plezierig bij voelde;
  • De collecte hebben we na afloop van de dienst bij de deur gehouden (in de 2e en 3e dienst).

 
We hebben vanuit de verantwoordelijkheid voor onze bezoekers, speciaal voor hen die lichamelijk extra kwetsbaar zijn, vooralsnog het volgende besloten:

  • Het welkom bij binnenkomst en tijdens de dienst doen we zonder elkaar de handen te schudden, maar naar elkaar zwaaien of knikken en elkaar welkom toespreken is ook heel leuk;
  • De collecte houden we na afloop van de dienst bij de uitgang van de grote zaal;
  • We zorgen ervoor dat er in alle toiletruimtes voldoende zeep aanwezig is en dat deze ruimtes regelmatig schoon gemaakt worden.

 
Daarnaast geldt voor iedereen in ons land de eigen verantwoordelijkheid om regelmatig de handen te wassen, te niesen in je elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken.
Uiteraard volgen wij de adviezen die er vanuit het RIVM en de overheid worden gegeven en we zullen dan ook aanvullende maatregelen nemen als dat nodig of wenselijk is.
    
Wat deze epidemie laat zien is de angst die bij velen leeft over de gevolgen ervan en die kunnen heel ernstig zijn zoals we weten.
Laten we daarom als gemeente bidden dat deze epidemie zal stoppen en dat er in plaats van angst, hoop zichtbaar wordt door onze Heer en Heiland Jezus Christus.
 
Met vriendelijke groet,
Het voorgangersteam